Μαμά με όμορφο σώμα: Μήπως είστε υποψήφια για Mommy makeover;

Το δώρο της μητρότητας είναι ευλογία για μια γυναίκα. Όπως είναι φυσικό, πράγματα όπως η απώλεια των κιλών που η ίδια πήρε στην εγκυμοσύνη δεν αποτελούν προτεραιότητα το επόμενο διάστημα και ελάχιστα την απασχολούν, καθώς όλη της η προσοχή είναι στο μωρό της. Εξάλλου, είναι σημαντικό η νέα μαμά να δώσει χρόνο στο σώμα της να επανέλθει. Όμως τα χρόνια που ακολουθούν και αφού ολοκληρώσει τη δημιουργία οικογένειας, είναι φυσιολογικό να απασχολούν μια γυναίκα οι αλλαγές που έχουν συμβεί στο σώμα της: το στήθος παρουσιάζει πτώση, ενώ η περιοχή της κοιλιάς εμφανίζει χαλάρωση και ίσως τοπικό πάχος. Αυτές οι αλλαγές που παρατηρούνται μπορούν να αποκατασταθούν με μια σειρά επεμβάσεων που ονομάζουμε Mommy makeover. Οι πιο συχνές από αυτές είναι η ανόρθωση με ή χωρίς αυξητική στήθους, η κοιλιοπλαστική και η λιποαναρρόφηση. Τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτές;

1. Ανόρθωση με ή χωρίς αυξητική

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος για το δέσιμο μεταξύ μητέρας-παιδιού, φαίνεται να προσφέρει αντισώματα στο μωρό και να δρα προστατευτικά για τη μητέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με καινούριες επιστημονικές μελέτες, δεν είναι ο θηλασμός, αλλά η αυξομείωση βάρους σε κάθε εγκυμοσύνη που προκαλούν την πτώση και χαλάρωση του στήθους. Σε κάθε περίπτωση, με την ανόρθωση στήθους διορθώνεται το σχήμα του και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος ώστε να μην υπάρχει πια χαλάρωση, ενώ διορθώνεται και η θέση της θηλής. Οι ουλές επουλώνονται καλά συνήθως. Η ανόρθωση μπορεί να συνδυαστεί και με αυξητική, αν το στήθος έχει χάσει όχι μόνο το σφρίγος αλλά και τον όγκο του.

Κάντε κλικ και δείτε στο βίντεο τις 4 φάσεις από την
ανόρθωση θηλής, την αυξητική μαστού & κοιλιοπλαστική

Από την άλλη, η αυξητική μαστού αποκαθιστά την εικόνα ενός πιο γεμάτου cup, επομένως του μεγέθους και του σχήματος του στήθους. Η τεχνική αυξητικής που έχουμε κατοχυρώσει, εφαρμόζουμε κατ’ αποκλειστικότητα και για την οποία έχουμε βραβευτεί σε διεθνές συνέδριο είναι η No Touch-No Pain™. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει 33 βήματα (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χειρουργείο) που η εφαρμογή τους μηδενίζει το ενδεχόμενο εμφάνισης φλεγμονής μετεγχειρητικά και μειώνει τον πόνο μετά την επέμβαση. Επιπλέον, η ασθενής μπορεί να ταξιδέψει αυθημερόν με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο (flying recovery) και να παραμείνει λειτουργική, καθώς την ίδια μέρα μπορεί να χρησιμοποιήσει με άνεση τα χέρια της, ενώ την επομένη είναι σε θέση να οδηγήσει.

2. Η κοιλιοπλαστική

Στο πλαίσιο του Mommy makeover η κοιλιοπλαστική ενδείκνυται σε περιπτώσεις που έχετε χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι μονόδρομος αν η χαλάρωση είναι δερματική και συνοδεύεται από τη διάσταση των ορθών κοιλιακών. Η διάσταση των ορθών κοιλιακών εμφανίζεται πολύ συχνά σε γυναίκες που έχουν γεννήσει και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου πρέπει να πετύχουμε χειρουργική διόρθωση. Η τεχνική που έχουμε κατοχυρώσει και εφαρμόζουμε κατ’ αποκλειστικότητα είναι η No Pain No Drain™ με κύρια χαρακτηριστικά την απουσία παροχετεύσεων και πόνου μετεγχειρητικά, με αποτέλεσμα τη γρήγορη ανάρρωση. Για τη λέπτυνση της μέσης μέσα από 1 τομή που μας επιτρέπει να πετύχουμε το σώμα-κλεψύδρα, εφαρμόζουμε την Papillon technique (τεχνική της πεταλούδας), την οποία παρουσιάσαμε στο διεθνές συνέδριο IMCAS στο Παρίσι το 2019. Μια άλλη μέθοδος που εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της No Pain No Drain™ στην κοιλιά και χαρίζει όμορφο, αισθητικά, αποτέλεσμα είναι η λεγόμενη Greek line technique που δίνει την κάθετη γραμμή, ανάμεσα στους ορθούς κοιλιακούς, που υπάρχει ανατομικά σε ένα λεπτό, γυμνασμένο σώμα. Η μέθοδος αυτή γίνεται κατά τη διαδικασία της κοιλιοπλαστικής με μικρολιποαναρρόφηση στα σημεία-κλειδιά και τοποθέτηση εσωτερικών ραμμάτων. Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι με την κοιλιοπλαστική No Pain No Drain™ αντιμετωπίζεται και η χαλάρωση στην περιοχή του αιδίου.

Κάντε κλικ και δείτε το αποτέλεσμα
κοιλιοπλαστικής  & αυξητικής μαστού

3. Η λιποαναρρόφηση

Συνήθως η χαλάρωση μπορεί να συνυπάρχει με τοπικό πάχος, καθώς στην περιοχή της κοιλιάς ο μεσογειακός σωματότυπος έχει την τάση να συγκεντρώνει στο σημείο αυτό λιποαποθήκες με μεγάλα αποθέματα λίπους. Οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας και Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου εφαρμόζουν την μέθοδο λιποαναρρόφησης BodyTite RFAL (Radio frequency Assisted Liposuction). Ο γιατρός εισάγει στην προβληματική περιοχή μια μικρή κάνουλα σε μια μικροσκοπική οπή και με τη βοήθεια της τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων λιποαναρρόφησης RFAL λιώνει το περιττό λίπος. Στην συνέχεια, αυτό αφαιρείται. Η τεχνολογία προκαλεί θερμική σύσφιγξη των ιστών με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται σύσφιγξη του δέρματος. Χάρη στις ραδιοσυχνότητες, η αποθεραπεία είναι πιο γρήγορη, ενώ μώλωπες και οιδήματα είναι μικρότερης έκτασης.

Δείτε φωτογραφίες Πριν-Μετά
και βίντεο από τη διαδικασία