Morpheus8: Μια ασφαλής θεραπεία σύσφιγξης την εποχή του Covid-19, σύμφωνα με μελέτη

Θα σκεφτόσασταν ποτέ ότι μια μη επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης, όπως για παράδειγμα το λέιζερ ανάπλασης, μπορεί να είναι επισφαλής για την υγεία σας την εποχή του Covid-19; Υπάρχουν στοιχεία προηγούμενων μελετών, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατόν να γίνει μεταφορά ιών (π.χ. του ιού HPV) και βακτηρίων μέσω μιας συνεδρίας λέιζερ ανάπλασης, καθώς η καύση βιολογικών υλικών στο δέρμα μέσω της παραγωγής θερμότητας, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση σωματιδίων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και μεταφέρονται μέσω εισπνοής. Γι’ αυτό, επιστήμονες αποφάσισαν να εκπονήσουν μια μελέτη με επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους δύο δημοφιλείς τεχνολογίες, τις fractional ραδιοσυχνότητες (Morpheus8) που γίνονται κατ' αποκλειστικότητα στο ιατρείο μας και δρουν κάτω από το δέρμα, επομένως δεν έχουμε ορατά προϊόντα καύσης, και από την άλλη το λέιζερ ανάπλασης Erbium yag, και να εξετάσουν τα σωματίδια που αιωρούνται από τις θεραπείες αυτές.
Η μελέτη οδήγησε σε πολύ αποκαλυπτικά συμπεράσματα, ενώ ταυτόχρονα απέδειξε την ασφάλεια των fractional ραδιοσυχνοτήτων Morpheus8. Προτού όμως εξετάσουμε αναλυτικά τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην διεθνή επιστημονική έκδοση Lasers in Surgery and Medicine, ας δούμε ποιες θεραπείες γίνονται με τις τεχνολογίες που αναφέραμε.

Ποια είναι η θεραπεία Morpheus8

Η μέθοδος Morpheus8 που εφαρμόζεται αποκλειστικά στο ιατρείο μας σε όλη την Ελλάδα, είναι μια θεραπεία σύσφιγξης που γίνεται μη επεμβατικά με fractional ραδιοσυχνότητες (ραδιοκύματα ή RF) και θεωρείται από τις πιο hot τάσεις στην Αμερική αυτή τη στιγμή. Ακόμα, διαθέτει πατέντα για την τεχνολογία fractional ραδιοσυχνοτήτων που εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, γεγονός που την καθιστά μοναδική και την διαφοροποιεί από όλες τις άλλες θεραπείες με ραδιοσυχνότητες. Τι κάνει όμως το Morpheus8; Με μη χειρουργικό τρόπο προσφέρει ένα αποτέλεσμα ανώτερο από εκείνο του fractional laser και λίγο κατώτερο ενός χειρουργικού λίφτινγκ. Κατά τη διαδικασία, ο γιατρός εφαρμόζει στο δέρμα όπου παρατηρείται χαλάρωση (στο πρόσωπο, το λαιμό ή το σώμα), την κεφαλή Morpheus8 που φέρει μικροσκοπικές βελόνες οι οποίες διεισδύουν σε ρυθμιζόμενο βάθος έως και 7 χλστ. κάτω από το δέρμα.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε step-by-step τη θεραπεία
σύσφιγξης μπράτσων με Morpheus8

Η κεφαλή διαχέει ραδιοκύματα κάτω από το δέρμα προκαλώντας άμεση παραγωγή κολλαγόνου, του στοιχείου που προσφέρει σφριγηλότητα.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε
τη συνεδρία Morpheus8 για σύσφιγξη ποδιών


Όλα αυτά χωρίς να προκαλεί επιφανειακά θερμική βλάβη που βλέπουμε συχνά με τα λέιζερ, κάτι που φάνηκε εξάλλου στη μελέτη που δημοσιεύτηκε και θα δούμε παρακάτω.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε το animation
με την τεχνολογία Morpheus8

Από την άλλη, η τεχνολογία Erbium yag laser που επίσης εξετάστηκε στη μελέτη, εφαρμόζεται για ανάπλαση του δέρματος (ανανέωση, μείωση πανάδων κ.ά.)

Τι έδειξε όμως η μελέτη;

Η μελέτη (εκπονήθηκε από τους επιστήμονες Drs. Erez Dayan, Spero Theodorou, Jay Burns, Bruce Katz, and Jeffrey Dover) ερευνά πιθανούς κινδύνους που μπορεί να ενέχει για έναν ασθενή η έκθεση στα υποπροϊόντα καύσης που δημιουργούνται κατά την επαφή μιας από τις δύο τεχνολογίες με το δέρμα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας. Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι επιστήμονες μέτρησαν την ποσότητα, το μέγεθος και το ποσοστό των σωματιδίων που παράγονται από τις τεχνολογίες Erbium: YAG Laser (λέιζερ ανάπλασης) και τις fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8. Οι μετρήσεις έγιναν με τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευής ανάλυσης των σωματιδίων.
Για τις ανάγκες της μελέτης οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα από 5 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σύσφιγξης ή/και ανάπλασης στο πρόσωπο ή το λαιμό με το λέιζερ Er: YAG μιας εταιρείας από την μία και από τη άλλη με τις fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8 την περίοδο Απρίλιος-Μάης 2020. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας έγινε μέτρηση των σωματιδίων που αιωρούνταν σε μικρή απόσταση από τους ασθενείς.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο


Με τη συνεδρία laser παρατηρήθηκε 4 φορές μεγαλύτερη παραγωγή αιωρούμενων σωματιδίων, μεγαλύτερου μεγέθους από ότι με τις fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8. Ακόμα, το φαινόμενο καύσης ήταν ορατό με το λέιζερ, ενώ με τις fractional ραδιοσυχνότητες όχι.
Στη μελέτη τους, οι επιστήμονες καταλήγουν ότι εν μέσω πανδημίας είναι καλύτερο να αποφεύγονται τεχνολογίες με ορατή καύση βιολογικών υλικών, φαινόμενο που δεν παρατηρείται με το Morpheus8, καθώς όπως αναφέραμε δεν παρουσιάζει προϊόντα καύσης.