Step-by-step Φ technique: Η χρυσή τομή στα πλούσια χείλη

Η αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες μας. Διεθνώς, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για τη μέθοδο αυτή τα τελευταία χρόνια, ειδικά από νέους ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν καλά εδραιωμένοι μύθοι για το πώς είναι τα ιδανικά πλούσια χείλη. Για παράδειγμα, ελάχιστοι έχουν στο μυαλό τους ως ιδανικά τα χείλη της νεαρής ηθοποιού Emma Watson, τα οποία δεν είναι υπερφουσκωμένα αλλά το 2017 χαρακτηρίστηκαν ως τα ωραιότερα χείλη στο Χόλιγουντ με βάση τις μετρήσεις ειδικού λογισμικού, καθώς ανταποκρίνονται στον κανόνα της χρυσής αναλογίας. Τα ιδανικά χείλη δεν είναι τα αφύσικα φουσκωμένα. Με αυτό το άρθρο θέλουμε να καταρρίψουμε μύθους και αντιλήψεις, όπως οι παραπάνω, αναλύοντας την προσωπική τεχνική αυξητικής χειλιών Step by step Φ technique που δημιούργησαν οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis Plastic Surgery Center, Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμια ιατρικά συνέδρια πλαστικής χειρουργικής, ενώ αναμένεται δημοσίευσή της σύντομα στη διεθνούς κύρους επιστημονική έκδοση πλαστικής χειρουργικής PRS Global One.

Ο κανόνας της χρυσής τομής

Τον 3ο π.Χ. αιώνα, ο Ευκλείδης ανέπτυξε τον κανόνα της χρυσής αναλογίας, που συμβολίζει το ελληνικό γράμμα Φ. Τον κανόνα αυτό εφαρμόζουμε και στο ιατρείο μας για να βρούμε την ιδανική αναλογία στα χείλη. Ειδικότερα, στην τεχνική αυξητικής χειλιών Step- by- step Φ technique, μελετάμε τη σχέση του άνω με το κάτω χείλος και χρησιμοποιούμε ειδικό όργανο μέτρησης που υπολογίζει την αναλογία Φ, ενώ στη συνέχεια εισάγεται υαλουρονικό οξύ στα σημεία που υπαγορεύει η χρυσή τομή. Το υαλουρονικό οξύ (ο τύπος που εφαρμόζεται στα χείλη) είναι ένα εύπλαστο, ασφαλές υλικό που μπορεί να προσφέρει διάρκεια έως 18 μήνες περίπου. Στο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ μόνο από μεγάλες εταιρείες που έχουν λάβει έγκριση, ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε φυσικό αποτέλεσμα και ασφαλή διαδικασία. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιούμε μόνιμα υλικά επειδή δεν διαθέτουν έγκριση για την περιοχή των χειλιών και δεν προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα.

Η τεχνική αυξητικής χειλιών Step- by- step Φ technique προάγει το φυσικό αποτέλεσμα, τη συμμετρία στα χείλη, την ιδανική αναλογία του άνω με το κάτω.

VIDEO: Δείτε πώς γίνεται η Step-by step Φ technique

Αυξητική χειλιών: Διαφορές Πριν-Μετά

Οι Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας ονόμασαν έτσι την τεχνική τους για δύο λόγους: Ο όρος step-by-step υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια σταδιακή έγχυση, καθώς σε μία συνεδρία δεν εισάγουν ποτέ υαλουρονικό οξύ άνω του 1 – 1.5 ml υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον, για τη διατήρηση του αποτελέσματος, απαιτούνται συνολικά 2-3 συνεδρίες. Ο δεύτερος όρος  Φ προσδιορίζει, όπως αναφέραμε, τις ιδανικές αναλογίες.

Διόρθωση ασυμμετρίας άνω & κάτω χείλους και ενίσχυσή τους

Δείτε το βίντεο για τις διαφορές ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Η ιδανική αναλογία δεν είναι ίδια σε όλα τα χείλη. Ενδεικτικά, το ύψος του άνω χείλους σε σχέση με το κάτω, πρέπει να κυμαίνεται από 0,65-0,85. Άλλα χαρακτηριστικά που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι ευδιάκριτο κόκκινο των χειλιών, προβολή, μια διακριτική καμπύλη από τη μύτη μέχρι το άνω χείλος και από το κάτω χείλος μέχρι και τη γραμμή στο πιγούνι.

Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν σε περισσότερους από 200 ασθενείς, οι αναλογίες για τα κανονικά χείλη είναι άνω/κάτω 0,65, αλλά δεν παραμένουν ίδια σε ήδη λεπτά χείλη ή αισθησιακά.
Έχετε υπόψη σας πως όταν το άνω χείλος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το κάτω έχουμε παραμόρφωση. Επίσης, σε μια επόμενη συνεδρία ποτέ δεν εγχέουμε την ίδια ποσότητα υαλουρονικού οξέος, ακόμα και στον ίδιο ασθενή. Επαναλαμβάνουμε τις μετρήσεις και ακολουθούμε πάλι την ίδια εξατομικευμένη προσέγγιση, ώστε να έχει ιδανικά σχηματισμένα και συμμετρικά χείλη, σε απόλυτη αρμονία με το πρόσωπό του/της.