Όλα όσα χρειάζεται το δέρμα σας μετά τις διακοπές

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η έκθεση στον ήλιο και η αλμύρα της θάλασσας, αλλά και η ελλιπής φροντίδα του δέρματος είναι πολύ πιθανό να έχουν οδηγήσει σε εμφάνιση αφυδάτωσης, πανάδων, δημιουργία ή επέκταση των καφέ κηλίδων αλλά και ρυτίδων στο πρόσωπό σας. Ακόμα, είναι πολύ πιθανό η επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή εξαιτίας της συγκέντρωσης επιφανειακών νεκρών κυττάρων στην ανώτερη στιβάδα της, κάτι που όμως αποκαθίσταται με σωστό επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου. Στο κέντρο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center, αντιμετωπίζουμε όλα τα παραπάνω με ήπιες και ασφαλείς μεθόδους που δεν ερεθίζουν το δέρμα, καθώς ακόμη οι συνθήκες ηλιοφάνειας είναι έντονες και απαιτείται προσοχή. Ειδικότερα:

1. Η δερμοανάλυση είναι SOS

Το Dermacheck είναι το πιο high-tech εργαλείο που έχουμε στο ιατρείο, ώστε να εντοπίζουμε ανά πάσα στιγμή τις μη ορατές, εν τω βάθει βλάβες. Πρόκειται για μια «κάμερα» που φωτογραφίζει το δέρμα χρησιμοποιώντας φως ειδικού φάσματος. Ανιχνεύει ξηρότητα, φλεγμονή, τραχύτητα, απώλεια της ελαστικότητας, χαλάρωση της επιδερμίδας, μελαγχρωστικές βλάβες (εφηλίδες, μέλασμα κτλ.), ευρυαγγείες, αύξηση των ρυτίδων. Η γνώση αυτή μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε στοχευμένες θεραπείες με σκοπό να προλάβουμε την εμφάνιση και εξέλιξη των βλαβών. Όλοι οι επισκέπτες του ιατρείου μας έχουν δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία της δερμοανάλυσης.

Δείτε το βίντεο

2. Ο καθαρισμός προσώπου

Mια 100% μη ερεθιστική διαδικασία είναι ο καθαρισμός προσώπου με υπερήχους, τους οποίους συνδυάζουμε σε ένα ιατρικό πρωτόκολλο με δερμοκαλλυντικά που περιέχουν μικροσωματίδια οξυγόνου και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία. Οι υπέρηχοι συνδυάζονται και με περιποιήσεις που βασίζονται στη βιταμίνη C, όπως η μέθοδος Express to Impress αφήνοντας το δέρμα φωτεινό.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε το βίντεο με τη Σάσα Σταμάτη:

Πώς να μεταφέρετε τον καθαρισμό προσώπου στο σπίτι: Προμηθευτείτε από το eshop μας το καθαριστικό Genosys 02 repair cleanser. Προσφέρετε ενυδάτωση με την κρέμα Genosys EGF repair oxygen cream και φωτεινότητα με τον ορό Medik8 C-Tetra plus intense.

Η μικροδερμοαπόξεση
Μια άλλη μέθοδος στο ιατρείο είναι η μικροδερμοαπόξεση με την εφαρμογή κεφαλών που φέρουν laser cut διαμάντια! Με την επάνοδο στις δραστηριότητές σας και εφόσον μπορείτε να απέχετε από τον ήλιο για 1 μέρα, η διαδικασία είναι ασφαλής με τη διαμαντένια κεφαλή που απομακρύνει αποτελεσματικά τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και αμβλύνει την όψη των ανοιχτών πόρων, των λεπτών ρυτίδων, των ουλών και δυσχρωμιών. Ακόμα, η μικροδερμοαπόξεση διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου προσφέροντας άμεσα ανανέωση.

Δείτε εδώ το βίντεο με τη Νάντια Μπουλέ

3. Ελαφριά πίλινγκ

Η ηλιοφάνεια είναι έντονη τον Σεπτέμβριο, επομένως τα πίλινγκ που προτείνουμε για να έχουμε ομοιόμορφο τόνο δέρματος, να μειώσουμε τις δυσχρωμίες και τις ρυτίδες είναι τα λεγόμενα πίλινγκ νέας γενιάς. Ενσωματώνουν μια έξυπνη τεχνολογία βραδείας αποδέσμευσης που τους επιτρέπει να απελευθερώνουν για πολλές ώρες, σταδιακά τα δραστικά συστατικά τους, ώστε να μην ερεθίζουν το δέρμα. Δεν θα εμφανίσετε ερυθρότητα ούτε ξεφλούδισμα. Επίσης εφαρμόζουμε ελαφριά πίλινγκ με μικρή συγκέντρωση γλυκολικού οξέος από 25%.

4. Περιποίηση ενυδάτωσης

Η Hydrorepair therapy δίνει έμφαση στην ενυδάτωση και αποκατάσταση της επιδερμίδας. Συνδυάζουμε δύο τύπου πίλινγκ, το μηχανικό και το ενζυμικό μαζί με χρήση υπερήχων που βοηθά τις δραστικές ουσίες να εισχωρήσουν βαθύτερα. Η μέθοδος είναι μη επεμβατική.

5. Golden touch micro-infusion

Η συγκεκριμένη μη επεμβατική μέθοδος έχει στοιχεία από το microneedling και τη μεσοθεραπεία. Περιλαμβάνει τη διείσδυση, με τη βοήθεια επιχρυσωμένων ατραυματικών βελόνων, δραστικών ουσιών στο δέρμα, όπως υαλουρονικό οξύ, βιομιμητικά πεπτίδια, λευκαντικοί παράγοντες και PRP. Για να πάρουμε το PRP, γνωστό και ως υγρό χρυσό, κάνουμε αιμοληψία και απομονώνουμε με τη βοήθεια φυγοκέντρισης τα αιμοπετάλια του πλάσματος και τους αυξητικούς παράγοντες και στην συνέχεια τα εισάγουμε σε μια κεφαλή που τα απελευθερώνει στο δέρμα. Η μέθοδος αυτή διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, προάγει τη σφριγηλότητα, μειώνει δυσχρωμίες και ουλές, αφήνει το δέρμα λαμπερό και ενυδατωμένο και εμφανώς πιο νεανικό. Η ερυθρότητα υποχωρεί σε λίγες ώρες.

Δείτε το βίντεο

6. Τα ενέσιμα

Στο ιατρείο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center θεραπείες όπως τα ενέσιμα εξατομικεύονται ως προς τη δοσολογία, το συστατικό, το βάθος που θα εισχωρήσουν, τα σημεία όπου θα γίνουν. Κάθε θεραπεία είναι εξατομικευμένη, δεν κάνουμε την ίδια σε όλους αλλά ούτε και στον ίδιο τον άνθρωπο όταν έρχεται δεύτερη φορά, καθώς το δέρμα είναι ένα ζωντανό όργανο που παρουσιάζει διαφορετικές ανάγκες μέσα στο χρόνο. Αυτό που αξίζει να έχετε υπόψη σας είναι ότι οι ενέσιμες θεραπείες λειτουργούν καλύτερα συνδυαστικά.
Η βουτυλική τοξίνη μπορεί να γίνει σε μια microbotox ή mesobotox θεραπεία, εισάγοντας το υλικό σε διαφορετικές αραιώσεις σε διαφορετικά επίπεδα. Ενδεικτικά, οι πλαστικοί χειρουργοί Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας εφαρμόζουν κατ’ αποκλειστικότητα τη μέθοδο που έχουν αναπτύξει με την ονομασία Sfumato, που επιτρέπει την είσοδο υαλουρονικού οξέος διαφορετικού μοριακού βάρους σε διαφορετικά βάθη και σημεία, σε συνδυασμό με έγχυση μικροδόσεων βουτυλικής τοξίνης σε «στρατηγικά» σημεία του προσώπου, ώστε να επιτύχουμε φυσικό αποτέλεσμα.

Δείτε τις τεχνικές σε αυτό το βίντεο

Τι να κάνετε στο χώρο σας

Η φροντίδα που μπορείτε να συνεχίσετε μόνες/-οι στο σπίτι σας συμβάλλει στη διατήρηση του αποτελέσματος μιας θεραπείας ή περιποίησης στο ιατρείο. Ακόμα, τα δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας που σας προτείνουμε και είναι αυστηρά επιλεγμένα από εμάς-γι' αυτό και διατίθενται στο eshop μας-βοηθούν να φροντίσετε το δέρμα σας.
Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουμε είναι το ενισχυμένο με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Β5, σέρουμ προσώπου Medik8 Hydr8 B5 Intense. Ο ορός είναι ελαφρύς και βοηθά στην αναπλήρωση του δικού μας υαλουρονικού οξέος και γενικότερα των επιπέδων ενυδάτωσης στο δέρμα. Μια πολύ καλή ενυδατική φόρμουλα είναι και εκείνη της ενυδατικής κρέμας ημέρας Medik8 Advanced Day Total SPF 30 με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, θεοβρωμίνη (από το κακάο) που είναι ιδανική για καθημερινή χρήση και στην πόλη, καθώς προστατεύει και από τους παράγοντες ρύπανσης δρώντας αντιοξειδωτικά. Φωτεινότητα και δράση κατά των δυσχρωμιών προσφέρει το σέρουμ προσώπου Medik8 C-Tetra που περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, γνωστή και για τη λευκαντική δράση της. Για ανάπλαση του δέρματος που αντιμετωπίζει και φωτογήρανση και αφυδάτωση και χρειάζεται συνολική ανανέωση προτείνουμε την Teoxane RHA repair balm που λειτουργεί και ως ενυδατική και ως αναπλαστική μετά από ενέσιμες θεραπείες και πίλινγκ στο ιατρείο, αλλά και την κρεμομάσκα οξυγόνωσης Genosys EGF repair oxygen cream. Φυσικά, στο μπουντουάρ σας αξίζει να προσθέσετε για σύντομη και απολαυστική περιποίηση κάποια από τις βραβευμένες Timeless Truth μάσκες, όπως των χεριών, λαιμού και ντεκολτέ γιατί είναι περιοχές που ταλαιπωρούνται και παραμελούνται αρκετά το καλοκαίρι και έχουν ανάγκη ενυδάτωσης.

Είμαστε στη διάθεσή σας, ώστε να λύσουμε κάθε απορία σας. Καλέστε μας στα τηλ.: 210 6810616, 210 6810490.