Πώς θα προλάβεις και θα εξαφανίσεις τις πανάδες

Οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες αποτελούν δυσχρωμίες και οφείλονται σε συσσώρευση μελανίνης τοπικά. Η μελανίνη είναι μια χρωστική που εκκρίνεται με σκοπό την προστασία του δέρματος π.χ. από την υπεριώδη ακτινοβολία, όμως σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε υπερβολική συγκέντρωσή της με αποτέλεσμα στο δέρμα να έχουμε σκούρους «λεκέδες». Αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική έκθεση στον ήλιο που δρα συσσωρευτικά κι έτσι έχουμε τις καφέ κηλίδες σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά και σε ορμονικούς λόγους (π.χ. οι έγκυοι είναι πιο ευάλωτες στο μέλασμα, όπως αποκαλείται επιστημονικά η δυσχρωμία σε αυτές τις περιπτώσεις). Ακόμα, η πανάδα μπορεί να εμφανιστεί επειδή δεν προστατεύσαμε το δέρμα επαρκώς με αντιηλιακό. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερη προδιάθεση για εμφάνιση δυχρωμιών από ότι άλλοι. Οι συμβουλές που έχουμε να δώσουμε αφορούν οδηγίες που μπορείς να ακολουθήσεις στο σπίτι και εξειδικευμένες, επαγγελματικές θεραπείες που διαθέτουμε στο κέντρο Kosmesis. Ειδικότερα:

Τα δερμοκαλλυντικά

Η πρόληψη είναι το Α και το Ω. Αντικατέστησε την ενυδατική του χειμώνα με μία που διαθέτει υψηλό SPF, ακόμα κι αν φοράς αντιηλιακό στις μετακινήσεις σου. Στο e-shop του κέντρου Kosmesis οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν ενυδατική κρέμα με την αντιοξειδωτική και λευκαντική βιταμίνη C, όπως η Medik8 White balance every day protect SPF50 και η Medik8 Daily Radiance vitamin C, καθώς και οι αντίστοιχες κρέμες ματιών με SPF, όπως η Medik8 Advanced day eye protect αλλά και κρέμες με οξέα, όπως η Jan Marini Bioclear face cream. Ακόμη, ο λευκαντικός ορός Jan Marini C-esta serum μειώνει την ανομοιομορφία, καθώς είναι ενισχυμένος με βιταμίνη C. Στο σπίτι σου μπορείς να δώσεις έξτρα φωτεινότητα στο πρόσωπό σου με την μάσκα λάμψης  Black Mask Radiance TT mask ή την Black Mask with Gold TT mask.

Το αντιηλιακό με μεγάλο SPF

Οι επιλογές που έχεις για να βρεις το κατάλληλο αντιηλιακό για το δέρμα σου είναι πολλές. Στο e-shop του κέντρου Kosmesis έχουμε επιλέξει πολύ προσεχτικά mineral αντιηλιακά, δηλαδή προϊόντα με φυσικά, ορυκτά φίλτρα (SPF). Το Universkin Nexultra Z SPF 50 βασίζεται στο οξείδιο του ψευδαργύρου, ένα ανόργανο συστατικό που παραμένει στην επιφάνεια του δέρματος και το προστατεύει από τη UV ακτινοβολία αντανακλώντας την. Είναι το πρώτο λειτουργικό αντιηλιακό 100% ZiO που αντανακλά τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου. Το Nexultra Z SPF 50 περιέχει βιταμίνη Ε και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε οξείδιο του ψευδαργύρου που έχει διαμορφωθεί ποτέ: 25%! Μια άλλη πολύ καλή επιλογή εφόσον φοράς makeup ή χρειάζεσαι και κάλυψη είναι το αντιηλιακό-πούδρα Universkin Nexultra UV SPF50 powder brush, αγαπημένο της Κάτιας Ζυγούλη (φωτό), με 100 % φυσικά φίλτρα που αντανακλούν την UVA και UVB ακτινοβολία. Η σύσταση της αντιηλιακής πούδρας περιλαμβάνει το βιομιμητικό πεπτίδιο acetyl hexapeptide-1, το οποίο εμποδίζει την υπερδραστηριότητα των μελανονινοκυττάρων που οδηγούν στο σχηματισμό ανεπιθύμητων πανάδων.
Δες περισσότερες επιλογές για αντιηλιακά.

Το εξατομικευμένο σέρουμ

Το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου Kosmesis εξετάζει το δέρμα σου και σου προτείνει έναν εξατομικευμένο Universkin ορό με λευκαντική δράση και συστατικά όπως π.χ. αρμπουτίνη, βιταμίνη C κ.ά. Έχε υπόψη σου ότι αν η απόσταση εμποδίζει την φυσική σου παρουσία στο ιατρείο, μπορείς να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο που θα βρεις στην πλατφόρμα www.skinxs.com και θα σου αποστείλουμε το εξατομικευμένο σέρουμ στο σπίτι σου. Μάθε εδώ ποια είναι τα βήματα.

Οι θεραπείες στο ιατρείο

Συνδυαστικά με τα δερμοκαλλυντικά που εφαρμόζεις στο σπίτι ή και την παραλία, σου προτείνουμε να ακολουθήσεις κάποιο πρωτόκολλο για αντιοξειδωτική προστασία ή λεύκανση στο ιατρείο. Μια καθαρά αισθητική θεραπεία είναι η 24Gold Ανανέωση που περιλαμβάνει 24 καρατίων χρυσό, εκχύλισμα τζίντζερ, βιταμίνη C και εκχύλισμα αρκτοστάφυλλου (bearberry) που σε συνδυασμό  χαρίζουν στην επιδερμίδα σύσφιγξη και ομοιόμορφο τόνο (δες εδώ το βίντεο).

Μια άλλη θεραπεία αισθητικής είναι η Glowing Facial (δες εδώ το βίντεο) που συνδυάζει ήπιο ενζυμικό πίλινγκ που δεν ερεθίζει και περιποίηση με μάσκα που περιέχει βιταμίνη C.

Το Infrared Fotofacial

Για τις ανάγκες της θεραπείας Infrared Fotofacial που γίνεται με ασφάλεια όλο το χρόνο, το δέρμα σου εκτίθεται σε μια φωτεινή πηγή που εκπέμπει υπέρυθρο κόκκινο φως LED και τοπική θερμότητα που ανανεώνει όλα τα στρώματά του δέρματος, χωρίς να το ερεθίζει. Τα κύματα του LED φτάνουν έως 3mm κάτω από την επιφάνεια του δέρματος προάγοντας την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Μέσω της διαδικασίας αυτής μειώνεται η παραγωγή μελανίνης, επομένως και η εμφάνιση κηλίδων ηλικίας και δυσχρωμιών.

The Golden Touch Microinfusion

Η μέθοδος The Golden Touch Microinfusion ενδείκνυται για άμεση λάμψη: Ο γιατρός εισάγει στο δέρμα, αφού πρώτα ανοίξει διόδους με τη βοήθεια μικρών και λεπτών βελόνων 1 mm, δραστικές ουσίες που χαρίζουν λεύκανση. Μπορεί να συνδυαστεί και με χρήση PRP (πλάσμα από το αίμα σας) που προσφέρει ανανέωση.
Δες εδώ το βίντεο