Αναιμακτη ανορθωση με ραδιοσυχνοτητες: Ποσο αποτελεσματικες ειναι;

Το πόσο νεανικό και σφριγηλό είναι το πρόσωπό μας γύρω στα 40 δεν εξαρτάται μόνο από τον παράγοντα "χρόνο", αλλά και από την ποιότητα του ίδιου του δέρματος. Το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα: Η χαλάρωση στα μπράτσα, την κοιλιά και τους γλουτούς παρουσιάζεται και σε  ανθρώπους νεότερους από την ηλικία των 40 ετών. Η καθιστική ζωή, η αυξομείωση βάρους και η εγκυμοσύνη είναι σίγουρα επιβαρυντικοί παράγοντες που επιταχύνουν την εμφάνιση χαλάρωσης. Ένα από τα δώρα της επιστήμης ως προς την αντιγήρανση είναι οι μη επεμβατικές θεραπείες!

Η τεχνολογία τους εξελίσσεται διαρκώς και προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν. Στο θέμα της χαλάρωσης δέρματος, οι ραδιοσυχνότητες είναι η τεχνολογία που πρωτοστατεί. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δύο μεγάλα όπλα που εφαρμόζουμε κατά περίπτωση σε πρόσωπο και σώμα στο ιατρείο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center. Με τη σωστή επιλογή υποψηφίων, μας δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα!

1. Οι απλές ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες (Radiofrequencies/ RF) είναι ραδιοκύματα  που εκπέμπει μια ομάδα συσκευών. Κατευθύνονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και ανάλογα με την κάθε τεχνολογία, μπορούν να φτάσουν μέχρι και το λίπος, λιώνοντας τα περιττά λιποκύτταρα. Ο τρόπος δράσης τους είναι να διοχετεύονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και μέσω της αύξησης της θερμοκρασίας που προκαλούν, να δημιουργούν μια αόρατη πληγή. Αυτό δίνει σήμα στον οργανισμό να παράξει καινούριο, δικό του κολλαγόνο (κολλαγονογένεση). Το νέο δέρμα, λοιπόν, που παράγεται είναι πιο σφριγηλό και ελαστικό. Επιπλέον, εκτός από σύσφιγξη, βελτιώνεται η υφή του και έχουμε λιγότερες ρυτίδες και μικρότερης έκτασης ουλές. Οι ραδιοσυχνότητες που εφαρμόσουμε στο ιατρείο για τη χαλάρωση του δέρματος είναι η Fractora Firm και η Fractora Plus.

VIDEO: Δείτε πώς γίνεται η μέθοδος

Το Fractora Firm εφαρμόζεται στο πρόσωπο και ειδικότερα στα βλέφαρα, τις ρινοπαρειακές αύλακες, το μέτωπο, τις παρειές, το πόδι της χήνας, το πιγούνι, το περίγραμμα προσώπου, το λαιμό. Αντίθετα η κεφαλή Fractora Plus δίνει άμεσα αποτελέσματα στο σώμα βελτιώνοντας τους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά, ακόμα και την όψη της κυτταρίτιδας. Το σύστημα A.C.E. που διαθέτουν, μας επιτρέπει να διεισδύουμε βαθύτερα και να χρησιμοποιούμε υψηλότερη ένταση με απόλυτη ασφάλεια, κάτι που στο παρελθόν ενείχε κίνδυνο εγκαύματος. Επιπλέον, η διάχυση της ενέργειας είναι ομοιόμορφη και το αποτέλεσμα φυσικό.

Φωτογραφία πριν-και μετά την 6η συνεδρία

Στο  σώμα, το Fractora Plus ενδείκνυται για τη σύσφιγξη περιοχών όπως τα μπράτσα, η κοιλιά, τα γόνατα, οι έσω μηροί, γλουτοί, κτλ., ενώ βλέπουμε βελτίωση και στην όψη της κυτταρίτιδας.
Η μέθοδος είναι ανώδυνη και συνολικά απαιτούνται 6- 7 συνεδρίες ανά 10 ημέρες.

2. Οι Fractional RF Morpheus8

Η τεχνολογία νέας γενιάς που έπεται της Fractora είναι οι κλασματικές (fractional) ραδιοσυχνότητες Morpheus8. Επειδή η τεχνολογία είναι πιο επεμβατική-φέρει μια κεφαλή με μικροσκοπικές βελόνες- η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική σε δύσκολες καταστάσεις χαλάρωσης, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται. Ειδικότερα, το Morpheus8 προσφέρει αποτέλεσμα μεταξύ fractional laser και χειρουργικής επέμβασης. Όμως, η μέθοδος αυτή που προτιμούν οι celebrities του Χόλιγουντ όπως η τραγουδίστρια Paula Abdul και η διάσημη σχεδιάστρια Victoria Beckham, δεν είναι χειρουργική.

Πώς εφαρμόζεται το Morpheus8; Κατόπιν τοπικής αναισθησίας, η/ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει στο δέρμα μια κεφαλή που εκπέμπει ραδιοκύματα κάτω από το δέρμα, σε ρυθμιζόμενο βάθος 1-7χλστ. Με αυτό τον τρόπο έχουμε διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και κατά συνέπεια σύσφιγξη, διόρθωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, βελτίωση ουλών (πχ. ακμής, ραγάδες). Η μέθοδος χρησιμοποιείται σε πρόσωπο (ακόμα και γύρω από τα μάτια) και σώμα.

VIDEO: Δείτε πώς γίνεται η συνεδρία


Κατά τη συνεδρία δεν έχετε τη δυσάρεστη θερμική βλάβη που προκαλούν τα λέιζερ. Ωστόσο, χρειάζεται η εφαρμογή τοπικά αναισθητικής κρέμας για μισή ώρα.
Τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία θα έχετε ερυθρότητα και ίσως μικροτραυματισμούς. Καλό είναι να ενυδατώνετε το δέρμα σας και να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακού.

Δείτε πώς εφαρμόζεται το Morpheus8 στα χέρια


Συνήθως απαιτούνται 2-4 συνεδρίες ανά μήνα.

Διαβάστε τη μελέτη που αποδεικνύει ότι το Morpheus8 είναι ασφαλής θεραπεία εν μέσω πανδημίας