Πώς θα απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα & διευρυμένους πόρους

Τα μαύρα και λευκά στίγματα στο πρόσωπο είναι κλινική εικόνα της ήπιας μορφής ακμής, αυτής που δεν συνοδεύεται από φαγέσωρες με πύον και κύστεις. Πρόκειται για πόρους που φράσσουν, ενώ το μαύρο χρώμα δεν αποτελεί ένδειξη ακαθαρσίας, αλλά αντίδραση της μελανίνης του δέρματος με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Από την άλλη, τα λευκά στίγματα είναι έγκλειστα με ένα λευκό ή κιτρινωπό «κεφαλάκι», αποτέλεσμα συσσώρευσης σμήγματος, χωρίς ακόμη να υπάρχει φλεγμονή, πύον και υπερσυσσώρευση βακτηρίων. Η ζώνη Τ, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε την περιοχή που συνδέει μέτωπο, μύτη και πιγούνι, είναι πιο ευαίσθητη στην εμφάνισή τους.
Όμως στη μύτη και στις παρειές εμφανίζονται σε μια μερίδα ανθρώπων και διεσταλμένοι πόροι, που είναι αρκετά ανοιχτοί και ορατοί. Οι πόροι χρειάζονται, μεταξύ άλλων, για την απομάκρυνση σμήγματος και τοξινών, όμως για διάφορους λόγους σε πολλούς είναι αρκετά ορατοί. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από όλα τα παραπάνω και να έχουμε λεία υφή δέρματος;

1. Ο ιατρικός καθαρισμός

Ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου περιλαμβάνει αρκετά βήματα περιποίησης του δέρματος (προϊοντική περιποίηση, καθαρισμό με ατμό, ενυδάτωση) και συνδυάζεται με μικροδερμοαπόξεση με μια laser cut κεφαλή διαμαντιού που απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και βοηθά στη λείανση του δέρματος και στη βελτίωση της ποιότητάς του. Η μικροδερμοαπόξεση μπορεί να διεγείρει την παραγωγή δικού μας κολλαγόνου. Επιπλέον, στον ιατρικό καθαρισμό προσώπου γίνεται εξαγωγή σμήγματος με ειδικό ιατρικό εργαλείο και στη συνέχεια ενυδάτωση της επιδερμίδας.

VIDEO: Δείτε εδώ πώς γίνεται η μικροδερμοαπόξεση


Από την άλλη, για ευαίσθητο και ακνεϊκό δέρμα προτιμούμε τον πιο ήπιο καθαρισμό με υπερήχους που επιτελεί και υπερηχητικό μασάζ ενώ βελτιώνει και την κυκλοφορία της λέμφου και την μικροκυκλοφορία τοπικά. Η μέθοδος απομακρύνει μαύρα στίγματα και σκοτώνει βακτήρια στο δέρμα.

VIDEO: Κάντε κλικ εδώ και δείτε πώς γίνεται
ο καθαρισμός με υπερήχους

Η συμβουλή των ειδικών είναι να αποφεύγουμε τα πολύ επεμβατικά προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι. Προτιμήστε το Genosys Snow 02 cleanser με μικροσωματίδια οξυγόνου ή το Medik8 calm wise cleanser για ευαίσθητο δέρμα και μέσα στην εβδομάδα κάποιο ήπιο σκραμπ όπως το απολεπιστικό προσώπου με παπάγια και ανανά Nimue exfoliating enzyme. Τους πόρους θα βοηθήσει πολύ το Medik8 pore refining scrub (φωτό) με μανδελικό και σαλικυλικό οξύ που καθαρίζουν το δέρμα.

Διαβάστε όλα τα βήματα για καθαρό και νεανικό δέρμα

2. Τα ιατρικά πίλινγκ
χημικής αναδόμησης

Τα νέας γενιάς peels δημιουργούν μη ορατή μικροαπολέπιση χωρίς να τραυματίζουν και να προκαλούν ορατό χημικό έγκαυμα στο δέρμα. Αυτό οφείλεται τόσο στις δραστικές ουσίες όσο και στην πατενταρισμένη τεχνολογία που επιτρέπει την απελευθέρωση των ουσιών σε βάθος χρόνου. Για τα στίγματα ίσως εφαρμόσουμε το ιατρικό πρωτόκολλο pH A.C resurfacing, ενώ για το σπίτι προτείνουμε μια σειρά από μελετημένα και αυστηρά επιλεγμένα δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας που πολεμούν την υπερπαραγωγή σμήγματος και την υπερσυσσώρευση επιφανειακών νεκρών κυττάρων.

VIDEO: Δείτε πώς γίνεται το πίλινγκ

3. Η Golden touch
micro infusion

Η ιατρική θεραπεία Golden touch micro infusion είναι πολύ καλή μέθοδος για τη βελτίωση της υφής του δέρματος και τους διεσταλμένους πόρους. Περιλαμβάνει έγχυση δραστικών ουσιών ή /και PRP που διεγείρει την παραγωγή δικού μας κολλαγόνου. Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Οι γιατροί κάνουν αιμοληψία του ασθενή και απομονώνουν με φυγοκέντριση το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα από το αίμα του και στη συνέχεια διεγείρουν την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Το PRP εγχύεται στο δέρμα με ειδική κεφαλή που φέρει μικροσκοπικές επιχρυσωμένες μικροβελόνες.

VIDEO: Δείτε πώς γίνεται η θεραπεία

Για τους διεσταλμένους πόρους που οφείλονται κυρίως σε λιπαρότητα, ορμονικές αλλαγές, ηλικία κ.ά, βοηθά στο σπίτι και η εφαρμογή του ρόλερ Genosys face roller με σέρουμ βιταμίνης C ή υαλουρονικού οξέος και βιταμινών όπως το σέρουμ Medik8 Hydr8B5. Η διαδικασία βελτιώνει την σύσφιγξη του δέρματος, την ελαστικότητα και την υφή του.

Διαβάστε για το βήμα της ενυδάτωσης με τις πολυβραβευμένες μάσκες που έχουμε κατ' αποκλειστικότητα στο Kosmesis
και στο eshop μας