Η αντιγήρανση ξεκινά πριν τα 40: Οι πιο δραστικές ανώδυνες μέθοδοι που επιβραδύνουν το χρόνο

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουμε τις θεραπείες αντιγήρανσης, όπως τα ενέσιμα; Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, διαθέτει διαφορετικό δέρμα και έχει άλλες ανάγκες. Ωστόσο, οι γιατροί συμφωνούν ότι η πρόληψη ξεκινά νωρίς και αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος αντιγήρανσης. Η πρόληψη περιλαμβάνει συνήθειες όπως ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος νωρίς το βράδυ, η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, η εφαρμογή αντιηλιακού όλο το χρόνο, η σωστή διατροφή. Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν νικούν τη βαρύτητα ούτε εμποδίζουν τη χαλάρωση των ιστών που είναι φυσικό να επέλθει με την ηλικία και να γίνει πιο έντονη μετά τα 35. Εξάλλου, οι βιολογικοί μηχανισμοί δεν μας επιτρέπουν να δείχνουμε διαρκώς 20! Μετά από αυτή την ηλικία μειώνεται σταδιακά η παραγωγή κολλαγόνου που χαρίζει σφριγηλότητα στο δέρμα. Τα καλά νέα είναι ότι οι μέθοδοι αντιγήρανσης στο ιατρείο εφαρμόζονται από νωρίς και αυτές αφορούν ακόμα και τα ενέσιμα σε μικρές δόσεις. Το επιστημονικό προσωπικό του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center σας εξηγεί ποιες είναι οι πιο δραστικές θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε πριν τα 40, ώστε να δείχνουμε νέοι σε κάθε ηλικία.

Μικροδερμοαπόξεση
με διαμάντι

Ξεκινάμε με μια ήπια θεραπεία που κάναμε σε ένα όμορφο και δημοφιλές #KosmesisGirl που είχαμε την τιμή να φροντίσουμε πριν λίγες μέρες. Η ταλαντούχα ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη επέλεξε να κάνει σε εμάς μικροδερμοαπόξεση με laser cut διαμάντι και ακολούθως μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης. Η πρώτη μέθοδος είναι 100% ανώδυνη, μη επεμβατική και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει είναι καθαρισμός προσώπου, μείωση των ουλών και ρυτίδων, βελτίωση της όψης του δέρματος που αποκτά λεία υφή. Συγκριτικά με άλλες τεχνικές, είναι μια ήπια θεραπεία που όμως θεωρείται απαραίτητη για την αποκατάσταση του κύκλου ανανέωσης των δερματικών κυττάρων και τη λάμψη του δέρματος. Συνδυαστικά με τη μεσοθεραπεία microchanelling, επιτυγχάνουμε μια απόλυτα νεανική όψη, καθώς τροφοδοτούμε το δέρμα με ενυδατικούς παράγοντες και βιταμίνες.

Κάντε εδώ κλικ και δείτε τη συνεδρία

Golden touch micro-infusion

Σε αυτή τη θεραπεία προσώπου, ο γιατρός εφαρμόζει στο δέρμα μια πολύ μικρή κεφαλή που φέρει επιχρυσωμένες ατραυματικές βελόνες. Αυτές ανοίγουν διόδους για να διεισδύσουν τα δραστικά συστατικά που χρειάζεται κάθε δέρμα, ανάλογα με την ένδειξη. Στο πρώτο βήμα κάνουμε λήψη αίματος, το φυγοκεντρούμε σε ειδική συσκευή και από αυτό απομονώνουμε το πλάσμα που έχει φανεί ότι ασκεί αντιγηραντική δράση. Ανάλογα με το τι χρειάζεται το δέρμα σας, το αναμειγνύουμε με ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια. Στην συνέχεια σαρώνουμε την επιφάνεια του δέρματος με μια μικροσκοπική κεφαλή και τα δραστικά συστατικά εισάγονται άμεσα. Η τεχνική Golden touch micro infusion γίνεται στο πρόσωπο, τα χέρια κ.α.

Δείτε πώς γίνεται στο πρόσωπο

Δείτε πώς γίνεται στα χέρια

Ραδιοσυχνότητες

Η πιο σύγχρονη και πρωτοποριακή τεχνολογία που στην Ελλάδα εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center είναι το Morpheus8. Πρόκειται για μια κεφαλή που διαχέει κάτω από το δέρμα fractional ραδιοσυχνότητες. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, ανάμεσα σε εκείνο που προσφέρει μια χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ και το fractional laser που τραυματίζει επιλεκτικά το δέρμα. Στο Morpheus8 η συνεδρία γίνεται υπό τοπική αναισθησία, ενώ δεν υπάρχουν ράμματα και τομές. Η βελτίωση είναι ορατή μετά την πρώτη συνεδρία. Αν χρειαστείτε επανάληψη ίσως οι γιατροί της Kosmesis προτείνουν 2-3 συνεδρίες ακόμα.

Δείτε εδώ πώς γίνεται η συνεδρία με το Morpheus8

Τα ενέσιμα

Η δημοφιλής ενέσιμη θεραπεία της βουτυλινικής τοξίνης εξαλείφει τις ρυτίδες που έχουν ήδη εγκατασταθεί, καθώς ασκεί στους μυς συνοφρύωσης που ευθύνονται για τη δημιουργία τους, μυοχαλαρωτική δράση. Οι ενέσεις γίνονται γύρω από τα μάτια, το μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια αλλά και στις γραμμές του λαιμού. Οι γιατροί της Kosmesis ακολουθούν εξατομικευμενη προσέγγιση, το οποίο σημαίνει ότι αφού εξετάσουν την ανατομία του προσώπου σας θα εφαρμόσουν εξατομικευμένη δοσολογία σε συχνότητα που έχει ανάγκη το δέρμα σας. Ακόμα χρησιμοποιούν τη δική τους, κατοχυρωμένη τεχνική Sfumato που προϋποθέτει έγχυση του υαλουρονικού οξέος και της βουτυλικής τοξίνης σε στρώματα, σε διαφορετική δοσολογία και άλλο μοριακό βάρος, επιτυγχάνοντας ένα 3D αποτέλεσμα και αναπληρώνοντας τον όγκο στα σημεία όπου ίσως λείπει.

Κάντε κλικ και δείτε πώς μπορούμε με συνδυασμό ενέσιμων να επιτύχουμε συνολική ανανέωση προσώπου

Νήματα προσώπου

Τα νήματα ανόρθωσης (όπως τα Silhouette από πολυγαλακτικό οξύ που ανορθώνουν το δέρμα) μπορούν να προσφέρουν ένα μίνι λίφτινγκ αναίμακτα. Ειδικότερα, τα νήματα προσώπου Silhouette™ Soft φέρουν πολλαπλούς μικρούς κώνους προς αντίθετες κατευθύνσεις, που ανασηκώνουν το δέρμα όπως θα κάναμε σε ένα χειρουργικό Facelift, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο λίφτινγκ γίνεται χωρίς τομές και αφαίρεση του περίσσιου δέρματος, ενώ ο χρόνος ανάρρωσης δεν είναι παρατεταμένος. Τα ειδικά νήματα εισάγονται υπό τοπική αναισθησία σε σημεία-κλειδιά και στη συνέχεια ο γιατρός τα κατευθύνει έτσι ώστε το δέρμα να ανυψώνεται στο επιθυμητό σημείο. Οι μώλωπες, το οίδημα καθώς και κάποια εντυπώματα και πτυχώσεις υποχωρούν σε λίγες μέρες. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει κατά μέσο όρο 18 μήνες.

Δείτε πώς δείχνει το αποτέλεσμα

Αν αναρωτιέστε ποια δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας που έχει επιλέξει το επιστημονικό μας προσωπικό και φιλοξενούμε στο eshop μας ταιριάζουν για αντιγήρανση στο σπίτι, διαβάστε το άρθρο και συμβουλευτείτε το επιστημονικό προσωπικό του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center στα τηλ.: 210 6810490 και 210 6810616.