Θεραπείες της τελευταίας στιγμής: Τι προλαβαίνεις να κάνεις σε πρόσωπο-σώμα

Τον Αύγουστο ξεκινά η άδειά σου αλλά εσύ βρίσκεσαι από τώρα σε mood διακοπών. Αν θέλεις πολύ να επενδύσεις στον εαυτό σου, έχεις ακόμα χρόνο για να κάνεις δραστικές αλλαγές χωρίς να έχεις μελανιές, πόνο, πρήξιμο και σημάδια τον Αύγουστο και κυρίως, χωρίς να στερηθείς τη θάλασσα και τις εξορμήσεις κάτω από τον ήλιο. Σου προτείνουμε, λοιπόν, τις πιο δραστικές μεθόδους που θα σου προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα σε 1-2 συνεδρίες με απόλυτη ασφάλεια.

1. Τα ενέσιμα (1 συνεδρία)

Μπορούν οι ενέσιμες θεραπείες να εξαφανίσουν τις ρυτίδες σε 1 εβδομάδα; Μέσα σε 7 μέρες η βουτυλινική τοξίνη έχει τη δυνατότητα να δράσει: μετά τη συνεδρία βουτυλινικής τοξίνης (Botox/Dysport) οι ρυτίδες λειαίνονται ενώ κάποιες εξαφανίζονται, καθώς αδρανοποιείται η κινητικότητα των μυών σύσπασης και δεν δημιουργούνται νέες ρυτίδες ούτε βαθαίνουν οι στατικές. Το αποτέλεσμα διαρκεί κατά μέσο όρο 4 μήνες. Από την άλλη, η ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ προσφέρει όγκο στα σημεία όπου εκείνος λείπει, όπως τα χείλη σου, τα ζυγωματικά, οι ρινοχειλικές αύλακες κ.α. Η διάρκεια της μεθόδου μπορεί να φτάσει και τον ένα χρόνο, ανάλογα με το υλικό. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι δύο δημοφιλείς ενέσιμες θεραπείες συνδυάζονται στο κέντρο Kosmesis μέσα από τις προσωπικές τεχνικές των πλαστικών χειρουργών Δρ Βίλλυς Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελου Κεραμίδα. Ξεχωρίζουν η μέθοδος Sfumato, που επιτρέπει στο γιατρό να εισάγει σε διαφορετικό βάθος διαφορετικά υλικά άλλου μοριακού βάρους για φυσικό αποτέλεσμα. Επίσης, στην αυξητική χειλιών ξεχωρίζει η τεχνική Φ που χαρίζει τις σωστές αναλογίες σε άνω και κάτω χείλος. Από το ιατρείο θα βγεις διατηρώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά που σε κάνουν μοναδικό-ή, στην καλύτερη εκδοχή τους!

Φωτογραφία πριν-μετά την τεχνική Sfumato

Από την άλλη, για ένα φρεσκάρισμα προλαβαίνεις να κάνεις την Golden touch micro-infusion, μια μέθοδο που γίνεται κατ' αποκλειστικότητα στο κέντρο μας και αποτελεί την πιο εξελιγμένη εκδοχή της αυτόλογης μεσοθεραπείας. Ο γιατρός εμπλουτίζει με  πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ και άλλες ουσίες-ανάλογα με την ένδειξη που θα έχουμε στην κλινική εξέταση- το πλάσμα που λαμβάνει, αφού επεξεργαστεί κατάλληλα το αίμα σου (φυγοκέντριση). Ωστόσο αποφεύγεται η ανάρρωση και ο πόνος, επιτυγχάνοντας το ίδιο εξαιρετικο αποτέλεσμα ανάπλασης και λάμψης, μέσω αυτής της νέας τεχνικής.

Η επιλογή καλού γιατρού είναι καθοριστικής σημασίας στο να έχεις φυσικό αποτέλεσμα με τις ενέσιμες θεραπείες. Κάνε καλή έρευνα προτού επιλέξεις τον γιατρό που θα κάνει ιατρικές πράξεις στο πρόσωπο και το σώμα σου και μην έχεις το χαμηλό κόστος βασικό σου κριτήριο, γιατί είναι πιθανόν κάτι τέτοιο να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σου.
Η Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου ανέλυσε το θέμα διεξοδικά στην εκπομπή Οδηγός καλής Υγείας.

2. Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης

Αν έχεις τοπικό πάχος και χαλάρωση (σε μηρούς, πλάγια γλουτών κ.α.) ή κυτταρίτιδα, μέσα σε 1-2 συνεδρίες μπορείς να χάσεις σημαντικό μέρος του περιττού λίπους με την ενέσιμη θεραπεία λιποδιάλυσης. Χρησιμοποιούμε ένα κοκτέιλ λιπολυτικών και συσφιγκτικών παραγόντων (π.χ. δεσοξυχολικό οξύ) που μάχονται τη χαλάρωση, το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα. Ενδεικτικά, κλινική μελέτη που έγινε σε 165 ασθενείς με διπλοσάγονο (Journal of Drugs in Dermatology, 9/2018) έδειξε ότι η ενέσιμη λιποδιάλυση με δεσοξυχολικό οξύ άφησε το 85% ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα. Περίπου 3 στους 10 απέφυγαν κοινωνικές δραστηριότητες την εβδομάδα μετά τη θεραπεία. Έχε υπόψη σου, λοιπόν, ότι θα έχεις πιθανότατα μελανιές και οίδημα, αλλά αυτά θα υποχωρήσουν μέσα σε περίπου 5 μέρες.

3. Η Κρυολιπόλυση- 3D™ (1 συνεδρία)

Η μέθοδος Κρυολιπόλυση-3D™ και η Κρυογλυπτική- 3D™ γίνονται κατ’ αποκλειστικότητα στο κέντρο Kosmesis, καθώς οι όροι είναι κατοχυρωμένοι από την πλαστικό χειρουργό Δρ Ροδοπούλου που μαζί με τον Δρ Κεραμίδα εκπόνησαν μια επιστημονική μελέτη σε ασθενείς με τοπικό λίπος στο πιγούνι (διπλοσάγονο) και την περιοχή του λαιμού. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στη διεθνού κύρους επιστημονική έκδοση PRS Global Open και έδειξαν ότι σε σύγκριση με την συνήθη κρυολιπόλυση, η κρυολιπόλυση-3D™ προσφέρει σαφώς ανώτερα αποτελέσματα. Η διάχυση του ψύχους που φτάνει στα λιποκύτταρα και τα οδηγεί στο θάνατο είναι τρισδιάστατη και το αποτέλεσμα είναι πιο ομοιόμορφο. Κι όλα αυτά χάρη στις κυρτές 3D κεφαλές που φτάνουν εκεί όπου οι συνηθισμένες κεφαλές αδυνατούν αλλά και χάρη στην τεχνολογία 360° Surrounding Cooling Technology. Σε 1 συνεδρία χάνεις μέχρι 40% του τοπικού πάχους αναίμακτα και χωρίς χειρουργείο. Επιπλέον μέσα σε 1 ώρα, υπάρχει η δυνατότητα απώλειας τοπικού πάχους από 4 διαφορετικές λιποαποθήκες με την εφαρμογή 4 κεφαλών.

Δες φωτό πριν-μετά από την περιοχή της μέσης (love handles)

4. Morpheus8 (1 συνεδρία)

Θα βρεις τη νέα τεχνολογία fractional ραδιοσυχνοτήτων Morpheus8 στα πιο ψαγμένα ιατρεία των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα, η μέθοδος που συσφίγγει το δέρμα με το Morpheus8 γίνεται κατ’ αποκλειστικότητα στο κέντρο Kosmesis. Αν έχεις χαλάρωση αξίζει να κάνεις 1 συνεδρία μέχρι να πας διακοπές, γιατί θα δεις άμεσα βελτίωση, ενώ όταν επιστρέψεις ίσως χρειαστείς ακόμη 1-2 επισκέψεις. Τις πρώτες 3-4 μέρες θα έχεις ερύθημα στην περιοχή, οπότε σε συμβουλεύουμε να μην εκτεθείς στον ήλιο. Το επόμενο διάστημα θα απολαμβάνεις το σφριγηλό σου σώμα.

5. Αποτρίχωση με λέιζερ

Ο καιρός που λέγαμε ότι η αποτρίχωση με λέιζερ καλό είναι να μη γίνεται το καλοκαίρι και σε μαυρισμένο δέρμα, έχει παρέλθει. Η τεχνολογία Soprano Ice που διαθέτει το κέντρο Kosmesis ενσωματώνει 3 μήκη κύματος χτυπώντας με επιτυχία τους θύλακες της τρίχας που είναι σε διαφορετικά βάθη. Επίσης, η μέθοδος είναι ασφαλής σε μαυρισμένο δέρμα. Τέλος, ο πατενταρισμένος ψυκτικός μηχανισμός DualChill™ (πολύ έντονη ψύξη) αποτρέπει τον κίνδυνο εγκαυμάτων. Ετοιμάσου για βελούδινο, λείο δέρμα σε μια συνεδρία που γίνεται πλέον σε χρόνο dt. Η κεφαλή της συσκευής και η ταχύτητά της μειώνουν το χρόνο της συνεδρίας σου στο μισό. Το επόμενο ραντεβού σου θα είναι μέσα στο φθινόπωρο!

Μάθε περισσότερα και δες το βίντεο

6. Αυξητική μαστού

Αν επιθυμείς πιο πλούσιο στήθος, σου προτείνουμε να κάνεις την επέμβαση αυξητικής μαστού και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε: η βραβευμένη, προσωπική μέθοδος αυξητικής μαστού Non-touch –No pain™ που έχουν κατοχυρώσει και εφαρμόζουν οι πλαστικοί χειρουργοί Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας και Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου χαρακτηρίζεται από τον σύντομο χρόνο ανάρρωσης και την απουσία μετεγχειρητικού πόνου.  Αυτό που κάνει την τεχνική να ξεχωρίζει από τις συνήθεις είναι η σχεδόν αναίμακτη διαδικασία. Τα χέρια του πλαστικού χειρουργού δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους εσωτερικούς ιστούς του ασθενή, καθώς χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία, ενώ η επέμβαση είναι σχεδόν ατραυματική και η απώλεια αίματος ελάχιστη. Τι να έχεις υπόψη σου: Μπορείς να ταξιδέψεις αυθημερόν, να κουνήσεις και να σηκώσεις ψηλά τα χέρια σου, να οδηγήσεις σε δύο μέρες.