Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα μιας χειρουργικής επέμβασης;

Το ωραίο διαρκεί για πάντα; Όλοι όσοι έρχονται στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center θέλουν να βελτιώσουν κάτι στην εμφάνισή τους και όλες οι υπηρεσίες που προσφέρουμε ανταποκρίνονται σε αυτήν τους την επιθυμία: από την μη επεμβατική περιποίηση προσώπου που χαρίζει ενυδάτωση και λάμψη σβήνοντας την κουρασμένη όψη του δέρματος μέχρι τη χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί την περίσσεια του καταργώντας τη χαλάρωση για πολλά χρόνια. Αυτό, ωστόσο, που απασχολεί αρκετούς ασθενείς μας είναι η διάρκεια που θα έχει μια χειρουργική επέμβαση: Θα χρειαστούν λίφτινγκ προσώπου ξανά; Το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης θα είναι μόνιμο ή θα εμφανίσουν πάλι τοπικό πάχος; Το στήθος τους θα διατηρηθεί πλούσιο και στητό με τα νέα ενθέματα ή θα χάσει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του με την πάροδο του χρόνου; Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε απαντήσεις, σύμφωνα με την πολύ μεγάλη εμπειρία των πλαστικών χειρουργών μας Δρ Βίλλυς Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελου Κεραμίδα, αλλά και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Face lift: 10 χρόνια νεότεροι

Τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε στους ασθενείς μας: Σε γενικές γραμμές είναι κοινά αποδεκτό ότι το χειρουργικό λίφτινγκ γυρίζει το χρόνο πίσω κατά μια δεκαετία, όσο διαρκεί και το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα ή ένας άντρας στα 50 θα δείχνουν γύρω στα 40 μετά το face lift.
Ωστόσο, η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να επιμηκυνθεί ή αντίστροφα να μειωθεί, καθώς και άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο σε αυτό: το κάπνισμα, η συνεχής έκθεση στον ήλιο και μάλιστα χωρίς αντιηλιακή προστασία, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, η έλλειψη ποιοτικού ύπνου, η κακή διατροφή αλλά και η ίδια η ποιότητα δέρματος (ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν τόσο καλά γονίδια στην παραγωγή κολλαγόνου όσο άλλοι) είναι παράγοντες που γερνούν πρόωρα το δέρμα οδηγώντας στη χαλάρωση των ιστών του. Γι’ αυτό ο υγιεινός τρόπος ζωής αλλά και οι μη επεμβατικές θεραπείες στο ιατρείο όπως η ενέσιμη έγχυση βουτυλικής τοξίνης και υαλουρονικού οξέος που προσφέρουν υγρό λίφτινγκ αλλά και τα νήματα ανάρτησης προσώπου-λαιμού, καθώς και οι ραδιοσυχνότητες είναι τα μη επεμβατικά όπλα που διαθέτουμε ώστε να επιμηκύνουμε το αποτέλεσμα.

Επιπλέον, ένα στοιχείο που γνωρίζουμε είναι ότι σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, η βαρύτητα επιδρά διαφορετικά σε κάποια σημεία του προσώπου 5,5 χρόνια μετά το facelift. Σε μόλις 20% των περιπτώσεων βλέπουμε ότι ο χρόνος ασκεί την επίδρασή του πριν το πέρας της δεκαετίας μετά το λίφτινγκ. Η πιο ευάλωτη περιοχή στο χρόνο είναι το περίγραμμα του προσώπου και ο λαιμός (Plastic & Reconstructive surgery, 2012). Τι προτείνουμε; Το Nefertiti lift με ενέσιμη έγχυση βουτυλικής τοξίνης αποκαθιστά τη γήρανση του λαιμού όπως και τα νήματα λαιμού και οι ραδιοσυχνότητες Morpheus8, εφόσον διαπιστώσουμε χαλάρωση πριν τη δεκαετία.

Κάντε κλικ και διαβάστε για την εφαρμογή νημάτων

Διαβάστε για τα όπλα που έχουμε για νεανικό πρόσωπο

Λιποαναρρόφηση: Διατηρήστε το βάρος σας

Η λιποαναρρόφηση είναι η κατεξοχήν χειρουργική επέμβαση που καταργεί το τοπικό πάχος σε μία συνεδρία. Οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center βρίσκονται, χάρη στην εμπειρία και την εκπαίδευσή τους, στην προνομιούχα θέση, ώστε να χειρίζονται δύο από τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογίες λιποαναρρόφησης, τις ραδιοσυχνότητες RFAL BodyTite (ραδιοσυχνότητες υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης) και το Vaser. Ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος, την ηλικία του ασθενή και την περιοχή όπου θα γίνει λιποαναρρόφηση έχουν τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξουν την κατάλληλη τεχνολογία.

Κατά τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης αυτές οι δύο τεχνολογίες προκαλούν λύση των λιποκυττάρων που έχουν συσσωρευτεί σε συγκεκριμένα σημεία (λιποαποθήκες), με τη βοήθεια της θερμότητας, ενώ στη συνέχεια μια ειδική κάνουλα με κυρτή άκρη τα αναρροφά δίνοντας τέλος στο τοπικό πάχος. Το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμο, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι διατηρήσουν το βάρος τους, γι' αυτό τονίζουμε στους ασθενείς να μην πάρουν κιλά μετά την επέμβαση.

Δείτε φωτογραφίες Πριν-Μετά
τη λιποαναρρόφηση BodyTite

Αυξητική μαστού: τα ενθέματα έχουν μακρά διάρκεια ζωής

Τα ενθέματα μαστού μπορούν να έχουν διάρκεια εφόρου ζωής στο 75% των περιπτώσεων. Στο 25% περίπου θα χρειαστεί να αντικατασταθούν κάποια στιγμή, εξαιτίας της εμφάνισης ρικνωτικής κάψας, πιθανής ρήξης ενθέματος κ.ά., γεγονός στο οποίο έχει αναφερθεί σε επιστημονική αναφορά του και ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που επισήμανε ότι περίπου στο 20% των γυναικών γίνεται αλλαγή του ενθέματος σιλικόνης μέσα σε μια δεκαετία. Βέβαια, πλέον τα υλικά είναι καλύτερα όπως και οι τεχνικές τοποθέτησης των ενθεμάτων, γεγονός που επιτρέπει την ασφαλή παραμονή τους στο στήθος για πολλά χρόνια. Επιπλέον, στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center εφαρμόζουμε την τεχνική νέας γενιάς που έχουμε κατοχυρώσει, την Non Touch No Pain, μειώνοντας τις επιπλοκές και σχεδόν εκμηδενίζοντας τη δημιουργία ρικνωτικής κάψας, όπως επιβεβαιώνεται και σε επιστημονικές μελέτες που έχουμε παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τέλος, κάτι που μεταφέρουμε στις γυναίκες είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της οικογένειας, το στήθος μπορεί να έχει αλλάξει και είναι πιθανό να χρειάζεται να αντικαταστήσουμε το ένθεμα.

Δείτε το αποτέλεσμα αυξητικής μαστού 8 χρόνια μετά