Θεραπειες για το ευαισθητο δερμα

Μήπως το δέρμα σας παρουσιάζει εύκολα κνησμό ή ερυθρότητα; Η έχετε αίσθηση τραβήγματος, καύσου ή αφυδάτωσης; Τα παραπάνω είναι μόνο μερικές εκδηλώσεις του ευαίσθητου ή δυσανεκτικού δέρματος. Τα δερμοκαλλυντικά που χρησιμοποιούμε και το μακιγιάζ, οι καιρικές συνθήκες (κρύο, ζέστη, έκθεση στον ήλιο, μόλυνση, υγρασία) και ο φραγμός του δέρματος παίζουν ρόλο στην εμφάνιση υπερευαισθησίας. Σύμφωνα με έρευνα Βραζιλιάνων επιστημόνων (Anais Brasileiros de Dermatologia, 2017), η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου που παρουσιάζει συμπτώματα είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες.  Στη χώρα μας το 29% των ανθρώπων έχουν ευαίσθητο δέρμα, στην Ιαπωνία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 54%. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης όλων των παραπάνω.
Μοιραζόμαστε μαζί σας γνώσεις για τα αποτελεσματικά δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας που μειώνουν τη φλεγμονή και την υπερευαισθησία αλλά και θεραπείες που γίνονται με ασφάλεια στο ιατρείο μας για το ευαίσθητο δέρμα.

Καθαρισμός με υπερήχους

Στο ευαίσθητο δέρμα αποφεύγουμε μεθόδους καθαρισμού, όπως η μικροδερμοαπόξεση που το αποξένει επιφανειακά και ο ατμός, γιατί μπορεί να το ερεθίσουν ή τραυματίσουν. Συνήθως εφαρμόζουμε προϊοντικό καθαρισμό με δερμοκαλλυντικά που έχουν βάση τα σωματίδια οξυγόνου. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε καθαριστικούς υπερήχους που βοηθούν το μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και ανακουφίζουν το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς. Επιπλέον, δυναμώνουν τους μυς του προσώπου και απομακρύνουν τα μαύρα στίγματα.

VIDEO: Δείτε πώς χρησιμοποιούνται οι καθαριστικοί υπέρηχοι

Cryofacial

Μετά τον προϊοντικό καθαρισμό προσώπου και τη χρήση δερμοκαλλυντικών, όπως το καταπραϋντικό σέρουμ Medik8 Hydr8B5 εφαρμόζουμε κρυοθεραπεία προσώπου με δύο παγωμένες μεταλλικές σφαίρες. Με αυτές κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο. Τα οφέλη; Μελέτες δείχνουν ότι το δέρμα παράγει δικό του κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση της ελαστικότητας και πιο νεανική όψη. Οι πόροι μικραίνουν, υποχωρούν οι δερματικές φλεγμονές, η ερυθρότητα και το πρήξιμο, ενώ αποβάλλονται οι τοξίνες.

VIDEO: Δείτε πώς γίνεται το Cryofacial

Πίλινγκ προσώπου pH peels

Τα πίλινγκ νέας γενιάς δεν ερεθίζουν το δέρμα στο βαθμό των συμβατικών χημικών πίλινγκ και ενδείκνυνται να χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο. Ειδικότερα, η νέα πατενταρισμένη τεχνολογία βραδείας αποδέσμευσης που ενσωματώνουν τα πίλινγκ ανάπλασης pH peels, συμβάλλει ώστε οι δραστικές ουσίες να απελευθερώνονται σταδιακά. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο ερεθισμός, όχι όμως και η δραστικότητα του πίλινγκ. Το πίλινγκ pH C.R resurfacing ενδείκνυται για το ευαίσθητο δέρμα. Στοχεύει στην αποκατάσταση της χρόνιας ερυθρότητας και έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

VIDEO: Δείτε τη διαδικασία του pH peel

Φωτοθεραπεία LED

Η Infrared fotofacial είναι μια ανώδυνη, μη επεμβατική θεραπεία προσώπου με μηδέν επιπλοκές. Η θεραπεία γίνεται με μια ειδική συσκευή LED υπέρυθρου φωτός που διαχέεται στο δέρμα για τις εξής ενδείξεις: δυσχρωμίες, χαλάρωση, γραμμές και ρυτίδες, πρόωρη γήρανση. Η μέθοδος προκαλεί αύξηση της θερμότητας τοπικά, της μικροκυκλοφορίας και της οξυγόνωσης του δέρματος.

Golden touch micro-infusion

Στην Golden touch micro infusion χρησιμοποιούμε PRP (αίμα πλούσιο σε αιμοπετάλια), που είναι 100% δικό μας υλικό. Αφού κάνουμε αιμοληψία, απομονώνουμε το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και με ειδική διαδικασία διεγείρονται οι αυξητικοί παράγοντες. Εισάγουμε το PRP κάτω από το δέρμα, με σκοπό την αντιγήρανση και ανανέωσή του. Συνδυαστικά εισάγουμε πεπτίδια ή υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και σύσφιγξη. Η μέθοδος ονομάζεται Golden touch micro infusion γιατί χρησιμοποιούμε επιχρυσωμένες βελόνες και γιατί εισάγουμε PRP, γνωστό και ως υγρός χρυσός.

Δείτε το βιντεο

Δερμοκαλλυντικά

Για τη μείωση της ερυθρότητας έχουμε εξειδικευμένα δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας, αυστηρά ελεγμένα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους. Ενδεικτικά, το καθαριστικό Medik8 calmwise soothing cleanser ενδείκνυται για δέρμα με υπερευαισθησία. Περιέχει, μεταξύ άλλων, το πατενταρισμένο συστατικό τερπρενόνη που μειώνει την υπερευαισθησία, αλλά και βιταμίνη Κ. Ακόμα, προτείνουμε την ενυδατική Jan Marini Rosalieve (φωτό) με αζελαϊκό οξύ που μειώνει την ερυθρότητα και το σέρουμ Medik8 calmwise serum.


Το βράδυ μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας αφήνοντας να δράσει η μάσκα προσώπου Argan oil & shea butter TT mask με καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες ή την Apple stem cell TT mask (φωτό) με ενυδατικούς και χαλαρωτικούς παράγοντες που περιέχει το πατενταρισμένο συστατικό skinasensyl.

Τέλος, το πιο εξατομικευμένο δερμοκαλλυντικό είναι αυτό που σχεδιάζεται αυστηρά για το δικό σας δέρμα. Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα skinxs.com και με τη βοήθεια του λογισμικού και της καθοδήγησης του επιστημονικού μας προσωπικού θα σας προτείνουμε το πιο προσωποποιημένο δερμοκαλλυντικό για την επιδερμίδα σας, το οποίο έχουμε τη δυνατότητα να αποστείλουμε και στο χώρο σας.

Info: Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ.: 210 6810490 και 210 6810616 για τυχόν απορίες.