Φρέσκο και ανανεωμένο πρόσωπο, με την τεχνική Sfumato!

Η εμπνευσμένη από την Τέχνη, η επαναστατική μέθοδος Sfumato (από το ιταλικό «sfumare» που σημαίνει «σαν καπνός») εφαρμόζεται και στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική, μόνο από πολύ έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς, για να αποδώσει τα αποτελέσματα που υπόσχεται. 

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, με τη συγκεκριμένη τεχνική, χρησιμοποιούσε πολλά και διαφορετικά, εξαιρετικά λεπτά στρώματα χρώματος, το ένα πάνω στο άλλο, για να πετύχει τις ρεαλιστικές φωτοσκιάσεις στο πρόσωπο και να δώσει ένα μοναδικό βάθος στα έργα του. Έσβηνε απαλά τις γραμμές του περιγράμματος και περνούσε από τη μια περιοχή του προσώπου στην άλλη απαλά… σαν καπνός. Έδινε, έτσι, ζωή στην έκφραση του προσώπου. Το περίφημο χαμόγελο της Τζοκόντα είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αυτής της μοναδικής τεχνικής!

«Ανάλογη είναι και η τεχνική Sfumato, που εφαρμόζουμε στο Kosmesis, η οποία βασίζεται στη χρήση του υαλουρονικού σε διάφορα επίπεδα για την ομαλή μετάβαση του φωτός στο πρόσωπό μας. Όλα είναι θέμα φωτός και σκιάς!», εξηγεί ο βραβευμένος Πλαστικός Χειρουργός - MD, FEBOPRAS, Ευάγγελος Κεραμίδας, ο οποίος παρουσίασε, για πρώτη φορά, τη συγκεκριμένη τεχνική στο Συνέδριο IMCAS στο Παρίσι το 2011.

«Με πάνω από 5.000 εφαρμογές της τεχνικής Sfumato, εξακολουθεί πάντα να μας εκπλήσσει με το τόσο ωραίο και φυσικό αποτέλεσμα», τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που επιτυγχάνεται με την τεχνική Sfumato είναι ότι διαρκεί πολύ περισσότερο και αυτό επειδή το υαλουρονικό μπαίνει σε διαφορετικά επίπεδα, έτσι ερεθίζει την παραγωγή του κολλαγόνου σε περισσότερα σημεία. «Όταν την εφαρμόσαμε το 2005 ήταν πρωτοπόρος τεχνική, γιατί μέχρι τότε δεν χρησιμοποιούνταν το υαλουρονικό σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά μόνο σε ένα», εξηγεί η επίσης διεθνώς βραβευμένη Πλαστικός Χειρουργός - MD, FEBOPRAS, Βίλλυ Ροδοπούλου. «Η Sfumato είναι μία τεχνική που για περισσότερα από 17 χρόνια δεν έχει χάσει τίποτα από την πρωτοτυπία της», καταλήγει.

Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί:

  • Στις Ρινοπαρειακές ρυτίδες
  • Στις Ρυτίδες καπνιστού
  • Στο Μεσόφρυο
  • Στο Πηγούνι

Τι κάνει μοναδική την τεχνική Sfumato:

  • Οι επάλληλες στρώσεις με υαλουρονικό οξύ στη ρυτίδα.
  • Τα διαφορετικά είδη υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιούνται.
  • Η χρήση εύπλαστου υαλουρονικού οξέος στο στρώμα που είναι ακριβώς κάτω από το δέρμα.
  • Η χρήση της μυοχαλαρωτικής – αντιρυτιδικής ενέσιμης θεραπείας προσώπου, σε περιοχές που κάποτε θεωρούνταν απαγορευμένες.

Επικοινωνήστε με τους έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς του Kosmesis, Δρ Ευάγγελο Κεραμίδα & Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου, και κλείστε το ραντεβού σας!