Φωτοανάπλαση: Αυτή είναι η πιο ανώδυνη, “ηλιόλουστη” μέθοδος για νεανικό δέρμα

Όταν η διάσημη ηθοποιός Emma Stone και η τραγουδίστρια Katy Perry φόρεσαν δυο ιδιαίτερες μάσκες με φώτα LED, το κοινό τους άρχισε να... παραμιλά. Οι θεραπείες προσώπου με φώτα σε διάφορα μήκη κύματος έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς χάρη στα οφέλη τους που δεν συνοδεύονται από πόνο: το δέρμα ανανεώνεται, οι πανάδες και οι κηλίδες αποχρωματίζονται, οι ρυτίδες μειώνονται και όλα αυτά χωρίς η επιδερμίδα να τραυματίζεται και να πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας. Η NASA ήταν ο πρώτος επιστημονικός φορέας που μελέτησε διεξοδικά τα οφέλη του φωτός συγκεκριμένου μήκος κύματος στα κύτταρά μας, αφού πρώτα οι ερευνητές είχαν διαπιστώσει την ευεργετική του δράση στα φυτά. Πλέον, αξιοποιούμε το φως στο ιατρείο στις θεραπείες φωτοανάπλασης όχι μόνο για αντιγήρανση και μείωση των ρυτίδων, αλλά και για μείωση των ουλών και βελτίωση της όψης του δέρματος. Αυτή την εποχή που η ηλιοφάνεια δεν είναι έντονη, προτείνουμε την πιο "ηλιόλουστη" θεραπεία για το δέρμα και τη διάθεσή σας. Μάθετε σε ποιες ενδείξεις εφαρμόζονται οι high tech τεχνολογίες νέας γενιάς που έχουμε στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center.

1. Φως από προηγμένο σύστημα LED
για αντιγήρανση

Μπορεί η απολύτως ενδεδειγμένη αντιρυτιδική μέθοδος να είναι οι ενέσεις βουτυλικής τοξίνης, όμως η θεραπεία που διαχέει σε όλο το πρόσωπο φως LED ενδείκνυται για συνολική ανανέωση και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Ειδικότερα, για τις ανάγκες της θεραπείας Infrared Fotofacial που γίνεται κατ' αποκλειστικότητα στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center, μια φωτεινή πηγή (λάμπα) εκπέμπει φως LED κόκκινου φάσματος στοχεύοντας στο κολλαγόνο του δέρματος. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο διεγείρεται η παραγωγή δικού μας κολλαγόνου και ινών ελαστίνης, με αποτέλεσμα να έχουμε σύσφιγξη του δέρματος, μείωση των δυσχρωμιών (μειώνεται η παραγωγή μελανίνης), βελτίωση της όψης των ρυτίδων, των ουλών και των δυσχρωμιών. Το φως LED διαπερνά το δέρμα φτάνοντας έως και 33 χλστ. κάτω από την επιφάνειά του, με στόχο να γίνει πιο ελαστικό και να ανανεωθεί.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε ένα animation
με τη θεραπεία Infrared Fotofacial

Τα παραπάνω οφέλη είναι κλινικά αποδεδειγμένα και τα αποτελέσματα μετρήσιμα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Μάλιστα, άνθρωποι που πήραν μέρος σε ανεξάρτητη κλινική μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Princeton στις ΗΠΑ για διάστημα 2 μηνών, έδειξε ότι οι περισσότεροι ασθενείς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία με υπέρυθρο φως επιβεβαίωσαν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφριγηλό, λαμπερό, ομοιόμορφο, νεότερο, με λιγότερες γραμμές και ρυτίδες.
Η αίσθηση που θα νιώσετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι ήπια θερμότητα στο πρόσωπο, χωρίς όμως να παρουσιάσετε κάποιον ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση αργότερα. Επομένως η αποθεραπεία είναι μηδενική.

Συμπερασματικά, η θεραπεία Infrared Fotofacial προσφέρει: αντιγήρανση, μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ανανέωση κυττάρων, μείωση δυσχρωμιών και καφέ κηλίδων, σύσφιξη και οξυγόνωση δέρματος. Για καλύτερα αποτελέσματα ενδείκνυται ένας κύκλος 8 συνεδριών, 1-2/εβδομάδα για διάστημα 1-2 μηνών.

2. Παλμικό φως IPL
για δυσχρωμίες

To έντονο παλμικό φως (IPL) διαφέρει από το υπέρυθρο φως LED που αναλύσαμε παραπάνω: Δεν εκτίθεστε μπροστά σε μια λάμπα φωτός για κάποια ώρα, αλλά ο ειδικός χρησιμοποιεί κεφαλές που εκπέμπουν παλμούς φωτός, στοχεύοντας στα αιμοφόρα αγγεία και τις μελαγχρωματικές βλάβες του δέρματος. Επειδή το παλμικό φως Palomar IPL απορροφάται από τη μελανίνη (στις κηλίδες, τις πανάδες) και το αίμα στις φλέβες (ευρυαγγείες), το φως αντιμετωπίζει τις πανάδες, τις γεροντικές κηλίδες, τη ροδόχρου ακμή που παρουσιάζεται με ερυθρότητα του δέρματος, τις ευρυαγγείες στο πρόσωπο και το σώμα.

Κάντε κλικ και δείτε το ενημερωτικό βίντεο

Έτσι, μετά από κάποιες συνεδρίες, τα προβλήματα του δέρματος υποχωρούν μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων. Η συγκεκριμένη μέθοδος φωτοανάπλασης IPL μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, στήθος, χέρια, πλάτη, πόδια. Θα νιώσετε μια αίσθηση θερμότητας, ενώ μετά τη θεραπεία ενδείκνυται να εφαρμόσετε μια δροσιστική μάσκα από τις βραβευμένες TT masks που διατίθενται κατ' αποκλειστικότητα στο ιατρείο μας και στο eshop μας (όπως η Apple Stem cell TT mask με βλαστοκύτταρα μήλου που είναι και αναπλαστική) ή μια ενυδατική κρέμα με αναπλαστικές ιδιότητες (όπως η Teoxane RHA repair balm που περιέχει την ομοιοπαθητική ουσία άρνικα και τον ενυδατικό παράγοντα υαλουρονικό οξύ).

Ακόμα, έχετε υπόψη σας ότι λίγες μέρες μετά τη θεραπεία οι ηλιακές κηλίδες γίνονται πιο σκούρες, αλλά το επόμενο διάστημα αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση ροδόχρου νόσου. Αρχικά το δέρμα θα είναι πιο κόκκινο, αλλά μία εβδομάδα μετά τη συνεδρία η κοκκινίλα θα έχει υποχωρήσει. Στη δε περίπτωση των ευρυαγγειών, δύο εβδομάδες μετά ίσως έχουν εξαφανιστεί.
Δεν χρειάζονται περισσότερες από 3 με 4 συνεδρίες συνολικά, οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε 10-15 ημέρες.

Τόσο το παλμικό φως (IPL) όσο και το υπέρυθρο (LED) διαφέρουν από το λέιζερ ανάπλασης. Δεν προκαλούν ορατές βλάβες στο δέρμα, ενώ το φως διαχέεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Έτσι, η θεραπεία είναι πιο σύντομη.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες Πριν και Μετά τη θεραπεία