Μοιάζει προκλητικό, αλλά αξίζει να μάθουμε αν η οικονομική κρίση, μπορεί να “φρενάρει” την ματαιοδοξία των ανθρώπων να γίνουν και πάλι νέοι μέσα από μια πλαστική επέμβαση. Οι επιστήμονες απο την άλλη πλευρά, έχουν υιοθετήσει οικονιμικά “αντίμετρα” για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μικρές ή λιγότερο μικρές πολυτέλειες στον εαυτό μας;
Οι πλαστικές επεμβάσεις, έχουν “θιγεί” απο το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης και τα μέτρα του Δ.Ν.Τ. στη χώρα μας;
“Νομίζω πως κάτι που αφορά τόσο ευρέως μία χώρα, δεν αφήνει κανέναν επαγγελματία ή εργασιακό κλάδο, ανεπηρέαστο. Από την άλλη όμως, δεν διαπιστώνεται αντίστοιχος βαθμός δυσπραγίας που αφορά άλλους τομείς, ίσως γιατί σε περιόδους κρίσεις, αναζητούμε τρόπους να βελτιώσουμε την διάθεση μας. Ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος λοιπόν και με αρκετή διάρκεια θα έλεγα, είναι η βελτίωση της εμφάνισης μας. Η καθημερινή τόνωση της διάθεσης, από μια ωραία εικόνα του εαυτού μας στον καθρέφτη, λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία μας! Μιλώντας και από εμπειρία, μιας και βίωσα το πρώτο κύμα οικονομικής κρίσης το 2008 στο Λονδίνο (από το 2002 έως πρόσφατα εργαζόμουν εκεί) παρατήρησα το ίδιο φαινόμενο. Υπήρχαν λοιπόν, ασθενείς μου, που είχαν απολυθεί, αλλά εξοικονομούσαν χρήματα από άλλα εισοδήματα, προκειμένου να βελτιώσουν την εμφάνιση τους και να είναι πιο ευπαρουσίαστες με σκοπό την αναζήτηση νέας εργασίας με καλύτερη διάθεση και νέα εικόνα”.
Μπορεί μια γυναίκα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, να επιλέξει low Budget λύσεις αισθητικής και ποιες είναι αυτές; Θέλουμε να αναφερθείτε και σε ό, τι αφορά το πρόσωπο αλλά και το σώμα.
Οι πιο low budget λύσεις είναι τα ενέσιμα υλικά, η μεσοθεραπεία για πρόσωπο και σώμα όπως και οι θεραπείες μικροδερμοαπόξεσης, χημικού peeling ή laser, για βελτίωση της υφής του δέρματος, ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα.Ωστόσο low budget τελικά, μπορεί να θεωρηθούν και οι χειρουργικές λύσεις π.χ. σε μια κρεμάμενη κοιλία που μόνο το χειρουργείο λύνει το πρόβλημα, εξοικονομείς χρήματα στην πραγματικότητα κάνοντας την επέμβαση, αφού αποφεύγεις δαπάνες σε μηχανήματα με ημίμετρα αποτελέσματα και δίαιτες που μπορεί τελικά μην δώσουν λύση”.
Εσείς πόσο έχετε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και πως; Σας ζητάνε οι ασθενείς διευκολύνσεις, τι είδους και σε ποιο βαθμό;
“Ολοι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και βεβαίως οι τιμές. Επίσης σε ασθενείς που εμπιστεύομαι και μου ζητηθεί, θα μπορούσα να τις διευκολύνω εάν χρειαστεί”.
Ποιό είδος πλαστικής χειρουργικής επέμβασης, δέχθηκε το μεγαλύτερο “χτύπημα” εξαιτίας της κρίσης;
“Δεν μπορώ να το εντοπίσω αλλά δεν νομίζω ότι κάποια συγκεκριμένη επέμβαση έχει υποστεί πλήγμα. Αντίθετα, παρατηρώ ότι προτιμάται (όπου χρειάζεται) ο συνδυασμός επεμβάσεων, λόγω της μεγαλύτερης έκπτωσης που γίνεται στην δεύτερη ή τρίτη επέμβαση. Επειδή λοιπόν και οι τιμές έχουν προσαρμοστεί προς τα κάτω, οι ασθενείς έχουν την δυνατότητα με μία καλή έρευνα και προϋπολογισμό, να τις πραγματοποιήσουν”.