Zoom effect & νεανικός λαιμός: Πώς επιτυγχάνονται

Οι αλλαγές που επέφερε ο Covid-19 στη ζωή μας δεν αφορούν μόνο στους κανόνες υγιεινής και των αποστάσεων που πρέπει να τηρούμε. Το γεγονός ότι φοράμε πολλές ώρες μια μάσκα που καλύπτει το κάτω τριτημόριο του προσώπου δημιούργησε μια αυξημένη ζήτηση για επεμβάσεις στην περιοχή των ματιών και στο μέτωπο που παραμένουν ορατά. Αντίστοιχα, η εργασία από το σπίτι και τα εικονικά επαγγελματικά meeting μέσω Zoom και Skype, δημιούργησαν αυξημένη ζήτηση για τις επεμβάσεις στο περίγραμμα του προσώπου και στο λαιμό, περιοχές όπου η χαλάρωση και το περιττό λίπος (διπλοσάγονο) φαίνονται έντονα στην κάμερα. Οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας εξηγούν πώς μπορούμε να επιτύχουμε-ξεκινώντας από τους ηπιότερους τρόπους- το περίφημο lifting προσώπου και λαιμού.

1. Τα δερμοκαλλυντικά

Μπορείτε να καθυστερήσετε την επίδραση του χρόνου εφαρμόζοντας στοχευμένα δερμοκαλλυντικά στην περιοχή του λαιμού, από την εξειδικευμένη μάσκα λαιμού Neck lifting TT mask με πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ και αμινοξέα μέχρι τη δραστική κρέμα λαιμού Genosys ND cell cream. Η τελευταία περιέχει ενυδατικούς παράγοντες, όπως υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνες Α, C, Ε, B, αλλά και εκχύλισμα μπάμιας με συσφιγκτική δράση. Πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι το gadget Genosys face roller που φέρει μικροσκοπικές βελόνες που επιτρέπουν τη διείσδυση των δραστικών ουσιών, για καλύτερο αποτέλεσμα.

2. Το Morpheus8

Οι fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8 είναι η πιο πρωτοποριακή μη επεμβατική τεχνολογία στο κομμάτι της σύσφιγξης γιατί προσφέρει ένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα μεταξύ χειρουργικής επέμβασης και fractional laser. Το σύστημα Morpheus8 μπορεί να διαχέει ραδιοσυχνότητες πλην του σώματος και στην περιοχή προσώπου, λαιμού και περιγράμματος, καθώς και του διπλοσάγονου σε βάθος έως και 4 χλστ. κάτω από την επιδερμίδα. Τα αποτελέσματά μας έχουν δημοσιευτεί στο διεθνές εταιρικό σάιτ ως πρότυπο αρίστης πρακτικής της τεχνολογίας και μας κάνουν πολύ χαρούμενους, αλλά και περήφανους γι' αυτό.

3. Η κρυολιπόλυση-3D™

Αν ταυτόχρονα με χαλάρωση παρουσιάζετε λίπος τοπικά, η μη επεμβατική μέθοδος της Κρυολιπόλυσης-3D™ είναι μια καινοτόμος θεραπεία που γίνεται κατ' αποκλειστικότητα στο κέντρο Kosmesis. Οι πλαστικοί χειρουργοί της Kosmesis Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας έχουν κατοχυρώσει τον όρο Κρυολιπόλυση-3D™, ενώ ειδικά για την εφαρμογή της τεχνολογίας στο διπλοσάγονο και πλάγια του λαιμού, έχουν διενεργήσει κλινική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην διεθνή επιστημονική έκδοση της πλαστικής χειρουργικής PRS Global. Σύμφωνα με αυτά, το αποτέλεσμα της απώλειας λίπους τοπικά είναι ανώτερο από εκείνο της συμβατικής κρυολιπόλυσης, κυρίως χάρη στην τρισδιάστατη διάχυση του ψύχους και την τεχνική της κρυογλυπτικής, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται στη μελέτη ότι επιτυγχάνεται και σύσφιγξη.

Διαβάστε περισσότερα

4. Τα ενέσιμα

Οι ενέσεις βουτυλικής τοξίνης στην περιοχή του λαιμού και του περιγράμματος, το γνωστό Nefertiti lift, αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση στο λεγόμενο μυώδες πλάτυσμα που γίνεται εμφανές καθώς οι μύες φαίνονται σαν χορδές, εξαιτίας της μυικής και επιδερμικής χαλάρωσης. Ο πλαστικός χειρουργός, λοιπόν, χορηγεί τη βουτυλική τοξίνη κατά μήκος των χορδών και περιμετρικά της κάτω γνάθου δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα lift.

Ανανέωση στην περιοχή του λαιμού προσφέρουν και μέθοδοι όπως η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, όπου κατόπιν αιμοληψίας, απομονώνουμε το πλούσιο, σε αιμοπετάλια, πλάσμα και το εγχύουμε τοπικά με σκοπό την αντιγήρανση.

Δείτε στο βίντεο πώς γίνεται η PRP μεσοθεραπεία

Επιπλέον, πραγματοποιούμε το Golden Touch micro-infusion (δείτε εδώ το βίντεο), όπου ο ειδικός εφαρμόζει μια κεφαλή που φέρει επιχρυσωμένες μικροβελόνες και βοηθά τη διείσδυση πεπτιδίων, υαλουρονικού οξέος, βιταμίνης C.

Αν εκτός από χαλάρωση παρουσιάζετε τοπικό πάχος στο λαιμό και το περίγραμμα ή έχετε διπλοσάγονο, δραστική είναι η ενέσιμη λιποδιάλυση.
Δείτε στο βίντεο πώς γίνεται

5. Τα νήματα

Σε μικρού βαθμού χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού προσφέρει βελτίωση το λίφτινγκ με νήματα. Στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center εφαρμόζουμε τα νήματα ανάρτησης με πολυγαλακτικό οξύ, καθώς μελέτες αποδεικνύουν ότι προσφέρουν νεοκολλαγογένεση και σύσφιγξη, χάρη στο πολυγαλακτικό οξύ, αλλά και τους κώνους που φέρουν συγκρατώντας το δέρμα στη νέα του θέση. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι γύρω στις 2 μέρες, ενώ το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν ράμματα και τομές.

Μάθετε περισσότερα για το περιστατικό

Δείτε το βίντεο με την εφαρμογή
των νημάτων στο λαιμό

Δείτε εδώ το βίντεο με την εφαρμογή νημάτων
στο οβάλ του προσώπου

6. Η μίνι επέμβαση AccuTite

Στην ελάχιστα επεμβατική διαδικασία AccuTite, ο πλαστικός χειρουργός πρώτα εφαρμόζει αναισθησία τοπικά στην προβληματική περιοχή που παρουσιάζει χαλάρωση και στη συνέχεια κάνει δύο αδιόρατες οπές πίσω από τα αυτιά. Σε εκείνα τα δύο σημεία εισάγεται ένα πολύ λεπτό ηλεκτρόδιο (σε μέγεθος βελόνας περίπου), που διαχέει ραδιοσυχνότητες τεχνολογίας RFAL (radiofrequency assisted liposuction) ελεγχόμενα. Η σύσφιγξη του δέρματος πραγματοποιείται εσωτερικά με το ένα ηλεκτρόδιο που εισάγεται κάτω από το δέρμα παράγοντας θερμότητα. Το άλλο ηλεκτρόδιο, πάνω από το δέρμα, συγκεντρώνει την ενέργεια σε συγκεκριμένα σημεία. Στόχος είναι να προκληθεί η παραγωγή νέου κολλαγόνου (νεοκολλαγένεση).
Iδανικοί ασθενείς είναι όσοι δεν θέλουν να υποστούν μία εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση με τομές και έχουν ένδειξη λόγω  περιορισμένης χαλάρωσης. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 7-10' από κάθε πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα για τη διαδικασία

Στο παρακάτω περιστατικό αφαιρέθηκε και λίπος
από το διπλοσάγονο. Μάθετε περισσότερα

7. Το χειρουργικό λίφτινγκ

  Το λίφτινγκ λαιμού είναι η πιο δραστική μέθοδος σύσφιγξης από μια ηλικία και μετά, γυρίζοντας το χρόνο πίσω κατά μια δεκαετία. Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος μέσω τομών που κάνει πίσω από τα αυτιά ή μπροστά από το λωβό του αυτιού ή κάτω από το πιγούνι, ανάλογα με την έκταση της χαλάρωσης. Ακόμα, ο πλαστικός χειρουργός επανατοποθετεί τους μυς της περιοχής που έχουν χαλαρώσει, με τη βοήθεια ραμμάτων.
Η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία ή μέθη, ενώ ο-η ενδιαφερόμενος-η θα χρειαστεί να παραμείνει μια μέρα στο νοσοκομείο. Μετά από 1 εβδομάδα συνήθως κάποιος μπορεί να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του, ενώ οι μελανιές και το οίδημα υποχωρούν τελείως σε 10-15 μέρες.