Xmas Countdown: Ποιες θεραπείες να κάνετε από τώρα, ώστε να λάμπετε τις γιορτές

Η αβεβαιότητα και τα απρόοπτα κάνουν πάρτυ τη χρονιά που θα αφήσουμε σύντομα πίσω μας. Το σίγουρο είναι ότι φέτος δεν θα αποχαιρετήσουμε το 2020 γιορτάζοντας σε χώρους με συνωστισμό, ούτε θα ανταλλάξουμε αφειδώς φιλιά και αγκαλιές. Θα γιορτάσουμε όμως με τους λίγους, καλούς, πιστούς δικούς μας ανθρώπους ή ακόμα και μόνοι, αλλά σε κάθε περίπτωση θα επιλέξουμε να νιώσουμε χαρούμενοι κάνοντας πράγματα για εμάς καθημερινά και νιώθοντας ευγνωμοσύνη που έχουμε την υγεία μας. Όλοι όσοι εργαζόμαστε στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center θεωρούμε ότι το να είμαστε και να νιώθουμε νέοι δεν σχετίζονται με την ηλικία. Ένας τρόπος να φτιάξουμε την ψυχολογία μας είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να χαιρόμαστε με την εικόνα μας στον καθρέφτη. Γι' αυτό, σας προτείνουμε θεραπείες που είναι καλύτερο να κάνετε από τώρα, ώστε να δείτε το αποτέλεσμα που θέλετε τις μέρες των γιορτών και για πολύ διάστημα αργότερα.

1. Οι ενέσιμες θεραπείες

Οι πιο δημοφιλείς ενέσιμες θεραπείες-η βουτυλική τοξίνη Α και το υαλουρονικό οξύ-είναι ασφαλείς όταν γίνονται από έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους που χρησιμοποιούν εγκεκριμένα, πιστοποιημένα υλικά. Αυτό που εμείς τονίζουμε στους ασθενείς μας είναι να μην αναβάλλουν τελευταία στιγμή τις θεραπείες αυτές. Παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί μπορείτε ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου να κλείσετε ραντεβού για να είστε λαμπεροί έως τις γιορτές.
- Η ενέσιμη θεραπεία με βουτυλική τοξίνη Α που εισάγεται ενδομυικά, σβήνει τις ρυτίδες από το μέτωπο, το πόδι της χήνας (η περιοχή δίπλα από τα μάτια), το μεσόφρυο και τις παρειές, μέσω ενός μηχανισμού απενεργοποίησης των μυών που συσπώνται στα σημεία εκείνα. Ακόμα, πολεμά τη χαλάρωση στο λαιμό. Η δοσολογία είναι εξατομικευμένη, ώστε να διατηρείτε την εκφραστικότητά σας για το διάστημα των περίπου 3-6 μηνών που διαρκεί η δράση της ουσίας. Ωστόσο, το φάρμακο θα αρχίσει να δρα περίπου 3-5 μέρες μετά την ενέσιμη έγχυση, επομένως μην περιμένετε να έρθει η τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου για τη θεραπεία.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε το βίντεο με τη θεραπεία

- Από την άλλη, η ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ γεμίζει τις βαθειές ρυτίδες, τις ρινοχειλικές αύλακες, τις κάθετε γραμμές του καπνιστή, τις γραμμές θλίψης στην εξωτερική γωνία του στόματος, τις ουλές, σβήνει τις σακούλες, δίνει όγκο στα χείλη και τα ζυγωματικά, ενισχύει το περίγραμμα του προσώπου και εξαφανίζει την καμπουρίτσα στη μύτη. Επομένως, το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί και ως filler και ως μεσοθεραπεία προσφέροντας συνολική ανανέωση προσώπου για αντιγήρανση και ενυδάτωση. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, αλλά καλό είναι η ενέσιμη μέθοδος να μη γίνεται την ίδια μέρα ενός event γιατί ενδέχεται να παρουσιάσετε ερυθρότητα και μελανιά τοπικά, οπότε μεριμνήστε κάποιες μέρες πριν.

Δείτε το αποτέλεσμα διόρθωσης ήβου μύτης
με υαλουρονικό οξύ

2. Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η πιο βιοσυμβατή θεραπεία γίνεται με απόλυτη ασφάλεια καθώς βασίζεται σε δικό μας (αυτόλογο) υλικό που προκαλεί μια φυσική διαδικασία ανάπλασης: τα αιμοπετάλια από το πλάσμα του αίματός μας. Ο λόγος για την αυτόλογη μεσοθεραπεία, στην οποία ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Ο γιατρός κάνει αιμοληψία στον ασθενή και στη συνέχεια γίνεται επεξεργασία του αίματος μέσω φυγοκέντρισης με σκοπό να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Όταν ενεργοποιήσουμε κατάλληλα τα αιμοπετάλια, αυτά απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες και στη συνέχεια το PRP (πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα) που εισάγεται κάτω από το δέρμα επαναφέρει τη σφριγηλότητα και ελαστικότητά του. Ειδικότερα, έχει φανεί ότι το PRP οδηγεί σε παραγωγή καινούριου κολλαγόνου. Αυξάνονται τα επίπεδα ενυδάτωσης, μειώνονται οι δυσχρωμίες, βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος. Στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center εφαρμόζουμε την αυτόλογη μεσοθεραπεία με διάφορους τρόπους, ενέσιμους και μη, επομένως ανάλογα με τη μέθοδο, η θεραπεία μπορεί να γίνει και κοντά στις μέρες των γιορτών. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται για αντιγήρανση, ενυδάτωση και μείωση των δυσχρωμιών και των ραγάδων σε πρόσωπο, χέρια, μηρούς (για ραγάδες).

Κάντε κλικ εδώ και δείτε τη μέθοδο στο βίντεο

3. Νήματα προσώπου-λαιμού

Τα νήματα πολυγαλακτικού οξέος (Silhouette soft) εισάγονται κάτω από το δέρμα χωρίς τομές, ράμματα και χειρουργική επέμβαση, διορθώνοντας άμεσα τη χαλάρωση του δέρματος για διάστημα περίπου 1,5 χρόνου. Η μέθοδος γίνεται υπό τοπική αναισθησία και προσφέρει ανόρθωση φρυδιών, παρειών, ρινοχειλικών πτυχώσεων και του περιγράμματος του προσώπου. Ο γιατρός εισάγει τα νήματα που φέρουν κώνους και καθηλώνονται σε νέες θέσεις στο δέρμα επιτυγχάνοντας ανύψωσή του. Τα νήματα προσώπου πολυγαλακτικού οξέος είναι κατεξοχήν εκείνα που προσφέρουν ανάρτηση στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού και γι’ αυτό διαφέρουν από τα απλά νήματα πολυδιοξανόνης, που η κύρια ένδειξή τους είναι η παραγωγή κολλαγόνου.
Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, αλλά αξίζει να κλείσετε από τώρα ραντεβού, καθώς ενδέχεται να παρουσιάσετε οίδημα, ευαισθησία, κοκκινίλα για κάποιες μέρες.

Δείτε στο βίντεο πώς γίνεται η μέθοδος

4. Κρυολιπόλυση-3D™

Σφριγηλά μπράτσα, επίπεδη κοιλιά, θεληματικό πιγούνι χωρίς λίπος! Η συγκεκριμένη μη επεμβατική μέθοδος απώλειας τοπικού πάχους υπόσχεται ότι θα χάσετε μόνιμα το περιττό λίπος από δύσκολες ζώνες, όπως το διπλοσάγονο, τα μπράτσα, η κοιλιά, οι μηροί, ακόμα και η πλάτη, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 1 μήνα, επομένως τώρα είναι ιδανική περίοδος για να υποβληθείτε στην κρυολιπόλυση- 3D™. Στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center εφαρμόζουμε κατ’ αποκλειστικότητα την τρισδιάστατη κρυολιπόλυση ή κρυολιπόλυση-3D™, όρο που έχουμε κατοχυρώσει. Μάλιστα, η κλινική μας μελέτη που έγινε σε ασθενείς με διπλοσάγονο και τοπικό πάχος πλάγια του λαιμού έδειξε ότι η απώλεια λίπους που παρουσιάσαν ήταν της τάξης 35,3% σε 1 συνεδρία και ειδικότερα σε 7,4 χλστ. Η μελέτη μας που δημοσιεύτηκε στη διεθνή έγκυρη επιστημονική έκδοση PRS Global One έδειξε ότι η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική από τη συμβατική κρυολιπόλυση χάρη στην τεχνική, τις κυρτές κεφαλές που αγκαλιάζουν δύσκολα σημεία και την τρισδιάστατη διάχυση του ψύχους. Ακόμα, έχετε υπόψη σας ότι μπορεί σε 1 συνεδρία να γίνει θεραπεία σε 3 ζώνες ταυτόχρονα με χρήση διαφορετικών κεφαλών.

Δείτε στο βίντεο τη διαδικασία