10 χρόνια νεότεροι με βλεφαροπλαστική

Το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης έχει ανέβει τον αιώνα που διανύουμε, ενώ η σύγχρονη ιατρική μας επιτρέπει να δείχνουμε νεότεροι χάρη σε μη επεμβατικές μεθόδους που έχουν εξελιχθεί αρκετά, όπως οι ραδιοσυχνότητες τύπου Fractora και Morpheus8 που προκαλούν σύσφιγξη στο δέρμα μέσω διέγερσης νέου κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, ο δρόμος για το χειρουργείο είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή των ματιών: το δέρμα μας είναι εξαιρετικά λεπτό στα βλέφαρα και γύρω από αυτά, ενώ ο νόμος της βαρύτητας τα χτυπά με χαλάρωση που κάνει την εμφάνισή της και με σακούλες. Επιπλέον, μετά τα 40 σταδιακά τα οστά συρρικνώνονται, κάτι που είναι ορατό σε μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ το λίπος ατροφεί. Όλες αυτές οι αλλαγές επιβαρύνουν τη ζώνη γύρω από τα μάτια. Η βλεφαροπλαστική είναι, επομένως, η πιο δραστική αντιμετώπιση σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση είναι εκτεταμένη και δεν διορθώνεται παρά ελάχιστα με άλλες μεθόδους. Πώς γίνεται η επέμβαση και τι πρέπει να περιμένουμε μετά;

Πώς γίνεται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Σε αντίθεση με όσα νομίζουμε, η βλεφαροπλαστική δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε άντρες και γυναίκες άνω των 50. Υπάρχουν πολλών ειδών τεχνικές που απευθύνονται και σε δέρματα με τάση πρόωρης γήρανσης, όπως τα πολύ λεπτά που «σπάνε» πιο εύκολα. Η βλεφαροπλαστική έχει ένδειξη όταν παρουσιάζετε χαλάρωση στα άνω ή και στα κάτω βλέφαρα, που είναι εμφανής και με τις λεγόμενες «σακούλες» κάτω από τα μάτια και τις πτυχώσεις στα άνω βλέφαρα. Η εικόνα αυτή προσθέτει χρόνια στην εμφάνιση, ενώ οι γυναίκες παραπονιούνται και για το ότι είναι δύσκολο να βάλουν μακιγιάζ εκεί.

Ο πλαστικός χειρουργός ίσως εφαρμόσει μόνο άνω βλεφαροπλαστική, ίσως μόνο κάτω βλεφαροπλαστική, ίσως και τις δύο. Η επέμβαση εξατομικεύεται ανάλογα με την περίπτωση.
Η άνω βλεφαροπλαστική γίνεται υπό τοπική αναισθησία και ολοκληρώνεται μέσα σε 30', διάστημα εντός του οποίου έχουμε αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής τομής που κρύβεται στη φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου, επομένως δεν είναι ορατή κάποια ουλή μετεγχειρητικά. Η κάτω βλεφαροπλαστική γίνεται με ολική αναισθησία ή μέθη και μέσω μίας τομής είτε εσωτερικά του βλεφάρου είτε κάτω από τις βλεφαρίδες. Στην κάτω βλεφαροπλαστική μπορεί να αφαιρεθεί και λίπος ή να μετατοπιστεί στα σημεία όπου λείπει, ενώ η διαθερμία βελόνης τύπου λέιζερ είναι ένα σύγχρονο μέσο ώστε να κάνουμε τις τομές και ταυτόχρονα να έχουμε σύσφιγξη του δέρματος.

Οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας δίνουν έμφαση στο φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί στην αφαίρεση λίπους αλλά και δέρματος, επειδή εάν γίνει πέραν του αναγκαίου, οδηγεί σε μια εικόνα όπου τα μάτια φαίνονται βαθουλωτά, προκαλείται εκτρόπιο και ίσως άλλα προβλήματα.

Κάντε κλικ και ακούστε την εμπειρία ασθενή
5 μέρες μετά τη βλεφαροπλαστική

Περίπου 5 μέρες μετά την επέμβαση αφαιρούνται τα πολύ λεπτά ράμματα κι έχουν υποχωρήσει αρκετά το οίδημα και οι μώλωπες, ενώ μέσα σε 15 μέρες ολοκληρώνεται η ανάρρωση. Η χρήση πάγου τοπικά το πρώτο 24ωρο επιταχύνει το χρόνο αποθεραπείας, ενώ χρειάζεται να κοιμάστε σε ύπτια θέση και με δεύτερο μαξιλάρι τις πρώτες μέρες, ώστε το κεφάλι να είναι ανασηκωμένο και να έχετε λιγότερο οίδημα.

Δείτε στο βίντεο αποτέλεσμα
βλεφαροπλαστικής 1 μήνα μετά

Οι μύθοι για τη βλέφαροπλαστική

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής δίνει μακροχρόνιο αποτέλεσμα διάρκειας έως και πλέον της δεκαετίας, με τη δική σας συνδρομή (αποχή έκθεσης στον ήλιο, καλής ποιότητας, επαρκής ύπνος, σωστή διατροφή κ.ά.).  Ωστόσο, δεν διορθώνει τις ρυτίδες, το πόδι της χήνας και τα πεσμένα φρύδια, καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε με ενέσεις βουτυλικής τοξίνης. Επίσης η βλεφαροπλαστική δεν είναι μια επέμβαση που κάνουμε για τους μαύρους κύκλους που σε μεγάλο βαθμό είναι γονιδιακό θέμα. Ναι μεν η όψη τους βελτιώνεται με την επέμβαση, με τοποθέτηση λίπους ή και υαλουρονικού οξέος, αλλά δεν εξαλείφεται τελείως.

Πώς θα φροντίσω τα μάτια μου στο σπίτι;

Η καλλυντική φροντίδα είναι ιδιαίτερα σημαντική, γι' αυτό και προτείνουμε δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας, αυστηρά επιλεγμένα από εμάς. Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν αποκαθιστούν την εκτεταμένη χαλάρωση, όμως βελτιώνουν την όψη των ματιών σας προσφέροντας ενυδάτωση και αντιγήρανση, ενώ κάποια έχουν και αποιδηματική δράση. Ειδικότερα, η κρέμα ματιών Nimue antiageing eye cream (φωτό) πολεμά την κατακράτηση στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Ο ορός Medik8 C-Tetra eye προσφέρει μια ισχυρή δόση αντιοξειδωτικής προστασίας και φωτίζει την περιοχή με τη βιταμίνη C, ενώ στοχευμένη για μαύρους κύκλους είναι η Teoxane RHA eye contour (φωτό) που περιέχει υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα αμαμελίδας. Το ατού της είναι η μεταλλική κεφαλή της, η οποία επιτρέπει να κάνετε λεμφικό μασάζ τοπικά, μειώνοντας το οίδημα και βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία.
Η περιποίηση που μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας στο χώρο σας βασίζεται και στη χρήση της μικροσυσκευής Genosys eye roller (φωτό) γύρω από τα μάτια. Το γκάντζετ βοηθά να διεισδύσουν οι δραστικές ουσίες του ορού Genosys eye serum και της κρέμας Genosys eye contour.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία. Μπορείτε να μας καλείτε στα τηλ.: 210 6810490 και 210 6810616, ενώ είμαστε διαθέσιμοι και για online συμβουλευτική.