Θεραπείες που διεγείρουν το κολλαγόνο & χαρίζουν νεανικό δέρμα

Αν διαβάζετε άρθρα για το πώς θα διατηρήσετε νεανικό το δέρμα ή έχετε ήδη υποβληθεί σε θεραπείες αισθητικής ιατρικής, θα είστε εξοικειωμένοι με τον όρο κολλαγόνο. Πρόκειται για μια δομική πρωτεΐνη που υπάρχει στο δέρμα, τους τένοντες, τις αρθρώσεις και λειτουργεί σαν πυλώνας τους. Ειδικότερα, προσφέρει στήριξη στο δέρμα, βοηθώντας το να παραμείνει σφριγηλό και να μην χαλαρώσει. Γι’ αυτό το λόγο η φιλοσοφία στις σύγχρονες μη επεμβατικές μεθόδους είναι η διέγερσή του με σκοπό την παραγωγή καινούριου κολλαγόνου. Παρακάτω σας εξηγούμε τι μπορείτε να κάνετε εσείς αλλά και τι μεθόδους διαθέτουμε εμείς στο ιατρείο.

Πώς θα ενισχύσουμε το κολλαγόνο

Πώς θα βοηθήσουμε, λοιπόν, το δέρμα να παραμείνει σφριγηλό σε κάθε ηλικία; Η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία του λεγόμενου προκολλαγόνου (κολλαγόνο στην πρόδρομη μορφή του), οπότε καλό είναι να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με πορτοκάλια, πιπεριές, ακτινίδια, φράουλες, μούρα κ.ά. Τροφές που περιλαμβάνουν κολλαγόνο ή ενισχύουν το υπάρχον είναι τα ψάρια, το ασπράδι των αυγών, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ακόμα, γνωρίζουμε ότι συνήθειες όπως το κάπνισμα το φθείρει, ενώ η κατανάλωση ζάχαρης και γλυκαντικών ουσιών οδηγούν στo φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης που το κατακερματίζει. Επομένως, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι: Να φροντίζετε όσο μπορείτε τη διατροφή σας, να κοιμάστε επαρκώς και νωρίς (ο ποιοτικός ύπνος βοηθά την παραγωγή εργασιών όπως η αναγέννηση του κολλαγόνου), να μην καπνίζετε.

Τα δερμοκαλλυντικά

Υπάρχουν δραστικές ουσίες σε ιατρικής βαθμίδας δερμοκαλλυντικά που προάγουν την ενίσχυση του κολλαγόνου χαρίζοντας σφριγηλότητα στο δέρμα. Ενδεικτικά, το σέρουμ Jan Marini C-esta serum είναι ένας ισχυρός ορός που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη C και τον συσφιγκτικό παράγοντα DMAE. Ακόμα, η ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα Genosys ND Cell cream προσφέρει αντιοξειδωτική δράση χάρη στις βιταμίνες C και Ε, βελτιώνει την ενυδάτωση και την ελαστικότητα με το υαλουρονικό οξύ και καταπραΰνει το δέρμα με τη νιασιναμίδη και την πανθενόλη. Κανένα από τα παραπάνω δεν περιέχει συντηρητικά τύπου parabens και μπορείτε να τα εφαρμόζετε συνδυαστικά με το Genosys face roller, μια μικροσυσκευή με πολύ μικρές βελόνες που βοηθά τη διείσδυση των δραστικών ουσιών για καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή την περίοδο είναι καλό να περιορίσετε τη χρήση του roller μια φορά την εβδομάδα και την επομένη μέρα να απέχετε από την έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να εναλλάσσετε τα προϊόντα με τον ενυδατικό ορό Universkin Hyalouronic acid universal serum που ενισχύει την ελαστικότητα. Τέλος, ένα δερμοκαλλυντικό που αξίζει να μπει στο μπουντουάρ σας για την αντιγηραντική δράση που προσφέρει στο δέρμα είναι η ενυδατική φόρμουλα Medik8 Liquid peptides, πλούσιο σε ένα κοκτέιλ πεπτιδίων. Όλα τα παραπάνω διατίθενται στο eshop μας και είναι αυστηρά επιλεγμένα από το επιστημονικό προσωπικό της Kosmesis Plastic Surgery.

Sleeping beauty

Ενώ εσείς κοιμάστε ο οργανισμός επιτελεί μια σειρά από εργασίες, όπως η αποκατάσταση βλαβών στο δέρμα, η ανανέωση δερματικών κυττάρων κ.ά. Μερικές μάσκες που αξίζει να προστεθούν στη ρουτίνα ομορφιάς σας, ειδικά το βράδυ, καθώς περιέχουν κολλαγόνο, περιλαμβάνουν τη μάσκα προσώπου Collagen & Q10 peptide TT mask, τη μάσκα ματιών Collagen eye mask που προσφέρει ανανέωση στην περιοχή και βοηθά στη μείωση λεπτών γραμμών και την Antiaging TT mask που περιέχει θαλάσσιο κολλαγόνο και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Θαλάσσιο κολλαγόνο διαθέτει και η μάσκα προσώπου Lab 03 marine origin collagen.

Οι θεραπείες στο ιατρείο

Σύσφιγξη με ραδιοσυχνότητες: Το δέρμα σας μπορεί να χρειάζεται ακόμα πιο δραστικές μεθόδους για τη χαλάρωση από τις μάσκες και οι θεραπείες στο ιατρείο καλύπτουν αυτή την ανάγκη. Εκείνες που δρουν κατά της χαλάρωσης βασίζονται κατά κύριο λόγο στην παραγωγή νέου κολλαγόνου, ώστε να επιτευχθεί σύσφιγξη. Ενδεικτικά, η τεχνολογία Morpheus8 διαχέει κάτω από το δέρμα ραδιοκύματα τα οποία θερμαίνουν τους ιστούς. Αυτή η ελεγχόμενη θερμική διέγερση εκλαμβάνεται από το δέρμα ως τραύμα, με αποτέλεσμα να ξυπνά τον μηχανισμό επούλωσης. Ο οργανισμός στέλνει άμεσα το σήμα να παραχθεί καινούριο κολλαγόνο. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η σφριγηλότητα και βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος, οι ουλές μικραίνουν, οι ρυτίδες μειώνονται. Οι πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες στην Kosmesis Plastic Surgery είναι οι fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8 που εφαρμόζουμε κατ’ αποκλειστικότητα και είναι πολύ δημοφιλείς στις ΗΠΑ.

Κάντε κλικ για να δείτε το βίντεο

Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα, ώστε η μέθοδος να είναι 100% ανώδυνη και σαρώνουμε την περιοχή που έχει χαλάρωση. Στη συνέχεια, η ενέργεια φτάνει έως 4 χλστ. κάτω από το δέρμα οδηγώντας τα κύτταρα να προχωρήσουν σε παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, χωρίς να υπάρχει η δυσάρεστη θερμική βλάβη των λέιζερ. Συνολικά θα χρειαστείτε περίπου 2-3 συνεδρίες (1 ανά 20-30 μέρες) με το Morpheus8 ανάλογα με τη βαρύτητα του προβληματος. Ακόμα, στην Kosmesis Plastic Surgery διαθέτουμε και τις πιο ήπιες σε ένταση ραδιοσυχνότητες Fractora, με τις οποίες η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν εφαρμόζεται αναισθησία και ο μέσος όρος εφαρμογών είναι 6 (1 ανά 10ημερο).

Η Golden touch micro-infusion: Η μεσοθεραπεία και το needling είναι μέθοδοι που διεγείρουν την παραγωγή καινούριου κολλαγόνου. Η Golden touch micro-infusion έχει στοιχεία και από τις δύο: δεν κάνουμε ενέσεις, όμως η μικροσυσκευή φέρει επιχρυσωμένες μικροβελόνες που μπαίνουν στο δέρμα ώστε να βοηθήσουν τη διείσδυση ουσιών όπως τα πεπτίδια, το υαλουρονικό οξύ κ.ά. Η μέθοδος γίνεται για ανανέωση, ενυδάτωση, μείωση ρυτίδων και δυσχρωμιών και τα επιμέρους συστατικά δεν είναι ίδια για όλους, αλλά εξατομικευμενα, ανάλογα με το πρόβλημα. Ωστόσο, κοινή βάση (εξού και η ονομασία golden) είναι ότι χρησιμοποιείται το πολύτιμο σε δραστικά συστατικά πλάσμα-που λαμβάνεται κατόπιν φυγοκέντρισης-απο το αίμα κάθε ασθενούς.

Τα νήματα προσώπου: Τα νήματα που οι πλαστικοί χειρουργοί της Kosmesis Plastic Surgery Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας χρησιμοποιούν είναι από πολυγαλακτικό οξύ. Αυτή είναι η δραστική ουσία με την βοήθεια της οποίας μπορεί να προκληθεί νεοκολλαγονογένεση (δηλαδή δημιουργία νέου κολλαγόνου) το διάστημα μετά την εισαγωγή των νημάτων στο πρόσωπο, εκτός από την ανόρθωση που προσφέρεται. Τα συγκεκριμένα νήματα ανάρτησης απορροφώνται και το αποτέλεσμα του αναίμακτου «λίφτινγκ» διαρκεί έως 2 χρόνια.