Ο χρόνος επούλωσης στις επεμβάσεις προσώπου

Σε μια εποχή, όπου μια πανδημία αλλάζει την καθημερινότητά μας διαρκώς, βρισκόμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες σε συνθήκες εγκλεισμού. Κάποιοι εργάζονται αποκλειστικά από το σπίτι, άλλοι είναι σε ειδικό καθεστώς. Το κέντρο Kosmesis-σύμφωνα με τις έως τώρα κυβερνητικές οδηγίες- θα παραμείνει ανοιχτό προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες (οι αισθητικές θεραπείες δεν επιτρέπονται αυτό το διάστημα), ενώ συνεχίζουμε να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής, όπως και έως τώρα, για την ασφάλεια όλων μας. Παράλληλα, ανοιχτό 24/7 παραμένει και το eshop μας με τα αυστηρά επιλεγμένα ιατρικής βαθμίδας δερμοκαλλυντικά που προσφέρουν υψηλών προδιαγραφών περιποίηση κατ'οίκον. Τα συγκεκριμένα δερμοκαλλυντικά δεν διατίθενται στα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από το ιατρείο μας.
Πολλοί από εσάς έχετε αναβάλλει, λόγω των συνθηκών, την πραγματοποίηση της αισθητικής χειρουργικής επέμβασης που επιθυμούσατε. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε εκείνες τις χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν την περιοχή του προσώπου και σκέφτεστε να κάνετε μετά το lockdown. Εξετάζουμε το χρόνο επούλωσης και αναλύουμε τη διαδικασία και το αποτέλεσμα που προσφέρουν.

Facelift

Κι όμως, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, το facelift είναι από τις χειρουργικές επεμβάσεις με το μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. Και στις δύο τεχνικές που εφαρμόζουμε, η αποθεραπεία είναι εξαιρετικά σύντομη, μάλιστα στη V-Macs, μπορείτε να επιστρέψετε αυθημερόν στις υποχρεώσεις σας. Τις επόμενες μέρες το αποτέλεσμα σας αποζημιώνει, αφού δείχνετε νεότεροι κατά μια δεκαετία. Πλέον έχετε την ευκαιρία να καθίσετε κάποιες μέρες για να υποχωρήσει εντελώς η ερυθρότητα και το οίδημα.
Στη μέθοδο V-Smasectomy που αντιμετωπίζει τη χαλάρωση προσώπου και λαιμού, ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί τομές στη φαβορίτα μέσα από το αυτί, ενώ γίνονται και άλλες, πίσω από αυτό. Στη διαδικασία αφαιρείται ένα τμήμα του SMAS (Υπομυϊκό Απονευρωτικό Σύστημα) και με τη βοήθεια ραμμάτων το δέρμα καθηλώνεται σε νέα σημεία. Από την άλλη, στη μέθοδο M.A.C.S., οι τομές γίνονται κατά μήκος της φαβορίτας μέσα από το αυτί και πίσω από αυτό και επιτυγχάνεται διπλή ανάρτηση, τόσο της επιδερμίδας του προσώπου όσο και του εσωτερικού ιστού. Και στις δύο μεθόδους ο πόνος είναι ελάχιστος μετεγχειρητικά.

Δείτε φωτογραφίες Πριν-Μετά το facelift

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι η πιο δραστική επέμβαση που καταργεί τη χαλάρωση και τις σακούλες στην περιοχή των βλεφάρων, σβήνοντας την κουρασμένη όψη από το βλέμμα σας. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί είτε άνω βλεφαροπλαστική είτε κάτω είτε και τις δύο, ανάλογα με τις ενδείξεις. Σε κάθε περίπτωση, οι τομές δεν είναι ορατές καθώς κρύβονται στις φυσικές πτυχές των άνω βλεφάρων ή στις βλεφαρίδες. Ο χρόνος ανάρρωσης είναι περίπου μια εβδομάδα, όσο δηλαδή απαιτείται ώστε να υποχωρήσουν το οίδημα και οι μώλωπες. Ο γιατρός αφαιρεί τα ράμματα μετά από 5 μέρες περίπου, ενώ είναι ασφαλές να εφαρμόσετε make up αμέσως μετά. Το τελικό αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής είναι ορατό άμεσα και πλήρως ολοκληρωμένο σε 10-15 μέρες.

Κάντε κλικ και ακούστε την εμπειρία ασθενούς μας
5 μέρες μετά τη βλεφαροπλαστική

Ρινοπλαστική

Αφαίρεση ήβου (καμπουρίτσα), ανόρθωση ακρορινίου, στραβή ή μεγάλη μύτη, στραβό διάφραγμα είναι καταστάσεις που αποκαθίστανται με ρινοπλαστική. Η τεχνική που οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας εφαρμόζουν κατά κύριο λόγο είναι η ανοιχτή μέθοδος ρινοπλαστικής που επιτρέπει στο γιατρό να έχει πλήρη εικόνα της ανατομίας της περιοχής. Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση; Η μύτη σας θα φέρει μικρονάρθηκα που αφαιρείται μετά από 5 μέρες και ένα μικρό ταμπόν που αφαιρείται την επόμενη μέρα που γίνεται και το εξιτήριο. Οι μελανιές και το οίδημα υποχωρούν σε περίπου 7-14 μέρες και η επιστροφή στην καθημερινότητα συνήθως λίγο διάστημα αφού αφαιρεθεί ο νάρθηκας, δηλαδή σε μία εβδομάδα.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο με την
εμφάνιση της μύτης μετά την επέμβαση

Ωτοπλαστική

Παρόλο που η επέμβαση της ωτοπλαστικής γίνεται ιδανικά από την παιδική ηλικία, ώστε ένα παιδί να μη νιώθει μειονεκτικά με την εικόνα του, ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσετε τα αυτιά σας ως ενήλικες. Στην ωτοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια μικρή τομή στην πίσω επιφάνεια του αυτιού και επαναδιαμορφώνει το χόνδρο καθηλώνοντάς τον στη νέα του θέση με μη απορροφήσιμα ράμματα. Η επίδεση είναι απαραίτητη 6 ώρες μετά την επέμβαση, ενώ τα ράμματα αφαιρούνται 2 εβδομάδες αργότερα. Τα οιδήματα και οι μώλωπες υποχωρούν εντελώς μέσα σε 10-15 μέρες. Οι ενήλικες μπορούν να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους σε 5 μέρες ενώ τα παιδιά σε 10 μέρες, αποφεύγοντας όμως αθλητικές δραστηριότητες.

Δείτε το ενημερωτικό βίντεο

Neck lift

Το λίφτινγκ λαιμού μπορεί να συνδυαστεί με το facelift, ωστόσο, γίνεται και μεμονωμένα, καθώς είναι μια περιοχή που προδίδει νωρίτερα την ηλικία μας. Οι τομές γίνονται πίσω από τα αυτιά και φτάνουν μέχρι το τριχωτό της κεφαλής, ενώ ίσως γίνουν και κάτω από το πιγούνι. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, οι μύες επανέρχονται στην αρχική τους θέση με τη βοήθεια ραμμάτων, ενώ το δέρμα, αφού αφαιρεθεί η περίσσεια του, συρράπτεται με ράμματα. Για περίπου 24 ώρες θα φοράτε ειδικό ελαστικό επίδεσμο στο κεφάλι που δρα αποιδηματικά. Ο χρόνος ανάρρωσης είναι σύντομος, ενώ το οίδημα και οι μώλωπες υποχωρούν μέσα σε 10-15 μέρες. Θα επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας μέσα σε 1 εβδομάδα.

Δείτε τα ενημερωτικά βίντεο