Βλεφαροπλαστική πριν τα 40; Κι όμως γίνεται και σας λέμε τι προβλήματα λύνει!

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους πιο ώριμης ηλικίας, δηλαδή στα 50 plus. Ωστόσο, παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η έκθεση στον ήλιο, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και η ποιότητα του εκάστοτε δέρματος μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση, επομένως και σε χαλάρωση των ιστών, αρκετά νωρίτερα. Επιπλέον, ορισμένες επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική, αποκαθιστούν και άλλα θέματα που δεν σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος. Έτσι, μπορεί στους περισσότερους ασθενείς η επέμβαση να γίνεται καθαρά για διόρθωση της χαλάρωσης των βλεφάρων, ωστόσο υπάρχει κι ένα ποσοστό ανθρώπων στους οποίους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο για να λύσει και άλλα θέματα όπως οι σακούλες που παρατηρούνται και σε νέες ηλικίες. Διαβάστε ποιες είναι οι ενδείξεις της βλεφαροπλαστικής αλλά και τι εναλλακτικές εφαρμόζουμε στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center, ανάλογα με την περίπτωση.

Νεανικό βλέμμα

Στα ιατρεία της Νέας Υόρκης, πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν αυξημένη ζήτηση της βλεφαροπλαστικής αλλά και άλλων επεμβάσεων γύρω από τα μάτια μετά την έξαρση της πανδημίας Covid-19. Μάλιστα, μια αυξανόμενη μερίδα είναι και οι άνθρωποι στις ηλικίες των 30 και των 40, κάτι που επιβεβαιώνουμε κι εμείς από την εμπειρία μας. Ο λόγος; Το γεγονός ότι φοράμε περισσότερες ώρες μάσκα προστασίας έχει στρέψει το ενδιαφέρον μας σε ό,τι είναι ορατό στο πρόσωπό μας: τα μάτια μας λοιπόν θέλουμε να είναι νεανικά, γεμάτα λάμψη, χωρίς κόπωση και σακούλες. Επιπλέον, όσοι πια κάνουν τηλεργασία και εργάζονται από το σπίτι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να υποβληθούν σε βλεφαροπλαστική, εφόσον υπάρχουν οι ενδείξεις, καθώς ο χρόνος ανάρρωσης στο σπίτι δεν θα τους στερήσει ώρες από το γραφείο. Όπως αναφέρουν οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center, υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές βλέφαροπλαστικής που εφαρμόζονται σε πιο νέους ασθενείς με περιορισμένη περίσσεια δέρματος και σε εκείνους μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν πιο εκτεταμένο πρόβλημα.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη βλεφαροπλαστική; Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει άνω ή κάτω βλεφαροπλαστική (στα άνω και κάτω βλέφαρα αντίστοιχα) ή και τις δύο μεθόδους, εφόσον υπάρχει η ένδειξη. Κατά την επέμβαση αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και του λίπους και οι τομές κρύβονται στην πτυχή του άνω βλεφάρου και στις βλεφαρίδες. Στα άτομα νεαρής ηλικίας που δεν έχουν μεγάλη περίσσεια δέρματος η τομή μπορεί να γίνει εσωτερικά του βλεφάρου με την οποία αφαιρείται το λίπος που δημιουργεί τις αντιαισθητικές «σακούλες».

Η βλεφαροπλαστική γίνεται υπό τοπική αναισθησία (η άνω) και γενική ή μέθη (η κάτω). Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση θα πρέπει να κοιμάστε σε ύπτια θέση έχοντας το κεφάλι υπερυψωμένο (συνήθως χρησιμοποιείτε δύο μαξιλάρια). Ο πόνος είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται με αναλγητικά, ενώ το οίδημα και οι μελανιές υποχωρούν μέσα σε 3-14 μέρες. Ο γιατρός αφαιρεί τα ράμματα μέσα σε 5 μέρες και η επιστροφή στις υποχρεώσεις σας μπορεί να γίνει σύντομα (ακόμα και σε 3-4 μέρες μετά την επέμβαση, ανάλογα με το είδος της εργασίας σας).

Κάντε κλικ και δείτε στο βίντεο
ότι οι τομές είναι πραγματικά αόρατες

Κι αν δεν χρειάζομαι ακόμη βλεφαροπλαστική;

Σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης ή όταν οι ενδιαφερόμενοι δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, τα όπλα των πλαστικών χειρουργών είναι οι fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8 που χρησιμοποιούμε κατ’ αποκλειστικότητα στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center.  Πρόκειται για την πιο πρωτοποριακή τεχνολογία σύσφιγξης που κάνει θραύση στις ΗΠΑ, καθώς χωρίς ο γιατρός να κάνει τομές προσφέρει ένα αποτέλεσμα μερικές βαθμίδες ανώτερο του fractional laser. Η βελτίωση είναι ορατή μετά από μια συνεδρία, ενώ ίσως χρειαστείτε 1-4 κατά μέσο όρο.

Δείτε πώς εφαρμόζεται το Morpheus8

Μια άλλη μη επεμβατική τεχνική που καμουφλάρει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες είναι η έγχυση υαλουρονικού οξέος στην περιοχή των κάτω βλεφάρων (δείτε αποτελέσματα). Για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια ή «πόδι της χήνας», η πιο διάσημη και αποτελεσματική αντιρυτιδική θεραπεία είναι οι ενέσεις βουτυλικής τοξίνης, μέθοδος που εφαρμόζουμε στο ιατρείο μας ακολουθώντας πάντα μια απόλυτα εξατομικευμένη προσέγγιση. Επίσης μια άλλη προσωπική τεχνική των γιατρών του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center είναι η Sfumato technique. Αυτή μας επιτρέπει να συνδυάσουμε τη βουτυλική τοξίνη και το υαλουρονικό οξύ στην κατάλληλη δοσολογία και το κατάλληλο βάθος για να αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο διακριτικά διάφορα σύνθετα προβλήματα στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Αναφέρουμε τη μέθοδο αυτή γιατί η βλεφαροπλαστική δεν εξαφανίζει τις ρυτίδες, αλλά τη χαλάρωση.

Μάθετε περισσότερα για τη βλεφαροπλαστική αλλά και πώς να φροντίσετε τα μάτια σας στο σπίτι με ιατρικής βαθμίδας δερμοκαλλυντικά, προλαμβάνοντας τη γήρανση!

Φωτό: Η μάσκα ματιών Collagen eye TT mask που φορά η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου, από τη σειρά με τις πολυβραβευμένες TT masks, διατίθεται στο eshop μας, όπως και όλα τα δερμοκαλλυντικά ματιών που θα διαβάσετε στο άρθρο.