Ώρα για skin reboot! Πώς θα κάνετε απολέπιση για λαμπερό δέρμα & ομοιόμορφο τόνο μετά το καλοκαίρι

Αυτή την περίοδο που οι περισσότεροι έχουμε επανέλθει στις δραστηριότητές μας, το δέρμα μας ίσως ακόμα ξεφλουδίζει, το μαύρισμα ξεθωριάζει και ο τόνος της επιδερμίδας είναι ανομοιόμορφος και θαμπός. Είναι λογικό λοιπόν να έχουμε συσσώρευση νεκρών κυττάρων επιφανειακά, επειδή το δέρμα έχει καταπονηθεί λόγω καλοκαιριού και ίσως αμελήσαμε το προηγούμενο διάστημα και τη φροντίδα του. Ο σωστός ιατρικός καθαρισμός θα επιταχύνει και θα βοηθήσει την ανανέωση του κύκλου ζωής των δερματικών κυττάρων, μάλιστα είναι πολύ βοηθητικός στο restart της διαδικασίας αυτής. Οι λύσεις που προτείνουμε από την ηπιότερη στο χώρο σας μέχρι την καθαρά ιατρική από τους ειδικούς στο ιατρείο μας, θα σας αποζημιώσουν:

1. Ξεκινήστε με ένα
καλό καθαριστικό

Το καθαριστικό προσώπου είναι από τα πιο σημαντικά προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούμε καθημερινά. Τα κριτήρια επιλογής του πρέπει να είναι η καταλληλότητά του για τον τύπο του δέρματός μας και τα δραστικά συστατικά που περιέχει. Οι ουσίες στη σύνθεση ενός προϊόντος καθαρισμού προσώπου δεν πρέπει να περιορίζονται στους σαπωνωποιητικούς παράγοντες μόνο. Πλέον θέλουμε ένα καθαριστικό να προσφέρει ενυδάτωση, καταπράυνση, να είναι κατάλληλο αν το δέρμα έχει τάση για ακμή. Ειδικότερα, το Jan Marini Bioglycolic cleanser προσφέρει βαθιά απολέπιση χάρη στο γλυκολικό οξύ, χωρίς όμως να ερεθίζει το δέρμα και ενδείκνυται για όλους τους τύπους. Ακόμα ξεχωρίζει το Genosys white 02 cleanser, σε μορφή αφρού, που προάγει τη μικροκυκλοφορία, καθώς περιέχει σωματίδια οξυγόνου καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος ενώ τα βοτανικά εκχυλίσματα (π.χ. μυριόφυλλου, άρνικας) καταπραΰνουν.
Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο προτείνουμε το Medik8 Calmwise soothing cleanser καθώς η σύνθεσή του, πλούσια σε βιταμίνη Κ, sweet orange oil κ.ά, δρα κατά της ερυθρότητας.

2.Πώς θα κάνετε το σκραμπ

Τα τελευταία χρόνια το σκραμπ έχει κατηγορηθεί ότι είναι αρκετά τραυματικό για το δέρμα, ότι μειώνει τα φυσικά του έλαια και αλλάζει το μικροβίωμά του που το προστατεύει. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά ισχύουν για συγκεκριμένα επιθετικά προϊόντα σκραμπ, όπως αυτά με τους συνθετικούς μικροκόκκους, πολλά από τα οποία έχουν πια αποσυρθεί από την αγορά. Επειδή το σκραμπ χρειάζεται για το δέρμα -βοηθά τα στίγματα να απομακρυνθούν, τους πόρους να είναι καθαροί και ενισχύει το αποτέλεσμα του καθαρισμού στο σπίτι-σας προτείνουμε ήπια προϊόντα που δεν το τραυματίζουν.
Το προϊόν Medik8 pore refining scrub προσφέρει απολέπιση και είναι ιδανικό για μεικτό και λιπαρό δέρμα ή για όσους έχουν προβληματική ζώνη Τ (σμήγμα και στίγματα και λιπαρότητα σε μέτωπο, μύτη, πιγούνι). Χρησιμοποιήστε το ως εξής: απλώστε μια στρώση και αφήστε την να δράσει για 1-2'. Συνεχίστε με μασάζ για άλλα 1-2'. Ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε να απεναλάβετε τη διαδικασία 1-3 φορές ανάλογα με τον τύπο του δέρματος (π.χ. αν είναι ξηρό, περιοριστείτε στη 1 φορά).

Ακόμα, ένα ήπιο, ενζυμικό πίλινγκ για σκραμπ είναι το Nimue exfoliating enzyme που περιέχει ένζυμα παπάγιας, ανανά και εκχύλισμα πορτοκαλιού. Αφού απλώσετε σε καθαρό πρόσωπο μια μικρή ποσότητα, την αφήνετε για 1-2' να δράσει και κάνετε μασάζ με βρεγμένα δάχτυλα για 3-5'. Αφήνετε για ακόμα 2' και πλένετε το δέρμα σας.

3. Ο ιατρικός καθαρισμός
στο ιατρείο

Στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center εφαρμόζουμε διαφορετικούς τύπους καθαρισμού, ανάλογα με το δέρμα σας και μπορούμε να συνδυάσουμε διάφορα πρωτόκολλα και τεχνολογίες για καλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο ή ακνεϊκό, θα προτιμήσουμε τους καθαριστικούς υπερήχους (δείτε τη διαδικασία στο βίντεο με τη Σάσα Σταμάτη) και την οξυγόνωση με τα κατάλληλα προϊόντα. Αν κρίνουμε ότι το δέρμα χρειάζεται βαθύ καθαρισμό, έχει αρκετά στίγματα και συσσώρευση νεκρών κυττάρων, όπως συμβαίνει συνήθως μετά το καλοκαίρι, θα ακολουθήσουμε τα 5 βήματα του ιατρικού καθαρισμού:
1. Καθαρισμός με το προϊόν οξυγόνωσης Genosys snow 02 cleanser
2. Εφαρμογή ατμού για να ανοίξουν οι πόροι
3. Μικροδερμοαπόξεση (δείτε στο βίντεο πώς γίνεται)
4. Εξαγωγή σμήγματος με ειδικό ιατρικό εργαλείο, μη επεμβατικά
5. Εφαρμογή layering ιατρικών δερμοκαλλυντικών ενυδάτωσης ή κατά της φλεγμονής-ανάλογα με το δέρμα σας-όπως το ενυδατικό σέρουμ Medik8 Hydr8 B5 και την ενυδατική κρέμα Universkin nexultra 1 και στην συνέχεια μιας καταπραϋντικής μάσκας προσώπου. Αποχωρείτε με την εφαρμογή αντιηλιακού όπως το Nimue sun-C SPF40

Μέχρι τις 17/9 έχουμε προσφορά στον ιατρικό καθαρισμό, από € 120 στα € 80, ενώ τα παραπάνω δερμοκαλλυντικά της θεραπείας είναι σε προσφορά -15%.

4. Τα ελαφριά πίλινγκ

Τα πίλινγκ νέας γενιάς που εφαρμόζουμε στο ιατρείο απομακρύνουν τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και προσφέρουν ήπια απολέπιση χωρίς το δέρμα να ξεφλουδίσει και να υπάρχει ανάρρωση, γι' αυτό μπορούν να γίνουν και το καλοκαίρι! Αυτό συμβαίνει καθώς τα οξέα που περιέχουν είναι βραδείας αποδέσμευσης, δηλαδή απελευθερώνονται σταδιακά σε βάθος πολλών ωρών. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός ενώ τα πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε είναι εξατομικευμένα, δηλαδή προσαρμόζονται ανάλογα με το δέρμα: με σημάδια φωτογήρανσης, ακμή, υπερχρώσεις ή ροδόχρου τάση.

5. Το πρωτόκολλο για πολλαπλή δράση

Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο θεραπείας pH ελεγχόμενης χημικής αναδόμησης γίνεται στο ιατρείο με δερμοκαλλυντικά pHformula που αντιμετωπίζουν τη ροδόχρου νόσο, προσφέρουν αντιγήρανση, ομοιόμορφο τόνο δέρματος καθώς δρουν κατά των δυσχρωμιών και ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας επιλέγεται το κατάλληλο δερμοκαλλυντικό. Αντίστοιχα, οι ειδικοί θα προτείνουν τα κατάλληλα εξατομικευμένα δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας στο χώρο σας.