Όλοι οι τρόποι για να αποκτήσεις σφριγηλούς γλουτούς

Τις τελευταίες δεκαετίες τους βλέπουμε σε όλη την υπερβολή τους: γλουτοί τεράστιοι, υπερβολικά «ζουμεροί». Ωστόσο, η προτίμησή μας στην Kosmesis Plastic Surgery, και με αυτό το κριτήριο πάντα καθοδηγούμε τους ασθενείς μας, είναι η φυσική εικόνα που έχει το μεσογειακό σώμα, εκείνη που δεν αγαπά τις υπερβολές. Για να απαλλαγείς από το τοπικό πάχος, τα γνωστά ψωμάκια, να έχεις σφριγηλό δέρμα και να τονίσεις την προβολή των γλουτών σου, σου προτείνουμε τις παρακάτω μεθόδους:

1. DIY: Τα δερμοκαλλυντικά

Τα επιλεγμένα, ιατρικής βαθμίδας δερμοκαλλυντικά που σου προτείνει το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου Kosmesis οφείλουν την αποτελεσματικότητά τους στις δραστικές ουσίες που περιέχουν. Ειδικότερα, το συσφιγκτικό τζελ LPG Firming contour fluid (φωτό) διαμορφώνει το περίγραμμα των γλουτών με την πατενταρισμένη φόρμουλα LPG® 5% που περιέχει υαλουρονικό οξύ, Dynalift® 7% κ.ά. Για να χάσεις πόντους τοπικά, υπάρχει το δραστικό λιπολυτικό LPG Lipo-Slim gel (φωτό) που μπορεί να εφαρμοστεί περιοχικά στα σημεία που χρειάζονται βελτίωση. Η σύνθεσή του βασίζεται στο πατενταρισμένο δραστικό σύμπλεγμα ουσιών LPG® αλλά και στο εκχύλισμα από κόκκινη άλγη που στοχεύει στα λιποκύτταρα.

Αν έχεις κυτταρίτιδα σου προτείνουμε  το LPG Smoothing Anti-dimple complex και για τις ραγάδες μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο Genosys BodyCell SM eraser cream και το LPG Glowing resurfacing cream. Οι δραστικές ουσίες σε όλα τα προϊόντα θα διεισδύσουν καλύτερα με την εφαρμογή του Genosys body roller (φωτό) αλλά εκείνες τις μέρες δεν πρέπει το σώμα σου να εκτίθεται στον ήλιο.

Όλα τα παραπάνω δερμοκαλλυντικά διατίθενται στο eshop του κέντρου Kosmesis.

2. Διορθώνουμε τη χαλάρωση

Οι fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8 είναι μια εξαιρετικά καινοτόμα τεχνολογία που διατίθεται αποκλειστικά στο κέντρο Kosmesis. Το Morpheus8 είναι ό,τι πιο hot υπάρχει αυτή τη στιγμή στα πιο «ψαγμένα» ιατρεία των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα μοναδικό συνδυασμό ραδιοσυχνοτήτων (ραδιοκύματα) και fractional τεχνολογίας. Οι ραδιοσυχνότητες διοχετεύονται βαθιά έως 4 χλστ. κάτω από το δέρμα, με τη βοήθεια λεπτών ατραυματικών βελόνων, και θερμαίνουν τον ιστό για να παράξει καινούριο κολλαγόνο και ελαστίνη και να έχουμε σύσφιγξη. Η fractional τεχνολογία αναφέρεται στον επιλεκτικό τραυματισμό της περιοχής, ώστε να έχουμε το ελάχιστο δυνατό τραύμα και πιο σύντομη ανάρρωση. Αρχικά ο γιατρός εφαρμόζει αναισθητική κρέμα στο δέρμα σου και στην συνέχεια την ειδική κεφαλή που διοχετεύει RF στο δέρμα. Μέσα σε 3-4 συνεδρίες θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Τι πρέπει να ξέρεις για την περίοδο των διακοπών; Θα έχεις ήπια ερυθρότητα τις πρώτες 3 μέρες μετά την συνεδρία, αλλά μετά μπορείς να επισκεφτείς την παραλία φορώντας αντιηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας. Λίγες μέρες μετά την πρώτη συνεδρία, η διαφορά είναι ορατή.
Δες εδώ πώς γίνεται η μέθοδος και εδώ την εμπειρία που είχε μια ασθενής

Μια άλλη επιλογή για σφριγηλούς γλουτούς είναι οι ραδιοσυχνότητες Fractora Plus. Ο γιατρός εφαρμόζει την κεφαλή στην περιοχή των γλουτών σου με σκοπό την σύσφιγξη. Η μέθοδος είναι ανώδυνη (δεν χρειάζεσαι καν αναισθητική κρέμα) και θα ακολουθήσεις έναν κύκλο μέχρι 6-7 συνεδρίες ανά 10 μέρες. Η θεραπεία είναι ήπια, θα παρουσιάσεις ελαφρύ ερύθημα την ίδια μέρα, αλλά ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός και την επομένη μπορείς να επισκεφτείς την παραλία.
Δες το βίντεο

3. Καταργούμε το περιττό λίπος

Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης: Η μέθοδος της μεσοθεραπείας ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 από έναν γενικό γιατρό που παρατήρησε ότι εγχύοντας φαρμακευτικές ουσίες κάτω από το δέρμα ασθενών του για συγκεκριμένες ενδείξεις, εκείνοι παρουσίαζαν βελτίωση. Σήμερα, εφαρμόζουμε την ενέσιμη μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης για να εξαφανίσουμε το τοπικό λίπος και τη χαλάρωση από την περιοχή. Ειδικότερα, για τη χαλάρωση στους γλουτούς σου και το τοπικό λίπος στα πλάγια (ψωμάκια), κάνουμε ενέσεις μεσοθεραπείας με συσφιγκτικούς και λιποδιαλυτικούς παράγοντες όπως δεοξυχολικό οξύ κ.ά. Θα έχεις μελανιές τις πρώτες μέρες που όμως θα υποχωρήσουν. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 3-6 (το μεσοδιάστημα μεταξύ τους είναι 3-4 εβδομάδες), ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την ανταπόκριση του ασθενούς. Σε 28 μέρες θα έχεις παραγωγή νέου κολλαγόνου στο δέρμα σου.

Κρυολιπόλυση 3D™: Ο όρος Κρυολιπόλυση 3D™  είναι κατοχυρωμένος από την πλαστικό χειρουργό Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου, η οποία μαζί με τον πλαστικό χειρουργό Δρ Ευάγγελο Κεραμίδα δημοσίευσαν την τεχνική στην παγκόσμια διακεκριμένη επιστημονική έκδοση PRS Global Open. Οι ίδιοι έχουν εφαρμόσει τη μέθοδο αυτή σε περισσότερες από 4000 συνεδρίες μέχρι σήμερα, ενώ για τις ανάγκες τις μελέτης που δημοσιεύτηκε στο PRS Global Open παρουσίασαν τα αποτελέσματα που είχε η Κρυολιπόλυση 3D™ σε 39 ασθενείς στην περιοχή του διπλοσάγονου και του λαιμού. Σε αυτήν φάνηκε ότι με την Κρυολιπόλυση 3D™ η ψύξη διαχέεται κατά 18% πιο αποτελεσματικά, ενώ η αναρρόφηση  (επομένως και η έκθεση στην ψύξη) είναι 20% καλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλύτερος αριθμός λιποκυττάρων οδηγούνται σε απόπτωση (καταστροφή) ακόμα και μετά από 1 συνεδρία. Η μέση μείωση του λίπους στους ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν της τάξης των 7.4 χλστ ή 35.3%.

Η καινοτομία της μεθόδου είναι η τρισδιάστατη διάχυση του ψύχους, χάρη στη δράση των 3D κυρτών κεφαλών θεραπείας, που είναι κατασκευασμένες με βάση μια πατενταρισμένη τεχνολογία ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν και σε περιοχές όπου τα υπάρχοντα μηχανήματα αδυνατούν να φτάσουν, όπως οι γλουτοί, τα ψωμάκια, τα γόνατα κτλ. Έτσι μπορεί να επιτευχθεί συμμετρικό αποτέλεσμα μείωσης λίπους από 25% έως 40% σε μία ώρα ακόμα και σε 4 περιοχές ταυτόχρονα. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ανώδυνη, δεν έχεις μελανιές και πρήξιμο και μπορείς να πας την επομένη στη θάλασσα.

Φωτογραφίες από περιστατικό πριν & μετά την Κρυολιπόλυση 3D: Το αποτέλεσμα είναι -2 νούμερα μετά από 1 συνεδρία Κρυολιπόλυσης 3D™

Λιποαναρρόφηση BodyTite: Φυσικά από τις μεθόδους μείωσης του τοπικού πάχους δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και την πιο δραστική που είναι η λιποαναρρόφηση. Ανήκει στις χειρουργικές μεθόδους, αφαιρεί το περιττό λίπος σε μία συνεδρία και είναι ελάχιστα επεμβατική, γιατί η τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων του BodyTite, η RFAL (Radio frequency Assisted Liposuction), που εφαρμόζουν οι γιατροί του κέντρου Kosmesis, επιτρέπει μια σχετικά αναίμακτη διαδικασία που αφήνει ελάχιστες μελανιές, ενώ ο χρόνος ανάρρωσης είναι σύντομος και το δέρμα σου πιο σφριγηλό. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Έχε υπόψη σου ότι για διάστημα μέχρι 1 μήνα θα πρέπει να φοράς ελαστικό κορσέ μέσα από τα ρούχα σου.

4. Φτιάχνουμε το σχήμα τους

Οι ραδιοσυχνότητες χαρίζουν όμορφο σχήμα στους γλουτούς σου απαλλάσσοντάς τους από τη χαλάρωση. Το περίγραμμα επαναδιαμορφώνεται. Σύσφιγξη προσφέρει και η κρυολιπόλυση 3D™ την οποία εφαρμόζουμε εφόσον έχεις τοπικό πάχος. Η άλλη μέθοδος που σου προτείνουμε γιατί θα βελτιώσει την υφή της επιδερμίδας σου στους μηρούς είναι η Endermologie LPG. Η μέθοδος του μηχανικού μασάζ θα βελτιώσει τη μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση της περιοχής, την απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων της λέμφου και την όψη της κυτταρίτιδας.

Δες το βίντεο