Σχεδιάζοντας την αυξητική μαστού

Σκέφτεσαι εδώ και χρόνια ότι θα ήθελες να έχεις διαφορετικό στήθος. Ίσως μεγαλύτερο σε μέγεθος, ίσως πιο γεμάτο, λιγότερο ατροφικό, πιο συμμετρικό. Η αυξητική μαστού είναι η επέμβαση που προσφέρει όλα τα παραπάνω και είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει μη επεμβατικός δρόμος για να αλλάξεις την εικόνα του. Πλέον τολμάμε να πούμε ότι πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας και είναι αρκετά ασφαλής εφόσον γίνει από έμπειρα χέρια πλαστικού χειρουργού. Παρακάτω σου αναλύουμε όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Η σωστή προετοιμασία

Υπάρχει ιδανικό σχήμα; Σωστό μέγεθος; Τεχνική καλύτερη από άλλες; Το σχήμα του ενθέματος (σταγονοειδές ή στρογγυλό) και την τεχνική την αποφασίζει ο πλαστικός χειρουργός, εφόσον κάνει κάποιες μετρήσεις στο στήθος και τον θώρακά σου και λάβει υπόψη του τον σωματότυπό σου. Για το μέγεθος του ενθέματος θα λάβει υπόψη την επιθυμία σου, αλλά είναι σημαντικό να ακούσεις και τι έχει ο ίδιος να σου πει. Το πολύ μεγάλο στήθος δεν είναι μόδα και δείχνει αφύσικο σε πολλά σώματα. Σημασία έχει το φυσικό αποτέλεσμα! Κατά τα άλλα, τα ενθέματα μαστού που χρησιμοποιούνται είναι από σιλικόνη (στην Αμερική χρησιμοποιούνται και ενθέματα φυσιολογικού ορού). Οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας εμπιστεύονται εκείνα από μεγάλες εταιρείες που είναι πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον FDA και διαθέτουν CE mark. Κατά την επίσκεψή σου στο ιατρείο θα δεις και αν σε ικανοποιεί η εικόνα που προσφέρουν τα ενθέματα, δοκιμάζοντάς τα μέσα από τα εσώρουχά σου.
Ακόμα, ο πλαστικός χειρουργός θα πάρει το ιστορικό σου και θα σου προτείνει πριν την επέμβαση να κάνεις μια σειρά από εξετάσεις για τη δική σου ασφάλεια, όπως γενική αίματος, έλεγχο πηκτικότητας και καρδιακής λειτουργίας, Α/φία θώρακα και μαστογραφία (αν είσαι άνω των 35 ετών). Έχε υπόψη σου ότι καλό είναι να σταματήσεις να λαμβάνεις συμπληρώματα βιταμινών, να απέχεις από το κάπνισμα και από την κατανάλωση αλκοόλ και ασπιρίνης 1-2 εβδομάδες πριν την επέμβαση και αμέσως μετά.

Οι τεχνικές της αυξητικής μαστού

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis είναι η No Touch - No Pain Τεχνική. Πρόκειται για μια ατραυματική μέθοδο αυξητικής στήθους που έχει αναπτύξει ο Δρ Κεραμίδας και το δυνατό της σημείο είναι η απουσία παροχετεύσεων (σωληνάκια) στον μαστό. Ακόμα, αφήνει ανέπαφα τα νεύρα, επομένως δεν υπάρχει πόνος μετά και ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος. Μετεγχειρητικά, η γυναίκα μπορεί με άνεση να σηκώσει τα χέρια της ψηλά. Μάλιστα χάρη στην πολύ γρήγορη ανάρρωση με αυτή την τεχνική πολλές γυναίκες μπορούν αλλά και έχουν άμεσα ταξιδέψει μετά το χειρουργείο.
(δες το βίντεο και μάθε περισσότερα)

Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται ανεξαρτήτως της θέσης που θα τοποθετηθεί το ένθεμα. (Δες εδώ φωτό πριν-μετά την επέμβαση)
Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι αναφορικά με την τοποθέτηση του ενθέματος είναι:
-Η Διπλού επιπέδου τεχνική: το ένθεμα βρίσκεται κατά το ήμισυ κάτω από τον μυ και το υπόλοιπο κάτω από την περιτονία του μυός.
-Υποπεριτονιακή τεχνική (Subfascial): το ένθεμα τοποθετείται κάτω από μια λεπτή μεμβράνη που καλύπτει τον μυ και ονομάζεται περιτονία.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις το βίντεο

Η ώρα του χειρουργείου

Οι τομές γίνονται είτε κάτω από τον μαστό, είτε στην μασχάλη, είτε γύρω από την θηλή και μετά από 6 μήνες έως 1 χρόνο θα είναι δυσδιάκριτες. Η επέμβαση διαρκεί γύρω στα 35-40’ και συνήθως μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι σου την ίδια μέρα. Θα έχεις ήπιο οίδημα για 3-10 μέρες και ανάλογα με το είδος της εργασίας θα μπορείς να επιστρέψεις στη δουλειά σου άμεσα ή έως μια εβδομάδα μετά. Πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα; Στο 70% των γυναικών η διάρκεια των ενθεμάτων είναι εφ' όρου ζωής.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις το παρακάτω βίντεο