Η κρίση στον γάμο ή στην σχέση οδηγεί στον πλαστικό χειρουργό;

Όταν ο γάμος μας ή η σχέση μας περνάει κρίση,  εμείς οι γυναίκες του 21ου αιώνα(!) σκεφτόμαστε ως πρώτη λύση μια επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό. Γιατί; ΄Ισως γιατί ψάχνουμε να βρούμε τρόπους ανανέωσης.

Τις περισσότερες φορές,  αυτό το αποφασίζουμε αργά, όχι για την σχέση αλλά για εμάς τις ίδιες. Βεβαίως η λύση  για να κρατήσουμε την σχέση, δεν βρίσκεται στα χέρια του πλαστικού χειρουργού. Αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να τα ξεχωρίσουμε και να τα ανεξαρτητοποιήσουμε.  Πέρα από την συναισθηματική φάση που  μπορεί να βρισκόμαστε,  υπάρχουν αισθητικά προβλήματα που μας απασχολούν και θέλουμε ή νιώθουμε την ανάγκη να τα διορθώσουμε. Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε έχουμε άλλη διάθεση, καλύτερη.

Έχουμε ξεπεράσει τις συναισθηματικές δυσκολίες και έχουμε μπει σε φάση ανανέωσης. Πρέπει όμως, ένα μέρος του εαυτού μας να καταλάβει ότι αυτό, δεν θα λύσει τα προβλήματα με τον σύντροφο μας. Επίσης, πρέπει να λάβουμε  υπόψη ότι  στην απόφαση μας να προχωρήσουμε σε αισθητική βελτίωση, η περίοδος της ανάρρωσης, (εαν πρόκειται για χειρουργική παρέμβαση) όσο  σύντομη και εάν είναι, χρειάζεται να έχουμε κάποια αποθέματα ενεργείας και υπομονής. Αυτό θα μας βοηθήσει να περάσουμε την όποια περίοδο συναισθηματικού στρες, για μια καλύτερη ανάρρωση.

H αλήθεια πάντως είναι, ότι η κρίση στην σχέση η στον γάμο, συχνά οδηγεί στο ιατρείο και του πλαστικού χειρουργού, στην προσπάθεια της γυναίκας να βρει τρόπους ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα!