Ασφαλεις θεραπειες νεοτητας και ομορφιας για εγκυους

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα και το δέρμα βιώνουν αλλαγές. Δεν φουσκώνει μόνο η κοιλίτσα. Tα οιστρογόνα, οι γυναικείες ορμόνες, αυξάνονται. Τα αυξημένα επίπεδά τους βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος και του τριχωτού, γι’ αυτό πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι το πρόσωπό τους λάμπει και τα μαλλιά τους είναι στιλπνά. Από την άλλη, αυτή η συσσώρευση οιστρογόνων μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα μελανινοκυττάρων στο δέρμα, με εμφάνιση μελάσματος, δηλαδή σκούρων λεκέδων στο πρόσωπο. Επίσης, η διάταση που παρουσιάζει το δέρμα οδηγεί σε εμφάνιση ραγάδων αρχικά κόκκινου χρώματος. Θα αναφέρουμε και την κατακράτηση που παρουσιάζεται και που είναι συχνά εμφανής με οίδημα στα πόδια. Για όλα τα παραπάνω έχουμε λύσεις στο ιατρείο, αλλά και μια σειρά από αποτελεσματικά δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας που αξίζουν να μπουν στο μπουντουάρ μιας εγκύου. Ποιες θεραπείες, λοιπόν, είναι ασφαλές να κάνει μια έγκυος;

1. Πρόσωπο

Cryofacial για σφριγηλό δέρμα: Μπορεί το δέρμα να έχει μια πολύ καλή εικόνα επί 9 μήνες, αλλά δεν πρέπει να το αμελήσετε. Το τελευταίο trend που εφαρμόζει και το σούπερ μόντελ και μαμά Irina Shayk είναι η κρυοθεραπεία προσώπου με τις παγωμένες μεταλλικές «μπάλες» CryoGlobes. Η εφαρμογή ψύχους τοπικά, μέσω της εφαρμογής των CryoGlobes, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, τη σύσφιγξη δέρματος, μειώνει την κατακράτηση στην περιοχή γύρω από τα μάτια και βοηθά στην αποβολή τοξινών. Τέλος, προσφέρει αίσθημα ευεξίας και παραγωγή ενδορφινών.


Μικροδερμοαπόξεση & βαθύς καθαρισμός προσώπου: Ο βαθύς καθαρισμός του δέρματος είναι ένα ολοκληρωμένο ιατρικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προϊοντικό καθαρισμό με δερμοκαλλυντικά πλούσια σε μικροσωματίδια οξυγόνου για καλύτερη μικροκυκλοφορία.

Δείτε ένα πρωτόκολλο με προϊοντικό καθαρισμό & Cryofacial που εμπιστεύεται και η πλαστικός χειρουργός του Kosmesis, Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου

Μετά τον προϊοντικό καθαρισμό, γίνεται εφαρμογή ατμού, απομάκρυνση σμήγματος μη επεμβατικά, με ειδικό ιατρικό εργαλείο και πιο βαθύς καθαρισμός με μικροδερμοαπόξεση. Στη μέθοδο αυτή μια κεφαλή από laser cut διαμάντι αποξένει επιφανειακά το δέρμα απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι μείωση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών και διέγερση νέου κολλαγόνου.

VIDEO: Δείτε πώς γίνεται η μικροδερμοαπόξεση

Μεσοθεραπεία: Οι ενέσιμες θεραπείες αντενδείκνυνται την περίοδο της εγκυμοσύνης για καθαρά προληπτικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και μέθοδοι, όπως η μεσοθεραπεία, που μπορούν να γίνουν επιφανειακά με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) και άλλες μη φαρμακευτικές ουσίες. Μία τέτοια μέθοδος είναι η Golden touch micro infusion (φωτό). Εφαρμόζουμε μια κεφαλή στο δέρμα, που φέρει εξαιρετικά λεπτές επιχρυσωμένες βελόνες. Αυτές βοηθούν τη διείσδυση θρεπτικών συστατικών, όπως πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Το PRP προέρχεται από το αίμα της ενδιαφερόμενης, επομένως είναι 100% δικό της υλικό. Αρχικά γίνεται αιμοληψία και στη συνέχεια φυγοκεντρίζεται και απομονώνονται αυξητικοί παράγοντες και πρωτεΐνες. Κατόπιν, το PRP αναμειγνύεται με πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ και εισάγεται στο δέρμα προσφέροντας αντιγηραντική δράση.

Μια ακόμα μη ενέσιμη εκδοχή της μεσοθεραπείας είναι το microchanelling που προσφέρει ενυδάτωση και λεύκανση στο δέρμα, ενώ εφαρμόζεται και στις ραγάδες.

Τα δερμοκαλλυντικά: Για τις δυσχρωμίες προτείνουμε καθημερινά χρήση ενυδατικής κρέμας που πολεμά τις ατέλειες χάρη στα οξέα που περιέχει, όπως την Jan Marini Bioglycolic face cream συνδυαστικά με τον ενισχυτικό ορό Jan Marini Luminate face lotion. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μέτά από τουλάχιστον ένα μήνα χρήσης. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες και σέρουμ πλούσια σε βιταμίνη C, καθώς έχουν αντιοξειδωτική και λευκαντική δράση. Αναφέρουμε ενδεικτικά την Medik 8 C-tetra cream και το σέρουμ ματιών Medik8 C-tetra eye serum (φωτό).

Ασφαλώς για πλούσια ενυδάτωση και ευεξία μπορείτε να χρησιμοποιείτε με απόλυτη ασφάλεια τις πολυβραβευμένες μάσκες προσώπου TT masks. Για βελτίωση των δυσχρωμιών προτείνουμε την Black mask radiance TT mask, τη Bee venom με δηλητήριο από κεντρί μέλισσας κ.ά.

2. Σώμα

LPG κατά της κατακράτησης: Το LPG endermologie είναι ένα πρόγραμμα γνωστό για την αντικυτταριτιδική του δράση. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για ενδείξεις, όπως η κατακράτηση. Το ιατρικό LPG έχει ένδειξη και για τις εγκύους, ανακουφίζοντάς τες ιδιαίτερα από προβλήματα, όπως το οίδημα, οι μυικοί πόνοι χαμηλά στην πλάτη εξαιτίας του βάρους, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την κινητικότητα του λεμφικού συστήματος. Οι μηχανικοί κύλινδροι με τους οποίους λειτουργεί η συσκευή, κάνουν μηχανικό μασάζ τοπικά σε σημεία, όπως τα πόδια. Έχετε υπόψη σας ότι η θεραπεία αυτή είναι ανώδυνη, ασφαλής και μη επεμβατική. Εφαρμόζεται ευρέως και την περίοδο μετά τον τοκετό και βοηθά το σώμα να επανέλθει πιο γρήγορα στην πρότερή του κατάσταση, ενώ επιταχύνει την απώλεια λίπους και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος στο σημείο της τομής της καισαρικής.

Δείτε στο βίντεο τη μέθοδο LPG endermologie
Έχετε υπόψη σας ότι σε εγκύους η συνεδρία γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, σε συγκεκριμένη θέση και όχι πάνω στην κοιλιά

Τα δερμοκαλλυντικά: Οι ραγάδες ή ραβδώσεις είναι ουλές που προκαλεί στο κολλαγόνο η απότομη διάταση του δέρματος. Έτσι, αυτό χάνει την ελαστικότητά του. Για να προλάβετε την εμφάνισή τους ή να τις βοηθήσετε να μην επιδεινωθούν και γίνουν λευκές, όπου η αντιμετώπισή τους είναι πιο δύσκολη, προτείνουμε την κρέμα σώματος Genosys bodycell SM eraser cream (φωτό) με αργινίνη, τριπεπτίδια, ψευδάργυρο κ.ά ή την LPG glowing resurfacing body cream με ουσίες, όπως υαλουρονικό οξύ και άλφα υδροξυοξέα.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, είναι καλό να απλώνετε μια από τις παραπάνω κρέμες χρησιμοποιώντας συνδυαστικά το αξεσουάρ Genosys body roller που φέρει μικροσκοπικές ακίδες και βοηθά στη διείσδυση των συστατικών.

Info: Για τυχόν απορίες μπορείτε να μιλήσετε με το επιστημονικό μας προσωπικό στα τηλ.: 210 6810616 και 210 6810490.