Ραγαδες: Πως τις σβηνουμε μονιμα στο Kosmesis

Με τις μη χειρουργικές θεραπείες Morpheus8 και PRP επιταχύνουμε τον αποχρωματισμό των ραγάδων και την ανάπλαση του δέρματος σε περιοχές όπως το στήθος, η κοιλιά, οι μηροί. Μάθετε πώς τα εφαρμόζουμε στο Kosmesis.

1.Fractional ραδιοσυχνότητες
Morpheus8

Οι fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8 που προσφέρουμε κατ' αποκλειστικότητα στο Kosmesis είναι η πιο πρωτοποριακή μέθοδος σύσφιγξης του δέρματος αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Εκτός από τα πολύ καλά αποτελέσματα που προσφέρει κατά της χαλάρωσης, η τεχνολογία αποδίδει εξίσου καλά και στον αποχρωματισμό των ραγάδων, καθώς προκαλεί ανάπλαση του δέρματος.

Ειδικότερα, η κεφαλή του Morpheus8 διαθέτει μικροβελόνες που εισάγονται- αφού πρώτα εφαρμόσουμε τοπική αναισθησία-στο δέρμα έως 7 χλστ βαθιά διαχέοντας ραδιοκύματα. Η θερμότητα δίνει σήμα στον οργανισμό να παράξει καινούριο κολλαγόνο και έτσι η επιχείρηση αναγέννησης του δέρματος σε εκείνο το σημείο ξεκινά. Για περίπου 2-3 μέρες το δέρμα θα είναι ερυθρό τοπικά αλλά τα αποτελέσματα είναι άμεσα με μία συνεδρία. Συνολικά ίσως χρειαστούν κατά μέσο όρο 3-4 εφαρμογές, ανάλογα με την έκταση και το είδος των ραγάδων (έχετε υπόψη σας ότι οι κόκκινες είναι εκείνες που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και είναι ευκολότερες στη διαχείριση).

Ο μηχανισμός της θεραπείας: Για να αντιληφθείτε πόσο σημαντική είναι η ανάπλαση του δέρματος, έχετε υπόψη σας ότι οι ραγάδες είναι ένα είδος ουλής στο κολλαγόνο, τις ίνες που συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος. Παράγοντες όπως η απώλεια βάρους (π.χ. μετά από εγκυμοσύνη) και η τάση του δέρματος που σημειώνεται κατά την απότομη ανάπτυξη, συντελούν στην εμφάνισή τους. Ο ελεγχόμενος τραυματισμός που προκαλούν οι fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8 οδηγεί στην αναγέννηση του δέρματος, επομένως βελτιώνεται άμεσα η ποιότητά του.

VIDEO: Μάθετε το μηχανισμό του Morpheus8
στη χαλάρωση και τις ραγάδες

2. Το Dermapen microneedling

Στη θεραπεία Dermapen microneedling συνδυάζουμε PRP μεσοθεραπεία με needling. Αφού πρώτα κάνουμε λήψη αίματος από την ενδιαφερόμενη, απομονώνουμε το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα και στη συνέχεια διεγείρουμε την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Εισάγουμε το PRP στα προβληματικά σημεία όπου βρίσκονται οι ραγάδες. Εκεί γίνεται το needling με μια συσκευή που φέρει μικροσκοπικές ακίδες. Αυτές προκαλούν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό του δέρματος και ανοίγουν διόδους, ώστε να εισχωρήσουν τα συστατικά του PRP έως το χόριο.
Το PRP ονομάζεται και υγρός χρυσός, γιατί είναι ό,τι πιο πολύτιμο για το δέρμα. Η μέθοδος διεγείρει την παραγωγή καινούριου, δικού μας κολλαγόνου και οδηγεί στην αναγέννηση του δέρματος το οποίο είναι καλύτερης ποιότητας.

3. Τα δερμοκαλλυντικά
ιατρικής βαθμίδας

Συστήνουμε την εφαρμογή καλλυντικής τοπικής «αγωγής» με δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας στην περιοχή με ραγάδες καθημερινά, πρωί-βράδυ. Οι εξειδικευμένες συνθέσεις κατά των ραγάδων, όπως η Glowing resurfacing body cream LPG που έχουμε στο eshop μας, περιέχει 5% άλφα υδροξυοξέα που κάνουν απολέπιση τοπικά.

Ένα άλλο αποτελεσματικό δερμοκαλλυντικό κατά των ραγάδων είναι το Genosys bodycell SM eraser cream με αργινίνη, τριπεπτίδια κ.ά. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε την εφαρμογή των παραπάνω με τη μικροσυσκευή Genosys Body roller 1-2 φορές/εβδομάδα. Η μικροσυσκευή (φωτό) φέρει μικροβελόνες που εισέρχονται πιο επιφανειακά (έως 0,5 χλστ) στο δέρμα ανοίγοντας μικροδιαύλους για να εισχωρήσουν οι δραστικές ουσίες.

Info: Για τυχόν απορίες, μπορείτε να μας καλείτε στα τηλ. του Kosmesis 210 6810490 και 210 6810616.