Πώς θα έχετε φυσικό αποτέλεσμα στις επεμβάσεις

Το φυσικό αποτέλεσμα είναι πλέον η πιο μεγάλη τάση στην αισθητική ιατρική και αισθητική πλαστική χειρουργική ειδικά την τελευταία δεκαετία. Εξαρχής, βέβαια, ήταν η επιδίωξη και η απαράβατη επιλογή των πλαστικών χειρουργών Δρ Βίλλυς Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελου Κεραμίδα. Ευθύνη για το φυσικό αποτέλεσμα έχουν μερικές φορές και κάποιοι ασθενείς που επιμένουν, χωρίς να έχουν την ειδική γνώση, στην επίτευξη μιας εξιδανικευμένης εικόνας που μπορεί να βλέπουν με τη βοήθεια φίλτρων, αλλά κυρίως όσοι γιατροί δεν τους σταματούν σε αυτόν το φαύλο κύκλο.

Δείτε εδώ το βίντεο-απόσπασμα από την εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής», στην οποία προσκλήθηκε η πλαστικός χειρουργός του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και εξηγεί στον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη τις ρεαλιστικές προσδοκίες που πρέπει να έχουμε από μια επέμβαση, αναλύοντας τις σύγχρονες τεχνικές που έχουν στη διάθεσή τους οι πλαστικοί χειρουργοί:

Αισθησιακά χείλη
χωρίς υπερβολές

Μια από τις υπερβολές που παρατηρούμε σήμερα στα χείλη είναι το υπερβολικό μέγεθος, αποτέλεσμα ενέσιμης αυξητικής με μεγαλύτερη ποσότητα υαλουρονικού οξέος, από την συνιστώμενη. Δεν είναι τυχαίο που σε ένα τέτοιο λουκ έχει αποδοθεί ο όρος "duck lips", δηλαδή χείλη πάπιας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό, γιατί δεν ακολουθεί τις σωστές, αισθητικά, αναλογίες. Στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center έχουμε αρνηθεί να προσφέρουμε μια τέτοια εικόνα που μπορεί κατά καιρούς να μας έχει ζητηθεί, εξηγώντας ευγενικά για ποιο λόγο δεν ταιριάζει στο πρόσωπο μιας γυναίκας και εμμένοντας στη θέση της ορθής αισθητικής. Στον αντίποδα της υπερβολής, προτείνουμε μάλιστα μια προσωπική μας μέθοδο που έχουμε αναπτύξει και κατοχυρώσει: την Step by Step Φ technique.
Η μέθοδος αυτή ακολουθεί την πιο ιδανική αναλογία στη φύση που έχει περιγραφεί ως ο χρυσός κανόνας Φ από τον Ευκλείδη. Για να επιτευχθεί σωστά, εφαρμόζουμε το σχετικό με αυτή την αναλογία ειδικό όργανο μέτρησης των χειλιών και κατόπιν εισάγουμε το υαλουρονικό οξύ στα συγκεκριμένα σημεία που μας υπαγορεύει το όργανο αυτό, με την κατάλληλη δοσολογία. Αυτό πραγματοποιείται σταδιακά σε 1-3 επισκέψεις, ώστε να επιτύχουμε με ακρίβεια το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αποφύγουμε τη λεγόμενη υπερδιόρθωση (να βάλουμε δηλαδή περισσότερο υλικό από όσο πρέπει).

Φωτό Πριν-Μετά:

Κάντε κλικ εδώ & δείτε στο βίντεο πώς γίνεται η τεχνική

Νεανικό πρόσωπο που διατηρεί τις εκφράσεις του

Στην Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center δεν εφαρμόζουμε ποτέ την ίδια θεραπεία σε όλους τους ασθενείς, αλλά ούτε και στον ίδιο άνθρωπο που θα έρθει μετά από κάποιο διάστημα στο ιατρείο για συντήρηση του αποτελέσματος. Κι αυτό γιατί φυσικά ο καθένας μας είναι διαφορετικός αλλά και ο ίδιος ακόμη άνθρωπος έχει διαφορετικά ευρήματα μετά από κάποιο διάστημα που θα τον ξαναδούμε. Για την επίτευξη ενός καλού και διακριτικού αποτελέσματος, πάντα είναι απαραίτητη η εκτίμηση του ασθενούς κάθε φορά και η απόλυτη εξατομίκευση των θεραπειών.

Για να εξελίξουμε την προσέγγιση αυτή εφαρμόζουμε την τεχνική Sfumato για να λειάνουμε τις ρυτίδες και να αποκαταστήσουμε τον όγκο που λείπει (σε ζυγωματικά, οβάλ προσώπου κ.ά.). Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην έγχυση διαφορετικού μοριακού βάρους υαλουρονικού οξέος σε επίπεδα (π.χ. παχύρρευστου βαθιά και εύπλαστου επιφανειακά), ώστε να πετύχουμε το φυσικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με έγχυση μικρών δόσεων βουτυλικής τοξίνης σε «στρατηγικά» σημεία του προσώπου. Η τεχνική Sfumato παρουσιάστηκε από τον Δρ Κεραμίδα στο επιστημονικό συνέδριο IMCAS στο Παρίσι το 2011.

Δείτε το βίντεο

Ακόμα, αναφορικά με τις ενέσεις βουτυλικής τοξίνης, το πρόσωπο μετά τις συνεδρίες δεν είναι ανέκφραστο, αλλά διατηρεί την κινητικότητά του. Εφαρμόζουμε όλες τις τεχνικές μας, όπως το Mesobotox και σε πολλούς ηθοποιούς ή παρουσιαστές/στριες, που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Το πρόσωπό τους αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο προβάλλοντας έναν καμβά συναισθημάτων σε κάθε ρόλο που ενσαρκώνουν ή σε κάθε εμφάνιση στη μικρή οθόνη. Το ίδιο σημαντικό είναι, όμως, ένα φυσικό και εκφραστικό πρόσωπο για όλους μας και γι' αυτό είναι πρώτη μας προτεραιότητα στις θεραπείες μας η φυσικότητα. Οι ασθενείς μας το γνωρίζουν και μας εμπιστεύονται τα πολύτιμα πρόσωπα και σώματά τους. Όλες και όλοι, λοιπόν, αποχωρώντας από το κέντρο μας έχουν εγγυημένη την εκφραστικότητα και την φυσικότητά τους.

Βλεφαροπλαστική-facelift

Κλειδί για να πετύχουμε φυσικό αποτέλεσμα στη βλεφαροπλαστική και το facelift είναι μεταξύ άλλων, η επιλογή των κατάλληλων ασθενών: Χρειάζονται την επέμβαση; Η τεχνική που θα επιλέξουμε είναι για τη χαλάρωση που αντιμετωπίζουν στο συγκεκριμένο σημείο του προσώπου; Από την πλευρά του πλαστικού χειρουργού παίζουν ρόλο η εμπειρία και οι γνώσεις του, η κατάρτισή του, οι καλές συστάσεις από ανθρώπους που έχουν υποβληθεί στην επέμβαση. Από την πλευρά του ενδιαφερόμενου, είναι σημαντικό να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού πριν και μετά την επέμβαση, ώστε να μειώσει την εμφάνιση τυχόν επιπλοκών.
Οι τομές στη βλεφαροπλαστική γίνονται σε τέτοια σημεία-στην πτυχή του άνω βλεφαρου στην άνω βλεφαροπλαστική και κάτω από τις βλεφαρίδες στην κάτω), ώστε δεν είναι ορατές. Επιπλέον, είμαστε συντηρητικοί στην αφαίρεση λίπους, ενώ φροντίζουμε να το επανατοποθετούμε σε σημεία από όπου αυτό λείπει, καθώς με τα χρόνια τα οστά συρρικνώνονται και το λίπος ατροφεί.

Δείτε στο βίντεο ένα περιστατικό μας

Αντίστοιχα, στο facelift αξιοποιούμε το λίπος ώστε να γεμίσουμε περιοχές όπως τα ζυγωματικά, αποκαθιστώντας τη νεανική όψη του προσώπου. Η τεχνική που προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα χάρη στις μικρές τομές είναι η V-Smasectomy που αντιμετωπίζει τη χαλάρωση σε πρόσωπο και λαιμό, ενώ οι τομές κρύβονται μέσα και πίσω από το αυτί. Αν αντιμετωπίζετε χαλάρωση προσώπου και στην κάτω γνάθο και το λαιμό, ιδανικό είναι το MACS facelift. Σε κάθε περίπτωση, η κλινική εξέταση από τον πλαστικό χειρουργό είναι καθοριστική στο τι σας ταιριάζει.

Ομοιόμορφη απώλεια λίπους: Κρυολιπόλυση 3D™

Ένα από τα μειονεκτήματα που έχει η συμβατική κρυολιπόλυση είναι ότι ναι μεν χάρη σε αυτήν ένας άνθρωπος απαλλάσσεται από το τοπικό πάχος ανώδυνα και μη χειρουργικά, όμως σε κάποια σημεία όπου το σώμα έχει καμπύλες, οι επίπεδες κεφαλές δύσκολα στοχεύουν το περιττό λίπος. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, δεν είναι ούτε επαρκές ούτε ομοιόμορφο. Προσπαθώντας να βρούμε έναν τρόπο να προσπεράσουμε αυτή την τεχνολογική αδυναμία, αναπτύξαμε την τρισδιάσταση κρυολιπόλυση ή Κρυολιπόλυση- 3D™, όρο που έχουμε κατοχυρώσει. Αυτό σημαίνει ότι πλέον εφαρμόζουμε πατενταρισμένες κυρτές κεφαλές που φτάνουν και σε δύσκολα σημεία, όπως το διπλοσάγονο, η περιοχή γύρω από τη μέση (love handles), τα γόνατα, οι γάμπες. Οι κεφαλές αυτές αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος και ψύχουν το λίπος στους -9 °C και τρισδιάστατα όπου βρίσκεται. Το αποτέλεσμα είναι πολύ αντιληπτό και βέβαια ομοιόμορφο και φυσικό. Μάλιστα η επιστημονική μελέτη που διενήργησαν οι πλαστικοί χειρουργοί της Kosmesis Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας  στην περιοχή του λαιμού και του διπλοσάγονου σε 39 ασθενείς και η οποία δημοσιεύτηκε στην διεθνή επιστημονική έκδοση PRS Global Open, έδειξε ότι η ψύξη διαχέεται κατά 18% πιο αποτελεσματικά και το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο.

Διαβάστε περισσότερα

Μη διστάσετε να μας καλέσετε στα τηλ.: 210 6810490 και 210 6810616 κι εμείς θα λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας.