Maskne: Τα top συστατικά & οι ιατρικές θεραπείες για να νικήσουμε την ακμή από χρήση μάσκας!

Το φαινόμενο maskne, νέος όρος που αναφέρεται στην ακμή που δημιουργείται εξαιτίας της χρήσης μάσκας επί πολλές ώρες και για μακρύ διάστημα, έχει απασχολήσει γιατρούς και έχει αναλυθεί και σε διεθνή ιατρικά sites ήδη από το πρώτο lockdown την περασμένη άνοιξη. Όταν αναπνέουμε μέσα στη μάσκα, δημιουργείται ένα υγρό περιβάλλον εξαιτίας της ζέστης που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων, βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε εμφάνιση ακμής, δερματίτιδας κ.ά. Η κατάσταση αυτή είναι γνώριμη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που φορούν ιατρικές μάσκες επί ώρες, με ή χωρίς Covid-19. Τώρα όμως, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, ακόμα και εκείνοι που μέχρι σήμερα δεν είχαν εμφανίσει ακμή και είναι ενήλικες, παρουσιάζουν σπυράκια στο πιγούνι, στις παρειές, στη μύτη, δηλαδή στην περιοχή που καλύπτει η μάσκα. Παρακάτω σας εξηγούμε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

1. Η Anti-Covid θεραπεία στο ιατρείο

Η Anti-Covid skin rescue θεραπεία προσώπου είναι ένα στοχευμένο ιατρικό πρωτόκολλο που αποκαθιστά την υγιή εικόνα του προσώπου και των χεριών που παρουσιάζουν συμπτώματα ακμής και αφυδάτωσης λόγω της πολύωρης χρήσης μάσκας και επαφής με αντισηπτικά. Δεν μειώνουμε τη χρήση τους, καθώς η ασφάλεια κρίνεται η νο1 προτεραιότητά μας. Το επιστημονικό μας προσωπικό εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο ιατρικό πρωτόκολλο-σύμφωνα με τις νεότερες κυβερνητικές οδηγίες δεν επιτρέπονται οι αμιγώς αισθητικές θεραπείες-στο οποίο μπορεί να εντάξουμε και τον ιατρικό καθαρισμό του δέρματος ή και κάποιο ιατρικό πίλινγκ. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια δερμοκαλλυντικά που χρησιμοποιούμε αξιοποιώντας και την έκπτωση -10% που έχουμε και να ακολουθήσετε ορισμένα από τα βήματα στο σπίτι.

Τα προϊόντα της Anti-Covid skin rescue είναι από τα αγαπημένα του KosmesisGirl Δανάης Μπάρκα
και την ευχαριστούμε γι' αυτό

2. Τα ιατρικά πίλινγκ χημικής αναδόμησης

Το μεγάλο προτέρημα των ιατρικών πίλινγκ ανάπλασης pHFormula είναι ότι αποκαθιστούν την εικόνα του δέρματος με μηδενική ανάρρωση, καθώς δεν θα παρουσιάσετε ξεφλούδισμα. Η απολέπιση είναι αόρατη και μικροσκοπική. Για την ακμή εφαρμόζουμε το πρόγραμμα pH A.C resurfacing που ενδείκνυται σε λιπαρότητα και υπερπαραγωγή σμήγματος, φλεγμονή λόγω ακμής, μικροβιακή αποίκιση λόγω ακμής. Στη ροδόχρου ακμή εφαρμόζουμε το ιατρικό πίλινγκ pH C.R resurfacing που στοχεύει στην αποκατάσταση της χρόνιας ερυθρότητας και της ροδόχρου ακμής και έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Μπορούμε να εντάξουμε το ιατρικό πίλινγκ σε ένα ιατρικό πρωτόκολλο αποκατάστασης της εικόνας του δέρματός σας.

Κάντε κλικ και δείτε στο βίντεο την εφαρμογή ενός pHFormula πίλινγκ
στο αγαπημένο μας #KosmesisGirl Νάντια Μπουλέ

Μάθετε για τα πιο δραστικά δερμοκαλλυντικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από το eshop μας για να πολεμήσετε το φαινόμενο maskne.

3.Προσέχετε τη διατροφή σας

Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω βοηθά να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας. Η σωστή διατροφή, κατά βάση μεσογειακή, και η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και άφθονου νερού δρα αντιοξειδωτικά, καθώς βοηθά τον οργανισμό να παλέψει με τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που δημιουργεί το λεγόμενο οξειδωτικό στρες. Το τελευταίο προέρχεται από παράγοντες όπως το άγχος, αλλά και η έλλειψη οξυγόνωσης του δέρματος που είναι ασφυχτικά κλεισμένο σε μια μάσκα για ώρες. Τα αντιοξειδωτικά, λοιπόν, μειώνουν το οξειδωτικό φορτίο του οργανισμού. Ακόμα, ωφελεί να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με αντιφλεγμονώδεις τροφές πλούσιες σε ω3 (λιπαρά ψάρια όπως τσιπούρα, λιναρόσπορο, ξηρούς καρπούς) και ροφήματα με βότανα και τζίντζερ.

Δείτε εδώ τη συνταγή της Δρ Ροδοπούλου για ένα smoothie με αντιοξειδωτικά
για λαμπερό δέρμα και γερό ανοσοποιητικό

4. Συνεχίστε να ασκήστε

Αξιοποιήστε τη μετακίνηση 6 και βγείτε για περπάτημα και τζόγκινγκ ακόμα και με 1 άτομο, σε απόσταση ασφαλείας. Βγείτε στη βεράντα σας και πάρτε βαθιές αναπνοές. Κάντε γιόγκα στο σπίτι και δουλέψτε με τη διαφραγματική αναπνοή. Δώστε ευκαιρία στον οργανισμό σας να οξυγονωθεί: εισπνεύστε από τη μύτη βαθιά, χωρίς μάσκα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον και εκπνεύστε από το στόμα.