Ο δρόμος για το λίφτινγκ: Από την πρόληψη στο χειρουργείο

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει άλματα στο χώρο της αισθητικής ιατρικής και χειρουργικής. Η πιο σημαντική εξέλιξη είναι η άνοδος των μη χειρουργικών θεραπειών, καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, ώστε να μπορεί να επιβραδύνει πολλά χρόνια την ανάγκη για ένα χειρουργικό λίφτινγκ. Το επιστημονικό προσωπικό της Kosmesis Plastic Surgery εξηγεί πώς μπορούμε να δείχνουμε νέοι, ακόμα κι αν τα χρόνια περνούν.

Βελτιώστε το lifestyle σας

Οι συνήθειές μας μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα μας νεανικό ακόμα κι όταν μεγαλώνουμε. Μελέτες που έχουν γίνει σε δίδυμα αδέρφια αποδεικνύουν ότι ο τόπος κατοικίας (π.χ. αν μένει κάποιος σε ηλιόλουστη περιοχή), το κάπνισμα και άλλοι εξωγενείς παράγοντες συμβάλλουν ώστε το δέρμα να δείχνει πιο φωτογηρασμένο, με περισσότερες ρυτίδες, σκούρες κηλίδες στο δέρμα, αλλά και χαλάρωση των ιστών.
Η συμβουλή μας: Επενδύστε από νωρίς στο δέρμα σας, φοράτε αντιηλιακή προσώπου και σώματος και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για ένα εξατομικευμένο δερμοκαλλυντικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δικού σας δέρματος.
Ενδεικτικά προτείνουμε:
-Το αντιηλιακό Universkin nexultra Z SPF 50
-Τον αντιγηραντικό ορό Universkin nexultra P serum magistral
-Τον θρεπτικό ορό ματιών Medik 8 R-retinoate say & night eye serum

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα skinxs.com και να μας καλέσετε (τηλ.: 210 6810616, 210 6810490) για συμβουλές.

Οι ραδιοσυχνότητες

Είναι μια τεχνολογία που προκαλεί σύσφιγξη και νεοκολλαγονογένεση, δηλαδή παραγωγή νέου κολλαγόνου. Για να επιτευχθεί σύσφιγξη στο δέρμα, απαιτείται εφαρμογή, με ασφάλεια, θερμοκρασίας 38 βαθμών Κελσίου για 1', κάτι που γίνεται με τις ραδιοσυχνότητες χωρίς επιπλοκές. Οι θεραπείες αυτές γίνονται στο ιατρείο και έχουν καλά αποτελέσματα. Ασθενείς με μικρή και μέτρια χαλάρωση είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι, αλλά η θεραπεία γίνεται και σε όσους έχουν μεγάλου βαθμού χαλάρωση και δεν επιθυμούν χειρουργική επέμβαση.
Το Morpheus8 είναι fractional ραδιοσυχνότητες νέας γενιάς που εφαρμόζουμε κατ’ αποκλειστικότητα στην Kosmesis. Θεωρούνται ό,τι πιο καινοτόμο στην Αμερική χάρη στην αποτελεσματικότητά τους, καθώς η ενέργεια διεισδύει έως 4 χλστ. κάτω από το δέρμα, χωρίς τη δυσάρεστη θερμική βλάβη που προκαλούν κάποια λέιζερ ή τη μεγάλη αποθεραπεία ενός χειρουργείου. Η ήπια ερυθρότητα διαρκεί 2-3 μέρες, διάστημα κατά το οποίο αποφεύγετε τον ήλιο. Συνολικά απαιτούνται έως 4 συνεδρίες, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης.
Το Fractora Firm είναι μια άλλη τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων που επίσης χαρίζει σφριγηλότητα δέρματος χάρη στην κολλαγονογένεση. Συνολικά απαιτούνται έως 6 συνεδρίες.

Το υγρό «λίφτινγκ»

Η ενέσιμη μέθοδος μη χειρουργικού «λίφτινγκ» αναφέρεται στον συνδυασμό βουτυλινικής τοξίνης και υαλουρονικού οξέος, σε διαφορετικά επίπεδα, με καλά μελετημένη δοσολογία ώστε να αποκαταστήσουμε τον όγκο που χάθηκε με τα χρόνια και να σβήσουμε τις ρυτίδες. Η μέθοδος μπορεί να ενισχυθεί με αυτόλογη μεσοθεραπεία που περιλαμβάνει λήψη αίματος και απομόνωση του πλάσματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Με το υγρό λίφτινγκ υπάρχει μείωση της χαλάρωσης, ιδιαίτερα στο λαιμό το Nefertiti lift που αποκαθιστά τη νεότερη εικόνα του.

Κάντε κλικ και δείτε στο βίντεο πώς γίνεται το υγρό λίφτινγκ

Τα νήματα

«Τα νήματα προσώπου είναι ένα βήμα πριν από την χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της χαλάρωσης. Όταν κάποιος φτάσει σε ένα σημείο που είναι στο μετέωρο βήμα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μπορεί λίγο να το καθυστερήσει με αυτά γιατί κάνουν μία ανόρθωση για 1,5-2 χρόνια το πολύ. Είναι απορροφήσιμα και αυτά που χρησιμοποιούμε στην Kosmesis Plastic Surgery είναι από πολυγαλακτικό οξύ» ανέφερε πρόσφατα η πλαστικός χειρουργός Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου στον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη, στην εκπομπή Οδηγός Καλής Υγείας (δείτε τη συνέντευξη εδώ).
Η μέθοδος Silhouette™Soft βασίζεται σε νήματα από πολυγαλακτικό οξύ, είναι αναίμακτη, γίνεται χωρίς τομές και ράμματα και προϋποθέτει τοπική αναισθησία. Μέσα σε 60’, ο γιατρός έχει εισάγει τα απορροφήσιμα νήματα, ενώ η βελτίωση στο δέρμα σας είναι άμεσα ορατή. Τα νήματα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να ανορθώσουν και πολύ μικρές περιοχές του προσώπου, π.χ. τα φρύδια.

Δείτε φωτογραφίες πριν-μετά

Το facelift

Όταν ο βαθμός χαλάρωσης είναι μεγάλος, το χειρουργικό λίφτινγκ είναι μονόδρομος. Καμία άλλη μέθοδος δεν προσφέρει αποτέλεσμα για περίπου μια δεκαετία ούτε γυρίζει το χρόνο πίσω τόσο πολύ όσο το facelift. Με το λίφτινγκ γίνεται ανάρτηση της επιδερμίδας του προσώπου και του εσωτερικού ιστού αλλά και αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, μέσα από τομές που δεν είναι ορατές μετά την επούλωση. Ανάλογα με τη χαλάρωση και την ανατομία του προσώπου σας, ο πλαστικός χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη, για εσάς, μέθοδο. Σε κάθε περίπτωση η αποθεραπεία απαιτεί περίπου 1 εβδομάδα.
Από τις τεχνικές ξεχωρίζουν η σύγχρονη V-Smasectomy που διορθώνει τη χαλάρωση προσώπου και λαιμού και έχει μικρό χρόνο ανάρρωσης (γίνεται και με τοπική αναισθησία) και η SMAS. Το αποτέλεσμα διαρκεί κατά μέσο όρο μια δεκαετία.

Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζεται  μια εκ των ασθενών που συμμετείχαν στην εκπομπή Extreme Makeover, το 2008 στο Mega channel. Η ασθενής αυτή, όπως και ακόμη 12 άλλοι, χειρουργήθηκαν επιτυχώς από τους πλαστικούς χειρουργούς  του Kosmesis Plastic Surgery - τον Δρ Ευάγγελο Κεραμιδα και την Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου - που ήταν 2 εκ των 4 επιλεγμένων πλαστικών χειρουργών που βοήθησαν αποτελεσματικά και αφιλοκερδώς  στην αντιμετώπιση των ασθενών αυτής της εκπομπής.