Βακουχιόλη: Γιατί να ζητήσετε τη νέα… «μοβ» θεραπεία προσώπου στην Kosmesis

«Για ποιο λόγο όλοι μιλούν για τη βακουχιόλη;» και «Το συστατικό που θα εκτοπίσει τη ρετινόλη» είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους στα διεθνή δημοσιεύματα για την ομορφιά που διαβάζουμε τους τελευταίους μήνες. Επειδή η ουσία αυτή πρωταγωνιστεί πλέον σε μια από τις ωραιότερες θεραπείες προσώπου που προσφέρουμε στην Kosmesis, στην The Deep Purple Touch, αλλά και σε ένα λιλά δερμοκαλλυντικό ιατρικής βαθμίδας, θα σας εξηγήσουμε τι συμβαίνει με το νέο συστατικό αντιγήρανσης και τι προσφέρει στο δέρμα μας.

Τι είναι η βακουχιόλη και

πού θα τη βρείτε

Η βακουχιόλη (bakuchiol) είναι ένα φυσικό συστατικό, αφού προέρχεται από τους σπόρους του φυτού ψωραλέα (Psoralea Corylifolia ή babchi) που ευδοκιμεί κυρίως στην Ανατολική Ασία. Οι επιστήμονες εντόπισαν σε αυτήν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ στην κινεζική ιατρική χρησιμοποιείται σε δερματικές καταστάσεις, όπως η λεύκη και το έκζεμα. Για όλους τους παραπάνω λόγους οι ερευνητές ξεκίνησαν να τη μελετούν. Σύμφωνα με μια σημαντική κλινική μελέτη (British Journal of Dermatology), στην οποία ορισμένοι εθελοντές  εφάρμοσαν στο πρόσωπό τους ρετινόλη για μερικές εβδομάδες, ενώ άλλοι βακουχιόλη, και οι δύο ουσίες είναι εξίσου αποτελεσματικές στη βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας και στη λείανση των ρυτίδων. Ωστόσο, η βακουχιόλη ήταν εκείνη που δεν προκάλεσε αντιδράσεις όπως ξηρότητα, ξεφλούδισμα κ.ά.

Πού θα βρείτε τη βακουχιόλη; Στη νέα περιποίηση που εφαρμόζουμε κατ’ αποκλειστικότητα στο Kosmesis Aesthetic plastic Surgery Center, την The Deep Purple Touch, η βακουχιόλη είναι πολύτιμο στοιχείο του ιατρικού πρωτοκόλλου. Στην περιποίηση αυτή που δημιούργησε το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου μας, προσφέρουμε ανανέωση, βελτίωση στην όψη των πανάδων και των ρυτίδων αλλά και μείωση της φλεγμονής του δέρματος σε 5 βήματα:

1. Καθαρισμός με δερμοκαλλυντικό ιατρικής βαθμίδας με βάση τα σωματίδια οξυγόνου.
2. Ήπιο πίλινγκ με εκχύλισμα από μπαμπού που εφαρμόζουμε αποκλειστικά στο ιατρείο.
3. Ενυδάτωση με τον ενυδατικό ορό Medik8 Hydr8 B5 intense που περιέχει υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και βιταμίνη Β5 (πανθενόλη).
4. Αντιγήρανση με βακουχιόλη και πεπτίδια που περιέχονται στο λιλά μπουκαλάκι Medik8 Bakuchiol peptides, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το eshop μας και για δική σας χρήση στο σπίτι.

5. Ενυδάτωση και καταπράυνση με μια ενυδατική και καταπραϋντική μάσκα. Για χρήση στο σπίτι μπορείτε να προμηθευτείτε τις TT masks -που διαθέτουμε κατ' αποκλειστικότητα- και από το eshop μας για απολαυστικές masks at home! Ρωτήστε μας ποιες είναι οι κατάλληλες για εσάς.

Για οποιαδήποτε απορία αλλά και για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλ.: 210 6810490 και 210 6810616.