Απαλλάξου από τη γυναικομαστία και νιώσε όμορφα με το σώμα σου

Το στήθος έχει συνδεθεί με τη θηλυκότητα, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό που μια μερίδα αντρών με γυναικομαστία δεν νιώθουν καλά με την εικόνα τους. Η γυναικομαστία είναι μια κατάσταση όπου το αντρικό στήθος έχει αυξημένο μέγεθος (υπερτροφία), συνήθως εξαιτίας κάποιας διαταραχής στην ορμονική ισορροπία μεταξύ της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων που συνυπάρχουν σε άντρες και γυναίκες. Η γυναικομαστία εμφανίζεται είτε από τον ένα μαστό είτε από τους δύο, ενώ ο ιστός που αυξάνεται μπορεί να είναι ο μαστικός, ο λιπώδης ή και οι δύο.

Η γυναικομαστία μπορεί να παρουσιαστεί σε εφήβους και άντρες μεγαλύτερης ηλικίας και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία τους. Μάλιστα μια επιστημονική μελέτη (Plastic & Reconstructive Surgery, 2013) έδειξε ότι ακόμα και η ήπια γυναικομαστία μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των εφήβων, γι’ αυτό ενδείκνυται και η παρέμβαση νωρίς. Οι λύσεις που προτείνουμε, ανάλογα με την περίπτωση, είναι η χειρουργική μέθοδος, η λιποαναρρόφηση και η κρυολιπόλυση 3D™. Ο πλαστικός χειρουργός αποφασίζει τη μέθοδο ανάλογα με τον τύπο της γυναικομαστίας που έχεις.

Κρυολιπόλυση 3D™ για ήπια γυναικομαστία

Η γυναικομαστία παρουσιάζεται ανεξάρτητα από το δείκτη μάζας σώματος, επομένως ακόμα κι αν έχεις πολλά περιττά κιλά και ανήκεις στους υπέρβαρους ή παχύσαρκους, ίσως να μην υποχωρήσει αν αδυνατίσεις. Σίγουρα το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται σε περίπτωση που έχεις αυξημένο μέγεθος μαστικού αδένα.
Αν η γυναικομαστία σου είναι σε στάδιο έως 2B (μέτρια αύξηση του μεγέθους του μαστού και μικρή περίσσεια δέρματος) και οφείλεται σε αυξημένο λιπώδη ιστό, τότε έχεις ένδειξη για την κρυολιπόλυση 3D™, μια μη χειρουργική μέθοδο που σου επιτρέπει, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, να χάσεις έως το 40% του περιττού λίπους σε μία συνεδρία. Η διαδικασία είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Η τεχνολογία της κρυολιπόλυσης βασίζεται στην αποδεδειγμένη θεωρία σύμφωνα με την οποία η έκθεση των λιποκυττάρων στο ψύχος τα οδηγεί σε απόπτωση, δηλαδή καταστροφή. Με την εφαρμογή Κρυολιπόλυσης 3D™ που γίνεται κατ’ αποκλειστικότητα στο κέντρο Kosmesis, η διαδικασία γίνεται με πατενταρισμένες 3D κυρτές κεφαλές που μπορούν να φτάσουν σε δύσκολες περιοχές όπου οι κλασικές αδυνατούν. Η εφαρμογή τους θα έχει επίπτωση στο τοπικό λίπος μέσα σε 1 ώρα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό σταδιακά μέσα σε 1 μήνα. Οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας εφάρμοσαν σε 39 ασθενείς την κρυολιπόλυση 3D™ ώστε να μειώσουν το λίπος στο διπλοσάγονο και την περιοχή του λαιμού. Η μελέτη τους αυτή που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση PRS Global Open έδειξε ότι παρατηρήθηκε μείωση του λίπους κατά μέσο όρο 35% με μία εφαρμογή, βελτιώθηκε η ελαστικότητα του δέρματος, ενώ η μέθοδος ήταν κατά 18% πιο αποτελεσματική από την κλασική κρυολιπόλυση. Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε και σύσφιγξη!

Περιστατικό πριν & μετά την Κρυολιπόλυση 3D™

Η χειρουργική μέθοδος

Η χειρουργική αφαίρεση: Η μέθοδος ενδείκνυται όταν έχεις αυξημένο μέγεθος μαστικού αδένα. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια τομή γύρω από τη θηλή και αφαιρεί το μαζικό αδένα.
Η λιποαναρρόφηση: Αν έχεις αυξημένο λιπώδη ιστό στο στήθος, μπορεί να γίνει και λιποαναρρόφηση. Οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis εφαρμόζουν την πιο σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδο λιποαναρρόφησης BodyTite. Η μέθοδος βασίζεται στις ραδιοσυχνότητες της πατενταρισμένης τεχνολογίας RFAL™ (Radio frequency Assisted Liposuction) που θερμαίνουν το λίπος. Η διαδικασία είναι σχεδόν αναίμακτη, ενώ οι μελανιές και το οίδημα ελάχιστα, γι’ αυτό και ο χρόνος ανάρρωσης είναι μικρός συγκριτικά με την κλασική λιποαναρρόφηση.
Η μειωτική στήθους: Αν η υπερτροφία του μαστού είναι μεγάλου βαθμού, τότε ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει μειωτική στήθους, την ίδια μέθοδο που ακολουθείται και για έναν υπερτροφικό γυναικείο μαστό. Μετά την επέμβαση, το στήθος θα παρουσιάσει οίδημα και μελανιές που θα υποχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Επίσης θα φοράς ένα ελαστικό μπούστο. Ο πόνος είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά.

Δες φωτό πριν-μετά από τις επεμβάσεις

Θα με βοηθήσει κάποιο δερμοκαλλυντικό;

Αν έχεις γυναικομαστία εξαιτίας μόνο περιττού λίπους λόγω αυξημένου λιπώδους ιστού, το φυσιολογικό βάρος θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την εικόνα σου. Ακόμα, θα σε βοηθήσει το δραστικό λιπολυτικό δερμοκαλλυντικό ιατρικής βαθμίδας LPG Lipo-slim gel και σίγουρα τη μόνιμη λύση θα δώσει η κρυολιπόλυση 3D™.

Όπως διαπίστωσες, υπάρχουν πολλοί τύποι γυναικομαστίας και η αντιμετώπιση είναι εξατομικευμένη. Μάθε εδώ περισσότερα και ενημερώσου από τον πλαστικό χειρουργό Δρ Ευάγγελο Κεραμίδα ή τη Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου για την ενδεδειγμένη μέθοδο που σου ταιριάζει στα τηλ.: 210 6810490 και 210 6810616.