Οσα θελετε να ρωτησετε για τη λιποαναρροφηση

Η επιθυμία να χάσουμε το επίμονο περιττό λίπος που έχει συγκεντρωθεί τοπικά στην κοιλιά, τους μηρούς, τα μπράτσα κ.α, είναι ο λόγος που η λιποαναρρόφηση ανήκει στις χειρουργικές επεμβάσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση διεθνώς. Κυρίως τα τελευταία 10-15 χρόνια, η τεχνολογία και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη λιποαναρρόφηση έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το τραύμα είναι ελάχιστο, το οίδημα και ο πόνος περιορισμένα, η επάνοδος στις δραστηριότητές μας πιο σύντομη. Θεωρούμε ότι ο χειμώνας είναι η εποχή που ταιριάζει 100% σε μια τέτοια μέθοδο κι αυτό γιατί δεν θα στερηθούμε τη θάλασσα το καλοκαίρι ούτε μια μέρα. Ακολουθούν κάποιες από τις ερωτήσεις που μας κάνετε πιο συχνά.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση για το τοπικό πάχος και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Επομένως, αν έχετε τοπική συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, τα μπράτσα, τους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς, την πλάτη, τα γόνατα, η λιποαναρρόφηση είναι κατάλληλη για εσάς. Ιδανικά, οι υποψήφιοι έχουν φυσιολογικό βάρος, σφριγηλό και ελαστικό δέρμα και καλό μυικό σύστημα, παρόλο που το σύστημα BodyTite που εφαρμόζουν οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis προάγει και τη σύσφιγξη. Αν είναι υπέρβαροι, τους συμβουλεύουμε να χάσουν τα περιττά κιλά, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα απολαύσουν και οι ίδιοι το καλό αποτέλεσμα απώλειας του τοπικού πάχους που θα έχουν. Επίσης, όπως σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να είναι υγιείς και μη καπνιστές, γιατί το κάπνισμα αποτρέπει τη γρήγορη επούλωση. Γι’ αυτό προτείνουμε διακοπή καπνίσματος περίπου 2 μήνες πριν την επέμβαση καθώς και αποφυγή ασπιρίνης που προάγει την αιμορραγία.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center εφαρμόζουν τη λιποαναρρόφηση BodyTite, ένα σύστημα που προσφέρει απώλεια τοπικού πάχους και σύσφιγξη δέρματος. Η καινοτόμα τεχνολογία που τη διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα συστήματα είναι οι ραδιοσυχνότητες υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης RFAL™ (Radio Frequency Assisted LipoTightening). Η συγκεκριμένη τεχνολογία αρχικά λιώνει την περίσσεια λίπους με μια μικροσκοπική κάνουλα που εισάγεται από μια απειροελάχιστη οπή. Στη συνέχεια αναρροφάται και αποβάλλεται, ενώ παράλληλα προκαλεί σύφιγξη στο δέρμα μέσω της αποδεδειγμένης δράσης των ραδιοσυχνοτήτων. Επιπλέον, επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό ήπιες κινήσεις και δεν έχουμε σχεδόν καθόλου πόνο και αιμορραγία μετεγχειρητικά.

ANIMATION: Κάντε κλικ εδώ και δείτε πώς γίνεται η επέμβαση

Πόσο τραυματική και επίπονη είναι η μέθοδος;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται είτε με γενική αναισθησία ή μέθη και τοπική αναισθησία. Ωστόσο, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία έχουμε κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα. Ο χρόνος αποθεραπείας και το οίδημα είναι πιο σύντομος και μικρότερης έκτασης αντίστοιχα. Ο λόγος είναι ότι οι ραδιοσυχνότητες υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης δεν τραυματίζουν τους ιστούς στο βαθμό που αυτό συμβαίνει με την κλασική λιποαναρρόφηση. Στην παραδοσιακή λιποαναρρόφηση είναι πιο εύκολο να προκύψουν δυσμορφίες στην περιοχή θεραπείας. Αντίθετα, η BodyTite τεχνολογία είναι ιδανική ως προς την ασφάλεια, το χρόνο ανάρρωσης, αλλά και καταστάσεις όπου οι υποψήφιοι έχουν χαλάρωση δέρματος, ραγάδες, κυτταρίτιδα. Κι αυτό γιατί η συσκευή διαθέτει συμπληρωματικά και ειδική κεφαλή που εφαρμόζεται επιφανειακά.

Πόσο θα απουσιάσω από τη δουλειά;

Επιστρέφετε στο σπίτι σας αυθημερόν και μπορείτε να επανέλθετε στις υποχρεώσεις σας, ακόμα και μετά από 1-2 μέρες, εκτός κι αν πρόκειται για χειρωνακτική εργασία. Είναι σημαντικό να πούμε ότι μετά την επέμβαση θα φοράτε για 1 μήνα διαρκώς ένα ελαστικό ένδυμα στην περιοχή όπου έγινε η λιποαναρρόφηση. Στόχος είναι να μειώσουμε το οίδημα που υποχωρεί σε 1 μήνα περίπου και να βοηθήσουμε το περίγραμμα του δέρματος να σταθεροποιηθεί.

Φωτογραφία πριν-μετά

Πόσες μέρες μετά την επέμβαση μπορώ να κάνω γυμναστική;

Ο πλαστικός χειρουργός δεν αποκλείει να γυμνάσετε άλλες περιοχές (π.χ. χέρια), σε περίπτωση που η λιποαναρρόφηση έγινε σε άλλο σημείο (π.χ. πόδια), αλλά η γυμναστική όλου του σώματος συνήθως είναι ασφαλής με την πάροδο του ενός μήνα.

Μπορεί να επανέλθει το τοπικό πάχος μετά από χρόνια;

Η λιποαναρρόφηση δίνει μόνιμη λύση στο τοπικό πάχος, καθώς ο πλαστικός χειρουργός αναρροφά εκτενώς τα περιττά λιποκύτταρα και αυτά δεν αναγεννώνται. Ωστόσο, συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας να διατηρούν σταθερό το βάρος τους, ώστε να μην έχουν προσθήκη περιττού λίπους στο μέλλον, το οποίο βέβαια αυτή τη φορά θα συγκεντρωθεί ομοιόμορφα στο σώμα.

Ποιο είναι το κόστος της λιποαναρρόφησης;

Η τιμή της λιποαναρρόφησης διαμορφώνεται ανάλογα με την έκταση της υπό θεραπείας περιοχής, αλλά και με το αν θα γίνει ταυτόχρονα και κάποια άλλη διορθωτική επέμβαση π.χ. κοιλιοπλαστική (σε περίπτωση εκτεταμένης χαλάρωσης) κ.τλ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε απορίες έχετε σχετικά με τη λιποαναρρόφηση. καλέστε μας στα τηλ.: 210 6810616 και 210 6810490 ή στείλτε μας τις φωτογραφίες σας στη φόρμα επικοινωνίας του ιατρείου μας.