Σέξυ πόδια χωρίς κυτταρίτιδα & ραγάδες: Στην παραλία ολοταχώς!

Τι κοινό έχουν η κυτταρίτιδα και οι ραγάδες; Εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες ανεξαρτήτως βάρους, δημιουργούν μια ανομοιόμορφη υφή στο δέρμα και χαλούν την όψη του αισθητικά. Οι θεραπείες που βελτιώνουν το κολλαγόνο του δέρματος είναι μια καλή προσέγγιση ώστε να εξαφανιστούν ή να γίνουν πιο αχνές. Η μεν κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική, δηλαδή επηρεάζεται από την περίσσεια οιστρογόνων, την καθιστική ζωή, το πρόχειρο φαγητό, την κακή μικροκυκλοφορία, την κατανάλωση αλκοόλ και την κληρονομικότητα. Εμφανίζεται κυρίως στα πόδια (μηρούς) αλλά και στην κοιλιά και στα μπράτσα. Μπορεί να δημιουργήσει οίδημα (κατακράτηση) και λακκούβες στο δέρμα επειδή οι ίνες ανάμεσα στα λιποκύτταρα (τα ινώδη διαφραγμάτια) το τραβούν προς τα μέσα.

Οι ραγάδες, από την άλλη, είναι ουλές στο κολλαγόνο που δημιουργήθηκαν από την απότομη τάση (τράβηγμα) του δέρματος που έγινε π.χ. από αυξομείωση βάρους, εγκυμοσύνη, απότομη ανάπτυξη κ.ά. Θα τις δεις στους μηρούς, το στήθος, την κοιλιά, τα μπράτσα. Στην συνέχεια σου εξηγούμε πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις και τα δύο θέματα και να έχεις λείο δέρμα.

1. Η κυτταρίτιδα

Τα δερμοκαλλυντικά: Σου προτείνουμε να περπατάς καθημερινά επί περίπου 30', να κάνεις μασάζ με μια μαλακή λούφα στα πόδια σου την ώρα του ντους και στεγνό βούρτσισμα στους μηρούς και τους γλουτούς όταν ξυπνάς. Όλα αυτά βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος. Συνδυαστικά, μπορείς να εφαρμόζεις την αντικυτταριτιδική κρέμα Smoothing anti-dimplex complex LPG (φωτό) στην προβληματική περιοχή, επειδή μειώνει το ανάγλυφο που δημιουργεί η κυτταρίτιδα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την απελευθέρωση λίπους. Το προϊόν είναι ιδανικό αν έχεις και τοπικό πάχος. Τα δραστικά συστατικά είναι 5% από την αποκλειστική, πατενταρισμένη φόρμουλα LPG® (περιέχει μεταξύ άλλων υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση) κ.ά. Περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα μπορείς να χρησιμοποιείς και τη μικροσυσκευή Genosys body roller (μια μικροσυσκευή με λεπτές, ατραυματικές βελόνες που ανοίγουν διόδους ώστε να διεισδύουν τα συστατικά στο δέρμα) συνδυαστικά με την παραπάνω φόρμουλα, ώστε να έχεις πιο σύντομα αποτέλεσμα.

Η θεραπεία στο ιατρείο. Στο κέντρο Kosmesis εφαρμόζουμε το μηχανικό μασάζ Endermologie Lipomassage LPG, τη μοναδική εγκεκριμένη μέθοδο από τον αμερικανικό οργανισμό FDA που έχουμε στην Ελλάδα κατά της κυτταρίτιδας. Για τις ανάγκες του Endermologie Lipomassage (φωτό) θα φορέσεις ένα ειδικό κορμάκι προσωπικής χρήσης, θα ξαπλώσεις στο ιατρικό κρεβάτι και για περίπου 35' η ειδικός θα εφαρμόσει στο σώμα σου μια κεφαλή που φέρει μηχανικούς κυλίνδρους. Αυτοί προκαλούν μηχανική διέγερση του δέρματος με αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα το δέρμα σου να παράξει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες η αναδόμηση του δέρματος είναι αυξημένη κατά 240% με τη λήξη των συνεδριών. Ακόμα, το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό και η μείωση λίπους είναι της τάξης του 70%. Η μέθοδος είναι ανώδυνη και βασίζεται σε έναν κύκλο εφαρμογών που καθορίζεται ανά ενδιαφερόμενο, καθώς δεν έχουν όλες οι γυναίκες τον ίδιο τύπο κυτταρίτιδας. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Κάνε κλικ εδώ και δες πώς γίνεται η θεραπεία Endermologie Lipomassage LPG

Αν η δική σου περίπτωση το επιτρέπει (π.χ. επειδή συνδυαστικά με κυτταρίτιδα έχεις και τοπικό πάχος) μπορεί να συνδυάσουμε το Endermologie lipomassage με ενέσεις μεσοθεραπείας με δεοξυχολικό οξύ (λιποδιαλυτική ουσία) ανά 20-30 μέρες σε σύνολο 2-3 συνεδριών ή με κρυολιπόλυση 3D (δες εδώ τη μέθοδο που γίνεται κατ' αποκλειστικότητα στο κέντρο Kosmesis).

2. Οι ραγάδες

Τα δερμοκαλλυντικά: Το κλειδί για να προλάβεις τις ραγάδες είναι η καλή ενυδάτωση του δέρματος καθημερινά. Αν έχεις ήδη ραβδώσεις, η εξειδικευμένη φόρμουλα που μπορείς να εφαρμόζεις καθημερινά πρωί-βράδυ είναι η Glowing resurfacing body cream LPG (φωτό) με 5% άλφα υδροξυοξέα που κάνουν απολέπιση τοπικά και περιέχει πατενταρισμένη φόρμουλα LPG.

Η μεσοθεραπεία στο σπίτι: Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σου προτείνουμε να εφαρμόσεις το εξής πρωτόκολλο που ακολουθεί η επιστημονική ομάδα του κέντρου Kosmesis: Περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα κάνε περάσματα με το Genosys Body roller (δες τη φωτό) στην προβληματική περιοχή και στην συνέχεια άπλωνε τον ορό Genosys Bodycell eraser serum και άφηνέ τον 3’. Μετά εφάρμοζε την κρέμα Genosys Bodycell eraser cream με πεπτίδια και αργινίνη και κάνε ήπιο μασάζ με τα χέρια σου. Οι συνθέσεις των δερμοκαλλυντικών δεν περιέχουν ουσίες που ερεθίζουν το δέρμα σου (π.χ. αλκοόλη, paraben, άρωμα κ.ά). Όλα τα παραπάνω δερμοκαλλυντικά είναι αυστηρά επιλεγμένα από εμάς και θα τα βρεις ακολουθώντας το λινκ τους.

Οι θεραπείες στο ιατρείο: Έχε υπόψη σου ότι στις κόκκινες ραγάδες που είναι καινούριες οι τρόποι περιποίησης που σου περιγράψαμε θα βοηθήσουν αρκετά. Στις λευκές ραγάδες που είναι παλιές, οι πιο δραστικές μέθοδοι είναι εκείνες στο ιατρείο. Ειδικότερα, βοηθούν πολύ οι θεραπείες σύσφιγξης καθώς προάγουν την αναγέννηση νέου κολλαγόνου, επομένως έχεις κατά κάποιον τρόπο καινούριο δέρμα. Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε τις ραδιοσυχνότητες Fractora Plus, ενώ η πιο σύγχρονη τεχνολογία είναι το Morpheus fractional RF (δες εδώ αποτελέσματα από τη μέθοδο που έχουμε κατ' αποκλειστικότητα στο Kosmesis). Η κεφαλή του διοχετεύει στην προβληματική περιοχή ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων σε βάθος 4 χλστ. με αποτέλεσμα να παράγεται καινούριο κολλαγόνο και ελαστίνη και η υφή του δέρματος να είναι ομοιόμορφη. Εναλλακτικά, υπάρχει η επιλογή του Dermapen microneedling που συνδυάζει PRP μεσοθεραπεία με needling (η μέθοδος εφαρμόζεται και για την κυτταρίτιδα). Ο γιατρός κάνει λήψη αίματος, απομονώνει το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα και το εισάγει στα προβληματικά σημεία, όπου γίνεται και το needling.

Τέλος, εφαρμόζουμε μικροδερμοαπόξεση με κεφαλή διαμαντιού που αφαιρεί αναίμακτα την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς το δέρμα δείχνει πιο λείο, ενώ δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.