Πλούσιο στήθος & σμιλεμένο σώμα στις διακοπές: Πλέον μπορείς να ταξιδέψεις μετά την επέμβαση

Είναι το καλοκαίρι ιδανική εποχή για μια χειρουργική επέμβαση όπως η αυξητική μαστού και η λιποαναρρόφηση; Ή η κοιλιοπλαστική που απαιτεί αφαίρεση δέρματος; Κι όμως, είναι. Αν σκέφτεσαι να βελτιώσεις την εικόνα του στήθους σου, να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά και να απαλλαγείς από τα ψωμάκια, δεν χρειάζεται να το αναβάλλεις για του χρόνου. Ήρθε η ώρα να χαρείς το σώμα σου αυτό το καλοκαίρι. Για όσους τις γνωρίζουν και τις εφαρμόζουν, οι σύγχρονες τεχνικές είναι πλέον τόσο ακριβείς, σχεδόν ατραυματικές, και τα εργαλεία τόσο εκλεπτυσμένα, που ουσιαστικά τα χέρια του χειρουργού δεν αγγίζουν το δέρμα, γι' αυτό και οι μέθοδοι ονομάζονται «non touch». Χάρη σε αυτές και μαζί με τον σωστό προεγχειρητικό σχεδιασμό και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού ο χρόνος ανάρρωσης γίνεται πιο σύντομος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ταξιδέψεις ακόμη και από την ίδια μέρα του χειρουργείου έως μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, και χωρίς να στερηθείς τις διακοπές σου. Τα επιστημονικά στοιχεία που σου παραθέτουμε από μελέτες των πλαστικών χειρουργών του κέντρου Kosmesis Δρ Βίλλυς Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελου Κεραμίδα, αποδεικνύουν την ασφάλεια και τον σύντομο χρόνο αποθεραπείας που θα έχεις. Πλέον δεν σε εμποδίζει η πλαστική χειρουργική ούτε στις μετακινήσεις σου αλλά ούτε και στο να συνεχίσεις σχεδόν απρόσκοπτα την καθημερινότητά σου. Παρακάτω σου εξηγούμε τι να περιμένεις μετά την αυξητική μαστού, τη λιποαναρρόφηση και την κοιλιοπλαστική που εφαρμόζουμε με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.

1. H αυξητική μαστού
Non Touch-No Pain™

Δεν είναι πλέον απαραίτητο να βρεις την απόλυτα σωστή περίοδο για να αποκτήσεις το στήθος των ονείρων σου, μιας και ο χρόνος ανάρρωσης είναι πράγματι ελάχιστος. Η προσωπική τεχνική που ανέπτυξε ο πλαστικός χειρουργός Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας σου επιτρέπει να επανέλθεις άμεσα στις δραστηριότητές σου, να πάρεις πτήση για το αγαπημένο σου νησί ακόμα και αυθημερόν και δύο μέρες μετά να οδηγήσεις. Οι διαφορές της αυξητικής μαστού Non Touch- No Pain™ από τις συνήθεις τεχνικές είναι οι εξής:
-Προηγείται πάντα σωστός και σχολαστικός προεγχειρητικός σχεδιασμός. Στο κέντρο Kosmesis εφαρμόζουμε συγκεκριμένες μετρήσεις στο θώρακα πολύ πριν αυτές καθιερωθούν. Χάρη σε αυτές αποφασίζουμε ποιο είναι το κατάλληλο είδος και μέγεθος ενθέματος που σου ταιριάζει. Επίσης, κάνουμε ένα είδος προσομοίωσης: Δοκιμάζεις τα ενθέματα μέσα από τα εσώρουχά σου, ώστε να έχεις μια εικόνα για το αποτέλεσμα πριν το χειρουργείο.
-Η μέθοδος είναι «non touch», δηλαδή τα δάχτυλα του γιατρού δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου, χάρη σε ειδικά εργαλεία. Έτσι εκμηδενίζεται ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων.
-Η τεχνική είναι ελάχιστα τραυματική γιατί οι ιστοί τραυματίζονται πολύ λίγο καθιστώντας σχεδόν αναίμακτη τη διαδικασία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους:
-Έχεις απουσία φλεγμονής, κάκωσης και μείωση επιπλοκών
-Νιώθεις ελάχιστο έως μηδαμινό πόνο μετεγχειρητικά. Μπορείς να κουνάς & να σηκώνεις τα χέρια σου
-Δεν φέρεις παροχετεύσεις στο σώμα & στενούς κορσέδες
-Οι μελανιές που ίσως παρουσιαστούν είναι μικρής έκτασης
-Δεν χρειάζεσαι παυσίπονα
Κάνε κλικ εδώ και άκουσε τι λέει η γυναίκα της φωτογραφίας που υποβλήθηκε στην τεχνική


Οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω. Ενδεικτικά, σε ανάλυση 1.350 περιστατικών στα οποία οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis εφάρμοσαν τη μέθοδο Non Touch-No Pain™, το ποσοστό εμφάνισης αιματώματος ήταν 0,05 %, φλεγμονών 0,5 % και σχηματισμού κάψας μόλις 0,4 %, ποσοστά κάτω του μέσου όρου. Η μέθοδος αυξητικής μαστού Non Touch-No Pain™ έχει λάβει το 3ο βραβείο ανάμεσα σε 500 εργασίες στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Βερολίνο. Επίσης έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δες εδώ την παρουσίαση της τεχνικής Non Touch-No Pain™

2. Η κοιλιοπλαστική
No Pain- No Drain™

Μια επίσης σχεδόν «non touch» αλλά και χωρίς πόνο τεχνική γίνεται στην περιοχή της κοιλιάς με σκοπό να καταργήσει τη χαλάρωση του δέρματος που παρατηρείται συχνά λόγω της αυξομείωσης βάρους αλλά και μετά την εγκυμοσύνη και την οποία δεν μπορεί να διορθώσει η γυμναστική. Η μέθοδος βέβαια δεν είναι τόσο ατραυματική όσο στο στήθος, και είναι καλό να καθυστερήσεις τις διακοπές σου για μία εβδομάδα. Στην κοιλιοπλαστική No Pain-No Drain™ αφαιρούμε την περίσσια δέρματος και λίπους από την περιοχή της κοιλιάς και παράλληλα γίνεται με ειδική μέθοδο σύσφιγξη και των κοιλιακών μυών. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι γυναίκες και άντρες με εκτεταμένη χαλάρωση του δέρματος. Η τεχνική της κοιλιοπλαστικής συνδυάζεται συχνά με την λιποαναρρόφηση.

Θα βγεις από το νοσοκομείο την επομένη, ενώ θα έχεις μέτριο πόνο για λίγες μέρες. Οι μελανιές και το οίδημα θα υποχωρήσουν σε 2-3 εβδομάδες. Θα φοράς ειδικό κορσέ για 4-6 εβδομάδες. Η μέθοδος No Pain- No Drain™ παρουσιάστηκε από τον Δρα Κεραμίδα στο 22ο Παγκόσμιο συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2014.

Δες εδώ εικόνες πριν-μετά

Δες το βίντεο με την παρουσίαση της τεχνικής από τον Δρα Κεραμίδα

3. H λιποαναρρόφηση BodyTite

Θέλεις να απαλλαγείς για πάντα και σε μία συνεδρία από το τοπικό λίπος στους μηρούς, τα γόνατα, τα μπράτσα, το στήθος (γυναικομαστία), την κοιλιά, τα πλάγια της μέσης; Το BodyTite είναι ένα καινοτόμο σύστημα λιποαναρρόφησης που βασίζεται στις ραδιοσυχνότητες RFAL™ (Radio Frequency Assisted Liposuction), προκειμένου να προσφέρει έναν πιο ήπιο αλλά αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο λιποαναρρόφησης με σύντομο χρόνο ανάρρωσης και ταυτόχρονα σμίλευση του σώματος. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει κάποιες ανεπαίσθητες τομές μέσα από τις οποίες εισάγει μια πολύ λεπτή κάνουλα η οποία «λιώνει» το λίπος στην προβληματική περιοχή, θερμαίνοντάς το, με τη βοήθεια των RFAL™. Η τεχνολογία καθιστά την επέμβαση σχεδόν αναίμακτη καθώς δεν τραυματίζει τους ιστούς, γι’ αυτό ο πόνος μετεγχειρητικά είναι ανύπαρκτος και οι μελανιές και το πρήξιμο υποχωρούν σε λίγες μέρες. Ταυτόχρονα, η θερμική ενέργεια του BodyTite προσφέρει και σύσφιγξη και μείωση της πιθανότητας εμφάνισης χαλάρωσης μετά την επέμβαση.
Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Αμέσως μετά μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι και τις δραστηριότητές σου (όχι χειρωνακτικές). Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ενώ γίνονται πιο εμφανή μετά από 1,5-3 μήνες. Θα φοράς ειδικό κορσέ μέχρι 1 μήνα.

Λιποαναρρόφηση & Κοιλιοπλαστική "Πριν-Μετά"