Διορθωτικες επεμβασεις: Επανεπεμβαινουμε ή προλαμβανουμε;

Πολύ φουσκωμένα χείλη, μεγάλη ποσότητα filler κάτω από τα μάτια, αντιαισθητικό αποτέλεσμα σε αυξητική μαστού. Εικόνες που, δυστυχώς, συναντούμε αρκετά συχνά γύρω μας. Τέτοια ιατρικά σφάλματα ή λάθος τεχνικές δημιουργούν την ανάγκη για διορθωτικές επεμβάσεις.
Το Kosmesis αρκετά συχνά δέχεται ασθενείς που προσπαθούν να επιδιορθώσουν ένα κακό αποτέλεσμα κάποιας τέτοιας επέμβασης.
Οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis, Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας, όχι απλά αποφεύγουν τις υπερβολές αλλά δημιουργούν τεχνικές που κατοχυρώνονται και δημοσιεύονται σε διεθνείς επιστημονικές εκδόσεις.

1. “Ήθελα ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τα χείλη μου μοιάζουν σαν ψεύτικα!”

Πώς αποφεύγουμε τα σφάλματα: Οι υπερβολές που βλέπουμε στα χείλη των γυναικών οφείλονται είτε στην έγχυση μεγαλύτερης ποσότητας υαλουρονικού οξέος από την επιθυμητή, είτε σε ακατάλληλης ποιότητας υλικό είτε ακόμη και σε λάθος τεχνική έγχυσης. Στο Kosmesis εφαρμόζουμε την χρυσή αναλογία. Η αυξητική χειλιών με την προσωπική μέθοδο step-by-step Φ technique™  των πλαστικών χειρουργών του Kosmesis, η οποία είναι κατοχυρωμένη και έχει κερδίσει επάξια δημοσίευση στην διεθνή επιστημονική έκδοση PRS Global Open, ακολουθεί τον κανόνα της χρυσής αναλογίας του Ευκλείδη. Οι εγχύσεις του υλικού γίνονται με ακρίβεια τόσο σε αποστάσεις αλλά και σε ποσότητα.

Πώς διορθώνουμε τα σφάλματα: Εισάγουμε υαλουρονιδάση που διαλύει το υαλουρονικό οξύ. Σε επόμενη συνεδρία κάνουμε σωστά την έγχυση.

Δείτε αποτέλεσμά μας με την step-by step Φ technique™:

2. “Τα fillers μου δημιούργησαν μεγάλο πρήξιμο κάτω από τα μάτια”

Πώς αποφεύγουμε τα σφάλματα: Η εξατομικευμένη προσέγγιση και τεχνική που εφαρμόζουν οι έμπειροι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis είναι το μυστικό στο να μην αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά οι ασθενείς τους. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία τους, κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, γι’ αυτό αφιερώνουν αρκετό χρόνο και προσοχή εξετάζοντας την ανατομία του. Επιπλέον, και η δοσολογία είναι εξατομικευμένη. Αρκεί να σας πούμε ότι δεν είναι ποτέ ακριβώς ίδια ούτε στον ίδιο ασθενή σε επόμενη συνεδρία!

Δείτε το βίντεο, όπου η Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου αναλύει την εξατομικευμένη προσέγγιση

Πώς διορθώνουμε τα σφάλματα: Το αντίδοτο του υαλουρονικού οξέος είναι η υαλουρονιδάση. Όταν διαλυθεί το υαλουρονικό εξετάζουμε σε επόμενη συνεδρία τις ανάγκες του.

Φωτό από δικό μας περιστατικό

3. “Έκανα ρινοπλαστική, αλλά η μύτη μου παραμένει στραβή!”

Πώς αποφεύγουμε τα σφάλματα: Η πολυετής εμπειρία των χειρουργών είναι καθοριστική τόσο στο αισθητικό αποτέλεσμα όσο και στο λειτουργικό. Η διαταραχή της αναπνοής και οι επαναληπτικές επεμβάσεις είναι όροι άγνωστοι για το Kosmesis, δείκτες που διεθνώς ανέρχονται έως και 15%! Η τεχνική που εφαρμόζουμε πρωτίστως είναι η ανοιχτή ρινοπλαστική. Σε αυτήν ο πλαστικός χειρουργός ανασηκώνει το δέρμα, κάτι που επιτρέπει να έχει ορατότητα της ανατομίας. Επιπλέον, δίνεται μεγάλη έμφαση στα εσωτερικά ράμματα και στα αυτόλογα μοσχεύματα.

Πώς διορθώνουμε τα σφάλματα: Οι τεχνικές που εφαρμόζουμε στην επανεπέμβαση της ρινοπλαστικής είναι ακριβώς οι ίδιες με εκείνες που θα ακολουθούσαμε σε μια μη χειρουργημένη μύτη. Ωστόσο, η δυσκολία είναι μεγαλύτερη εξαιτίας του ουλώδους ιστού που έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη επέμβαση και την απώλεια χόνδρων που πρέπει να πάρουμε από άλλα σημεία (αυτί κ.ά.). Ενδείκνυται μια αυστηρή έρευνα αγοράς πριν την απόφαση επιλογής χειρουργού καθώς ορισμένα περιστατικά είναι δύσκολο να επανέλθουν.

Φωτογραφία Πριν-Μετά από περιστατικό που χειρουργήθηκε πρώτη φορά σε εμάς:

4. “Το στήθος μου παραμένει δυσανάλογο ακόμα και μετά τα ενθέματα!”

Πώς αποφεύγουμε τα σφάλματα: Πρωταρχικός αισθητικός στόχος των γιατρών είναι το αποτέλεσμα να είναι φυσικό! Ήδη από την πρώτη επίσκεψη ο πλαστικός χειρουργός διενεργεί ειδικές μετρήσεις στο στήθος και προτείνει τα κατάλληλα ενθέματα, τον τρόπο εισαγωγής του ενθέματος αλλά και την θέση του (π.χ. κάτω από το μυ κ.τλ.). Η γυναίκα φορά τα ενθέματα μέσα από τα εσώρουχα και βλέπει αν της αρέσει η εικόνα της. Η μέθοδος αυξητικής μαστού, κατοχυρωμένη από τους πλαστικούς χειρουργούς μας, είναι η Non Touch No Pain™ που ελαχιστοποιεί έως εκμηδενίζει τον πόνο μετεγχειρητικά και την εμφάνιση κάψας μακροπρόθεσμα.

Πώς διορθώνουμε τα σφάλματα: Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ωστόσο, ένα περιστατικό που συναντάμε συχνά είναι η λάθος τεχνική αυξητικής μαστού σε σωληνωτό μαστό. Πρέπει να προηγείται χειρουργική διόρθωση του σωληνωτού μαστού και στη συνέχεια η αυξητική με ενθέματα. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό για τη γυναίκα.

Φωτό από δικό μας περιστατικό αυξητικής σε σωληνωτό μαστό