Πως δινουμε παλι σχημα στις γαμπες

Αυξητική μαστού έχετε ξανακούσει όλοι. Αλλά αυξητική γάμπας;

Ούσα η αχίλλειος πτέρνα πολλών γυναικών αλλά και αντρών, οι γάμπες συχνά είναι εξαιρετικά λεπτές και μονοκόμματες, ενώ στερούνται της χαρακτηριστικής καμπύλης και δεν φαίνονται γυμνασμένες. Η λύση που προτείνουμε στο Kosmesis είναι η αυξητική γάμπας! Η διαδικασία γίνεται είτε χειρουργικά με ένθεμα σιλικόνης είτε με λιπομεταφορά. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, οι γάμπες έχουν περίσσεια λίπους, οπότε τη λύση δίνουν η κρυογλυπτική-3D™ ή η λιποαναρρόφηση.

Περίπτωση 1: Πολύ λεπτές γάμπες

1. Αυξητική γάμπας με ενθέματα σιλικόνης: Τα ενθέματα εισάγονται μέσα από μια πολύ μικρή τομή κάτω από το δέρμα της κάθε γάμπας, στο πίσω μέρος του γόνατου και τοποθετούνται πάνω από τον γαστροκνήμιο μυ. Η διαδικασία απαιτεί τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου 40'. Μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας αυθημερόν, όμως για τις δραστηριότητές σας θα χρειαστεί να περιμένετε λίγες μέρες και να επιδείξετε προσοχή.

Ενδεικτικά, οι μελανιές και το οίδημα υποχωρούν σταδιακά τις επόμενες μέρες. Το διάστημα μετά την επέμβαση πρέπει να κοιμάστε με τα πόδια σε υψηλό σημείο, πάνω σε δύο μαξιλάρια, ενώ όταν κάθεστε να χρησιμοποιείτε ψηλό υποπόδιο. Στις υποχρεώσεις που απαιτούν περπάτημα μπορείτε να επιστρέψετε σε 1 εβδομάδα, ενώ στο γυμναστήριο σε 1,5 μήνα. Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται τους επόμενους 4-6 μήνες.

Φωτογραφία Πριν-Μετά την αυξητική γάμπας με ένθεμα

Στα συν της επέμβασης αυξητικής γάμπας με ενθέματα σιλικόνης είναι η μακροχρόνια διάρκεια του αποτελέσματος και στα πλην, η σπάνια μεν, αλλά υπαρκτή πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών (π.χ. συγκέντρωση υγρού γύρω από το ένθεμα, μετακίνηση ενθέματος κτλ.).

Μάθετε περισσότερα για την ανάρρωση και την αυξητική γάμπας

2. Αυξητική γάμπας με δικό μας λίπος: Η αυξητική γάμπας με δικό μας λίπος συνδυάζεται πολύ καλά με λιποαναρρόφηση BodyTite, σε περίπτωση που έχετε τοπικό πάχος. Ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει το περιττό λίπος με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής κάνουλας που το ρευστοποιεί και το αναρροφά. Στη συνέχεια το επεξεργάζεται και διενεργεί τη λιπομεταφορά στις γάμπες. Ωστόσο, αν δεν επιθυμείτε να κάνετε λιποαναρρόφηση, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να λάβει με τοπική αναισθησία λίπος από διάφορα σημεία του σώματος και στη συνέχεια να το εγχύσει στις γάμπες.
Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και επιστρέφετε αυθημερόν στο σπίτι σας.

Στα συν της επέμβασης λιπομεταφοράς είναι πως χρησιμοποιούμε δικό σας υλικό, επομένως έχουμε ελάχιστο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών. Στα μειονεκτήματα είναι πως δεν μπορούμε με ακρίβεια χιλιοστού να προβλέψουμε το ποσοστό απορρόφησης του λίπους και επομένως να εγγυηθούμε το μακροχρόνιο αποτέλεσμα που προσφέρουν τα ενθέματα σιλικόνης. Επιπλέον, η λιπομεταφορά δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους που είναι αδύνατοι και δεν έχουν σημαντικές λιποαποθήκες, από όπου θα λάβουμε λίπος.

Περίπτωση 2: Παχουλές γάμπες

1. Κρυογλυπτική-3D™: Μια παχουλή γάμπα δεν έχει πάντα περίσσεια λίπους. Ο πλαστικός χειρουργός θα κρίνει στην κλινική εξέταση αν πρόκειται για λίπος ή κάποια πάθηση (π.χ. αν παρουσιάζετε λεμφοίδημα, δεν είστε υποψήφιοι για τέτοιες θεραπείες). Η τεχνική της κρυογλυπτικής-3D™ μειώνει ανώδυνα και μη χειρουργικά έως και 45% το τοπικό λίπος μόνιμα. Πρόκειται για μια κατοχυρωμένη μέθοδο που εφαρμόζουμε κατ' αποκλειστικότητα στο Kosmesis, η οποία επιτρέπει την επαναδιαμόρφωση σώματος (body contouring) χάρη στις κυρτές κεφαλές της κρυολιπόλυσης-3D™ που προσφέρουν ομοιόμορφα μείωση του λίπους με την τρισδιάστατη διάχυση του ψύχους.

Φωτογραφία Πριν και 1 μήνα μετά την κρυογλυπτική-3D™

2. Λιποαναρρόφηση BodyTite: Με τη λιποαναρρόφηση BodyTite αφαιρούμε με τη βοήθεια πολύ λεπτής κάνουλας, το περιττό λίπος στις γάμπες. Η πατενταρισμένη τεχνολογία στην οποία βασίζεται η μέθοδος είναι οι ραδιοσυχνότητες υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης RFAL. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι εμφανώς πιο σύντομος σε σχέση με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, ενώ το οίδημα και ο πόνος μετά την επέμβαση είναι πιο μικροί.

Info: Για τυχόν απορίες, καλέστε μας στα τηλ.: 210 6810616 και 210 6810490 και μιλήστε με τους πλαστικούς χειρουργούς του Kosmesis Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελο Κεραμίδα. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε συμβουλευτική online και να μας στείλετε φωτογραφίες από τις γάμπες σας στη φόρμα επικοινωνίας.