Κρυογλυπτικη-3D™: Η αναβαθμισμενη τεχνικη της κρυολιπολυσης-3D™

Με την κλασική κρυολιπόλυση να έχει  ξεπεραστεί, την θέση της παίρνει η τρισδιάστατη κρυολιπόλυση ή κρυολιπόλυση -3D™, όροι που έχουν κατοχυρωθεί από το Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center. Μελέτη των πλαστικών χειρουργών Δρ Βίλλυς Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελου Κεραμίδα έχει αποδείξει ότι με την κρυολιπόλυση- 3D™ η απώλεια λίπους είναι μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική κατά 18% σε σχέση με την συμβατική κρυολιπόλυση, ενώ η αναρρόφηση κατά 20% μεγαλύτερη.

Αν και τα αποτελέσματα ήταν αισθητά (μεγάλη και μόνιμη απώλεια τοπικού λίπους) και ενώ ήδη γινόταν λόγος για καταστροφή και όχι απλά συρρίκνωση του μεγέθους των λιποκυττάρων, η νέα μορφή κρυολιπόλυσης φτάνει έως 45% στην απώλεια τοπικού λίπους μέσα σε μόνο 1 συνεδρία!

Μάλιστα, η Δρ Ροδοπούλου συμμετείχε πρόσφατα αφιερώνοντας ολόκληρο κεφάλαιο "Three dimensional cryolipolysis body contouring" στο βιβλίο πλαστικής χειρουργικής Emerging technologies in face and body contouring (εκδ. Thieme, 2021).

Τι είναι η Κρυογλυπτική-3D™

Όταν το κύτταρο του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρο) υποβάλλεται σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επέρχεται ο ελεγχόμενος βιολογικός του θάνατος (απόπτωση). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι χάνουμε πόντους από τις λιποαποθήκες μας. Η θεραπεία ήταν και παραμένει ανώδυνη, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος.

Η νέα τεχνική που εφαρμόζουμε στην κρυολιπόλυση-3D™ είναι η κρυογλυπτική- 3D™ που επαναδιαμορφώνει το περίγραμμα του σώματος ανώδυνα. Με τον όρο τρισδιάστατη, αναφερόμαστε στην τρισδιάστατη διάχυση του ψύχους. Αυτό είναι εφικτό χάρη σε μια πατενταρισμένη 3D κεφαλή.

Ποια είναι η διαφορά της Κρυογλυπτικής-3D™ από την κλασική κρυολιπόλυση

Στην κρυογλυπτική-3D™, η κρυολιπόλυση γίνεται ομοιόμορφα, επομένως δεν μένουν σημεία ανέπαφα από τη θεραπεία. Στην παραδοσιακή μορφή της υπάρχουν σημεία στα οποία η κεφαλή αδυνατεί να έχει πρόσβαση. Η κρυογλυπτική-3D™ αποδίδει πολύ καλύτερα από την κλασική μορφή σε όλες τις περιοχές με καμπύλες: στην μέση, στο διπλοσάγονο, στην κοιλιά, στα γόνατα, στους έσω και έξω μηρούς, στις γάμπες και στα μπράτσα.

Φωτογραφία πριν-μετά από εφαρμογή
Κρυογλυπτικής-3D™ στις γάμπες

Έως 45% απώλεια τοπικού λίπους σε 1 συνεδρία

Σύμφωνα με μελέτη των πλαστικών χειρουργών του Kosmesis με την τρισδιάστατη κρυογλυπτική έχουμε:
• έως 45% απώλεια λίπους σε διπλοσάγονο και λαιμό σε μελέτη που έγινε σε 34 ασθενείς του Kosmesis και παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο IMCAS στο Παρίσι το 2019

Περιστατικό πριν και 2,5 μήνες μετά την εφαρμογή
κρυογλυπτικής-3D™ στους έσω μηρούς

• έως 38% μείωση λίπους και κρυογλυπτική στον κορμό (1-3 συνεδρίες): περιλαμβάνει θώρακα για τους άντρες λόγω γυναικομαστίας, κοιλιά, πλευρά, πλάτη. Τη μελέτη εκπόνησαν οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis σε 422 ασθενείς και παρουσιάστηκε στο IMCAS το 2018.
• έως 40% μείωση τοπικού λίπους 2,5 μήνες μετά την 1η συνεδρία. Η θεραπεία έγινε σε 502 ασθενείς του Kosmesis και παρουσιάστηκε στο IMCAS το 2017 στην Ασία.
• έως 40% σε 1 συνεδρία, έπειτα από μελέτη που έγινε σε 135 ασθενείς του Kosmesis και παρουσιάστηκε στο IMCAS στο Παρίσι το 2017

Διαβάστε περισσότερα για την κρυογλυπτική -3D™

Γλυπτική σώματος

Το contouring που επιτυγχάνουμε με άλλες τεχνολογίες, όπως οι ραδιοσυχνότητες και η λιποαναρρόφηση BodyTite με τις ειδικές κεφαλές που κατευθύνονται και επιφανειακά είναι εφικτή μη επεμβατικά και ανώδυνα και με την κρυογλυπτική-3D™. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι κυρτές κεφαλές που υπόσχονται ομοιόμορφη απώλεια τοπικού λίπους με την τρισδιάστατη διάχυση του ψύχους. Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε εδώ ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα απώλειας τοπικού λίπους στην κοιλιά.

Σύσφιγξη

Όταν έχουμε απώλεια λίπους είναι φυσιολογικό να παρατηρείται χαλάρωση δέρματος. Με την κρυογλυπτική- 3D™ αυτό αποτρέπεται, καθώς η έκθεση σε ψύχος έως -9°C οδηγεί σε σύσφιγξη. Μάλιστα, σε μελέτη μας περίπου 7 στους 10 ασθενείς (69%) διαπίστωσαν εξαιρετική σύσφιγξη, ενώ οι 9 στους 10 (94.9%) θα πρότειναν τη μέθοδο και σε φίλο τους. Η σύσφιγξη του δέρματος οφείλεται στη δημιουργία νέου κολλαγόνου από τη χρήση της αναρρόφησης που δημιουργεί «τάση» (τράβηγμα) στους ινοβλάστες.

Διαβάστε περισσότερα

Κρυογλυπτική 3D™

Χάρη στη δυνατότητα χρήσης ταυτόχρονα κεφαλών, μπορούμε να εφαρμόσουμε την θεραπεία σε 4 περιοχές την ίδια στιγμή, για 1 ώρα. Το αποτέλεσμα αρχίζει να είναι ορατό έπειτα από 1 μήνα.

Η εμπειρία μας

Ο δρόμος από την κλασική κρυολιπόλυση στην κρυογλυπτική-3D™ ήταν μακρύς, αφού απαίτησε μεσοδιάστημα μιας δεκαετίας για να προστεθεί η ιδιότητα του "τρισδιάστατου" στην κεφαλή και στη διάχυση του ψύχους.
“Όταν παρουσίαζα τη μη επεμβατική θεραπεία της τρισδιάστατης κρυολιπόλυσης το 2017 στο παγκόσμιο συνέδριο IMCAS στο Παρίσι, είχα ήδη εμπειρία 3 ετών χρήσης της τεχνολογίας. Πίστευα πάρα πολύ στη μέθοδο. Γι’ αυτό είχα επενδύσει αφειδώς χρόνο και μελέτη για να προσφέρω το καλύτερο αποτέλεσμα στους ασθενείς με τοπικό πάχος που μπορούσαν να το χάσουν μη επεμβατικά ή δεν επιθυμούσαν να υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση. Έκτοτε, έχουμε εφαρμόσει την τρισδιάστατη (3D) κρυολιπόλυση σε πάνω από 4500 συνεδρίες. Έχουμε εκπονήσει επιστημονική μελέτη σε άντρες και γυναίκες με περιττό λίπος στο διπλοσάγονο και πλάγια του λαιμού, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην πολύ καλή επιστημονική έκδοση PRS Global Open, στο section με τις καινοτομίες” αναφέρει η πλαστικός χειρουργός Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου.

Η εμπειρία των πλαστικών χειρουργών του Kosmesis οδήγησε στην κατοχύρωση των όρων “τρισδιάστατη κρυολιπόλυση”, “κρυολιπόλυση-3D™ και “κρυογλυπτική-3D”, όροι που χρησιμοποιούνται νόμιμα αποκλειστικά στο Kosmesis.