Η “No Pain” φιλοσοφια μας στην πλαστικη χειρουργικη

Είναι εφικτό να μην πονάμε μετά από μια πλαστική χειρουργική επέμβαση; Κι όμως, ναι. Κάποιοι από τους καλά εδραιωμένους μύθους στην πλαστική χειρουργική είναι ο δυσβάσταχτος πόνος, οι ορατές ουλές και ο μεγάλος χρόνος ανάρρωσης που περιορίζει έναν ασθενή στο σπίτι επί μέρες. Όλα τα παραπάνω μπορεί να συμβούν, όμως μια σειρά παραμέτρων που υιοθετούν οι πλαστικοί χειρουργοί  του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας και Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου καταργούν τον πόνο. Οι ίδιοι εφαρμόζουν από τη δεκαετία του 2000 τις προσωπικές τους "No pain" τεχνικές στην αυξητική μαστού και την κοιλιοπλαστική, αλλά και στο facelift, την ωτοπλαστική, ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική. Οι "No pain" τεχνικές έχουν κατοχυρωθεί, έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βραβευθεί σε παγκόσμια συνέδρια πλαστικής χειρουργικής. Παρακάτω σας αναλύουμε την φιλοσοφία μας για τον πόνο και τις προσωπικές μας "No touch No pain" τεχνικές.

Η "No pain" φιλοσοφία μας

Τι μέθοδο ακολουθούμε για να μην πονά ένας ασθενής μετά το χειρουργείο; Συνδυάζουμε τα παρακάτω στοιχεία:

-Σωστή προετοιμασία πριν το χειρουργείο. Στην περίπτωση της αυξητικής μαστού, κάνουμε 5 σημαντικές μετρήσεις στο στήθος
-Άψογη χειρουργική τεχνική στην αυξητική μαστού και την κοιλιοπλαστική που προϋποθέτει σωστή επιλογή ασθενή και εμπειρία του πλαστικού χειρουργού
-Λεπτεπίλεπτα εργαλεία, ώστε να μην έχουμε κακώσεις και αιμορραγία και το τραύμα να είναι μικρό
-Τεχνικές "No touch" που επιτρέπουν στον πλαστικό χειρουργό να μην έρχεται σε επαφή με τους ιστούς ενός ασθενή
-Στην κοιλιοπλαστική δεν κόβουμε νεύρα
-Απουσία παροχετεύσεων (σωληνάκια), γεγονός που επιταχύνει το χρόνο αποθεραπείας στο ελάχιστο
-Κατάλληλα μείγματα αναισθητικών ουσιών, ώστε να παρατείνεται η "No pain" αίσθηση έως και 48 ώρες μετά το χειρουργείο και οι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν ρίγος και ναυτία όταν ξυπνούν
-Καθοδήγηση για την ώρα που είναι καλό να κινητοποιηθούν οι ασθενείς
Εμπειρία από ασθενή μας μετά το χειρουργείο

Μάθετε περισσότερα για τις "No pain" προϋποθέσεις μας

Η αυξητική στήθους No touch No pain

Η αυξητική μαστού αποκαθιστά προβλήματα που σχετίζονται με το μικρό, απλαστικό στήθος, τους ασύμμετρους μαστούς, ενώ γίνεται και για την αποκατάσταση του στήθους μετά από μαστεκτομή. Εφαρμόζουμε την βραβευμένη προσωπική μας τεχνική αυξητικής μαστού No touch No pain™ για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Τα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής:
-μίνιμουμ τραυματισμός
-σχεδόν αναίμακτη διαδικασία
-ελάχιστος πόνος μετεγχειρητικά
-άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες
-no touch τεχνική
-απουσία επιπλοκών
-μεγάλη ασφάλεια

Περιστατικό μας 1 χρόνο μετά το χειρουργείο

Σε αντίθεση με τις παλαιότερες τεχνικές, με την No touch No pain™ μια γυναίκα δεν πονά, δεν φέρει μελανιές ούτε φορά επιδέσμους στο στήθος της μετεγχειρητικά. Τα χέρια του πλαστικού χειρουργού δεν έρχονται σε επαφή με τους ιστούς, καθώς χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία για την παρασκευή της θήκης όπου θα μπουν τα ενθέματα. Η ατραυματική διαδικασία βοηθά στο να μην έχουμε αιμορραγία και παρουσία φλεγμονής, κάτι που θα επιβάρυνε την ανάρρωση.

Η μέθοδος ολοκληρώνεται μέσα σε 25-45' και την ίδια μέρα ή την επομένη, η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της. Πιο συγκεκριμένα, 9 στις 10 γυναίκες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους ή να ταξιδέψουν μέσα σε 24 ώρες μετά την επέμβαση. Μάλιστα, η τεχνική ονομάζεται και "Flying recovery", καθώς μελέτη που έχουμε εκπονήσει και παρουσιάσει σε επιστημονικά συνέδρια διεθνώς δείχνει ότι η ενδιαφερόμενη μπορεί να ταξιδέψει αυθημερόν, μετά την επέμβαση και να επιστρέψει στη βάση της. Επειδή δε φορά κορσέδες, η γυναίκα έχει πολύ καλή κινητικότητα, μπορεί να σηκώσει τα χέρια της και την επομένη να οδηγήσει.

VIDEO: Αυτή η γυναίκα ταξίδεψε αμέσως μετά την
No touch No pain

Τέλος, με την No touch No pain™ παρατηρούμε ελαχιστοποίηση των επιπλοκών, γεγονός που επιβεβαιώνεται με μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώσαμε στο 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής: σε 1.250 αυξητικές στήθους με τη συγκεκριμένη τεχνική, παρατηρήθηκαν αιματώματα σε ποσοστό 0,05%, φλεγμονές 0% και σχηματισμός ρικνωτικής κάψας 0,4%, δηλαδή επιπλοκές που προσεγγίζουν το μηδενικό ποσοστό.

Η τεχνική No touch No pain™ εφαρμόζεται από εμάς συνδυαστικά με οποιαδήποτε μέθοδο τοποθέτησης του ενθέματος ακολουθήσουμε (κάτω από την περιτονία, διπλού επιπέδου κ.ά.).

Κοιλιοπλαστική No pain
No drain

Η προσωπική τεχνική κοιλιοπλαστικής που εφαρμόζουμε διαφέρει σημαντικά από την κλασική μέθοδο. Η κοιλιοπλαστική No pain No drain™ δεν πολεμά μόνο τη χαλάρωση και προσφέρει σύσφιγξη στην περιοχή της κοιλιάς. Ενσωματώνει μέχρι και εννιά τεχνικές με σκοπό να προσφέρει τα εξής:

-Λεπτή μέση
-αποκατάσταση ορθών κοιλιακών μυών
-αφαίρεση λίπους με λιποαναρρόφηση
-γράμμωση (γίνεται ορατή η λεπτή κάθετη μέση γραμμή)
-ανόρθωση γλουτών και ηβικής περιοχής
-σύντομος χρόνος ανάρρωσης
-μείωση της αίσθησης του πόνου μετεγχειρητικά με την εφαρμογή της φιλοσοφίας No pain No drain™

"Είναι πραγματικά ανώδυνη μέθοδος" αναφέρει ασθενής μας μετά την κοιλιοπλαστική. Κατά τη διαδικασία έγινε διόρθωση και της διάστασης κοιλιακών μυών.  Η κοιλιοπλαστική ήταν εκτεταμένη γιατί η γυναίκα είχε χάσει αρκετά κιλά.

Η μέθοδος γίνεται με γενική αναισθησία. Κατά τη διαδικασία της κοιλιοπλαστικής, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και λίπους και επανατοποθετεί τον ομφαλό σε νέα θέση. Η μέθοδος είναι no touch γιατί τα χέρια δεν έρχονται σε επαφή με τους ιστούς. Ακόμα, επειδή δεν υπάρχουν παροχετεύσεις, επανέρχεται η άμεση κινητοποίηση ενός ασθενή. Η απουσία παροχετεύσεων έχει σχέση με την ελαχιστοποίηση επιπλοκών. Συνήθως επιστρέφετε στο σπίτι σας την επομένη. Όσο για τυχόν σημάδια; Η τομή κρύβεται στη γραμμή του μαγιό και με το πέρασμα των χρόνων είναι ανεπαίσθητη.

Δείτε φωτογραφίες Πριν-Μετά την κοιλιοπλαστική

 Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται από τους πλαστικούς χειρουργούς του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center Δρ Ευάγγελο Κεραμίδα και Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου. Παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον Σεπτέμβριο του 2014.

VIDEO: Μάθετε περισσότερα από παρουσίαση της τεχνικής μας
σε τηλεοπτική εκπομπή

Info: Μπορείτε να μας καλέσετε για οποιαδήποτε απορία στα τηλ.: 210 6810616 και 210 6810490.