Fillers για νεανικά ζυγωματικά & πλούσια χείλη

Fill σημαίνει γεμίζω και fillers είναι τα εμφυτεύματα που «γεμίζουν», δηλαδή χαρίζουν όγκο σε μια περιοχή, όπου αυτός λείπει. Τέτοια σημεία μπορεί να είναι τα ζυγωματικά, από όπου χάνουμε λίπος με την πάροδο του χρόνου, η περιοχή κάτω από τα μάτια που παρουσιάζει βαθουλώματα ή μαύρους κύκλους, τα χείλη, οι ρινοχειλικές αύλακες κ.ά. Ακόμα, με τα fillers μπορούμε να τονίσουμε το περίγραμμα του προσώπου, ώστε το δέρμα να δείχνει πιο σφριγηλό. Σας εξηγούμε με ποιο τρόπο χρησιμοποιούμε τα fillers στο πρόσωπο για να γυρίσουμε το χρόνο πίσω ή να σβήσουμε ψεγάδια που μας ενοχλούν καθώς και πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα που προσφέρουν.

Το υαλουρονικό οξύ

Τα fillers από υαλουρονικό οξύ είναι τα πιο δημοφιλή κι αυτό επειδή το υλικό αυτό έχει δοκιμαστεί αρκετές δεκαετίες πλέον. Επιπλέον, παρασκευάζεται με τρόπο, ώστε να μιμείται το δικό μας που βρίσκεται στο δέρμα και τους ιστούς, αλλά η παραγωγή του μειώνεται μετά τα 25. Το υαλουρονικό οξύ που λειτουργεί ως filler είναι πιο μεγάλου μοριακού βάρους από εκείνο που χρησιμοποιούμε π.χ. στη μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και το εισάγουμε πιο επιφανειακά, γιατί θέλουμε να προσφέρει όγκο. Εισάγοντας επομένως κάτω από το δέρμα μας υαλουρονικό οξύ, τονίζουμε τις γωνίες στο πρόσωπο, επιτυγχάνοντας το λεγόμενο τρίγωνο της νεότητας (ζυγωματικά, πιγούνι, περίγραμμα προσώπου). Επιπλέον, το υλικό αυτό είναι υδρόφιλο, δηλαδή αγαπά να συγκεντρώνει γύρω του υγρασία, επομένως βοηθά και στην ενυδάτωση του δέρματος.
Ειδικότερα, τα fillers μπορούν να προσφέρουν γέμισμα σε αυτά τα σημεία:
•    Τη ρινοχειλική αύλακα που ξεκινάει από τη βάση της μύτης μέχρι το εξωτερικό μέρος του στόματος και βαθαίνει με τα χρόνια από τις συνεχείς εκφράσεις μας
•    Τις βαθιές ρυτίδες στο μεσόφρυο που γίνονται έντονες όταν θυμώνουμε
•    Τα χείλη, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος τους και να διαμορφωθεί το περίγραμμά τους
•    Τα ζυγωματικά και τις παρειές
•    Το περίγραμμα του προσώπου και το πιγούνι
•    Τις κάθετες γραμμές των χειλιών (γραμμές καπνιστή)
•    Τις γραμμές μεταξύ της εξωτερικής γωνίας του στόματος και του πιγουνιού (γίνονται έντονες όταν λυπόμαστε, γι' αυτό λέγονται και γραμμές λύπης)
•    Τις εμβυθίσεις στην περιοχή των κάτω βλεφάρων που συχνά συνοδεύονται από μαύρους κύκλους
•    Τις δυσμορφίες της ράχης και το περίγραμμα της μύτης
•    Τονίζουν το contouring, δηλαδή το περίγραμμα του προσώπου που χάνει το σφρίγος του με τα χρόνια

Στα χείλη, οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center ακολουθούν την προσωπική τους τεχνική Step by step Φ technique™ που έχουν κατοχυρώσει. Ονομάζεται έτσι επειδή αναφέρεται στη χρυσή αναλογία για την οποία μίλησε ο Ευκλείδης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που προσφέρεται είναι φυσικά γεμάτα χείλη, σύμφωνα με τη χρυσή αναλογία. Δεν θα δείτε υπερδιογκωμένα και φουσκωμένα χείλη από τους πλαστικούς χειρουργούς του ιατρείου Kosmesis.

VIDEO: Δείτε την αυξητική χειλιών της influencer @FosBloque

Από την άλλη, τα fillers στην περιοχή κάτω από τα μάτια σβήνουν τους μαύρους κύκλους και μειώνουν την όψη των σακούλων.

VIDEO: Η Τέτα Καμπουρέλη με fillers
στην περιοχή κάτω από τα μάτια

Περιστατικό ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ τη χρήση filler
στις ρυτίδες λύπης και του καπνιστή

Χρήση filler στις ρινοπαρειακές αύλακες

Σε κάποιες περιπτώσεις, το filler υαλουρονικού οξέος βοηθά στον ευθειασμό της μύτης και σβήνει τον ήβο (καμπουρίτσα), καθώς με αυτό γεμίζουμε άλλα σημεία. Τότε αναφερόμαστε στην αναίμακτη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο.

Face contouring: Πώς τονίζουμε το περίγραμμα του προσώπου

VIDEO: Ερωτήσεις Q&A για ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Τα αυτόλογα fillers

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για όγκο και δικά μας, αυτόλογα υλικά. Ειδικότερα, μπορούμε κατόπιν αιμοληψίας, να απομονώσουμε το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα του αίματός μας και στη συνέχεια να το εφαρμόσουμε ως filler. Βέβαια, το δικό μας υλικό δεν ενδείκνυται για αυξητική χειλιών και ζυγωματικών ούτε για μεγάλα ελλείμματα, μπορεί όμως να προσφέρει γέμισμα σε ρινοχειλικές αύλακες, σε ουλές ακμής, ρυτίδες κ.ά.

Τι να γνωρίζετε:
Ακολουθούμε μια εξατομικευμένη προσέγγιση. Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό και η συγκέντρωση του υλικού δεν είναι ποτέ η ίδια κάθε φορά ούτε για τον ίδιο τον ασθενή, αφού σε κάθε επόμενη επίσκεψη επανεξετάζουμε τις ανάγκες του.
Τα fillers υαλουρονικού οξέος μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και 1 χρόνο, ενώ το αυτόλογο filler χρειάζεται επανάληψη σε λίγους μήνες. Τέλος, τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτουμε, όπως το ρόλερ που παγώνει την περιοχή τοπικά ή το επιχρυσωμένο ρόλερ (φωτό) που δονείται, μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε τις ενέσιμες θεραπείες σχεδόν ανώδυνα.