Πώς θα αποφύγω τις πανάδες φέτος το καλοκαίρι;

Οι δερματικές δυσχρωμίες ή μέλασμα (καφέ κηλίδες ή πανάδες) που σχηματίζονται κυρίως στο πρόσωπο, τα χέρια αλλά και το ντεκολτέ προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο και οφείλονται στην υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης στα μελανοκύτταρα.

Πολλές φορές, οι πανάδες σχετίζονται και με ορμονικές αιτίες, και είναι συχνή η εμφάνισή τους κατά την εγκυμοσύνη. Τα σπυράκια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία, και εξαιτίας τους, συχνά, δημιουργούνται τοπικά δυσχρωμίες.

Πρόληψη με αντηλιακή προστασία!

Όπως και σε κάθε πρόβλημα, το βασικό για να αποφύγουμε την εμφάνιση τους είναι η πρόληψη. Δηλαδή, «προσοχή στην έκθεσή μας στον ήλιο, ιδίως τις μεσημβρινές ώρες. Χρήση ενός καλού, ιατρικής βαθμίδας αντηλιακού, με υψηλό δείκτη προστασίας, όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι, του οποίου την εφαρμογή θα επαναλαμβάνουμε συχνά!», συμβουλεύει η Πλαστικός Χειρουργός - MD, FEBOPRAS, Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου. «Φέτος, ξεκινήστε την τακτική και σωστή εφαρμογή αντηλιακής προστασίας από την πόλη, πριν πάτε διακοπές, και συνεχίστε τη όλο τον χρόνο και θα δείτε μεγάλη διαφορά στη λευκότητα της επιδερμίδας σας», προσθέτει.

Η καλύτερη αντηλιακή, η νέα Sunscreen Face Cream Spf50+ Tinted, είναι η εξελιγμένη ιατρικής βαθμίδας αδιάβροχη αντηλιακή κρέμα για το πρόσωπο και τον λαιμό, από τη σειρά Signature Skin Care Line, της Δρ. Βίλλυς Ροδοπούλου, με συνδυασμό αντηλιακών φίλτρων και  αντιοξειδωτικών συστατικών, που προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία από την UVA & UVB ηλιακή ακτινοβολία καθώς και από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών. Περιέχει ενυδατικούς (Argan oil), αντιφλογιστικούς (a-bisabolol, Panthenol), αντιρυτιδικούς (sodium hyaluronate) και αντιοξειδωτικούς (Pomegranate extract, Vitamin E) παράγοντες, που ενισχύουν το δερματικό φραγμό, περιποιούνται την επιδερμίδα, την καθιστούν φωτεινή και επαναφέρουν τη νεανική όψη του δέρματος. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος. Χάρη στην ειδική του σύνθεση, δημιουργεί ένα αδιάβροχο προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

Φροντίδα πριν τη χρήση της αντηλιακής

Τα προϊόντα που συμβάλλουν στη λεύκανση της επιδερμίδας είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης τόσο για την πρόληψη νέων βλαβών όσο και για τη συνεργιστική τους δράση στις θεραπείες του ιατρείου, αλλά και για τη βέλτιση διατήρηση του αποτελέσματος.

Σας προτείνουμε, τα ιατρικά δερμοκαλλυντικά από την Signature Skin Care Line της Dr Villy Rodopoulou που ήταν και finalist για τα Prix de Beaute 2022:
Τον λευκαντικό ορό Vitamin C + Ferulic Acid + Alpha– Arbutin Signature Serum: Ειδικά μελετημένη φόρμουλα η οποία στηρίζεται στον συνδυασμό του Ασκορβικού οξέος ( Βιταμίνη C), του Φερουλικού οξέος (Ferulic Acid) και της Άλφα- Αρμπουτίνης (Alpha- Arbutin). Συστατικά ευρέως γνωστά για τις λευκαντικές τους ιδιότητες.

Τη Skin Whitening Signature Treatment with Hexylresorcinol & Vitamin E. Είναι μια πολυλειτουργική επιστημονική φόρμουλα αποκατάστασης και αναζωογόνησης του δέρματος για την καταπολέμηση υπερχρώσεων, φωτογήρανσης και δυσχρωμιών του δέρματος. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες μειώνουν τόσο τις άμεσες όσο και τις όψιμες μελαγχρωστικές βλάβες του δέρματος, προστατεύοντας τα κύτταρα και ελέγχοντας την παραγωγή μελανίνης μετά από έκθεση σε ακτινοβολία ευρέος φάσματος (UVA-UVB). Αποδεδειγμένα αποτελεσματική ως λευκαντικό του δέρματος, βοηθά στη μείωση των προβλημάτων μελάγχρωσης των γεροντικών πανάδων προστατεύοντας τα κύτταρα από καταστροφή. Δρα και θεραπευτικά διεγείροντας επιπλέον την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, προάγοντας μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Η θεραπεία εφαρμόζεται το βράδυ την θερινή περίοδο και πρωί-βράδυ την χειμερινή περίοδο, τηρώντας φυσικά ευλαβικά την εφαρμογή του αντηλιακού.

Θεραπείες για τις ήδη σχηματισμένες πανάδες

Στο Kosmesis, εφαρμόζουμε συνδυασμό θεραπειών για να αντιμετωπίσουμε τις μελαγχρωματικές κηλίδες. Αυτό περιλαμβάνει θεραπείες με peels ελεγχόμενης αναδόμησης, συνεδρίες φωτοανάπλασης, και φυσικά συνεχίζουμε την εξίσου σημαντική και απαραίτητη, αγωγή στο σπίτι, με τα προϊόντα που ήδη αναφέραμε.

Peelings βραδείας αποδέσμευσης

Τα νέας γενιάς αυτά peelings που χρησιμοποιούμε στο Kosmesis, φημίζονται για τον ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας τους και τον μηδαμινό ερεθισμό τους. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για να στοχεύουν συγκεκριμένα τις δυσχρωμίες. Μειώνουν τη συσσώρευση μελανίνης στην επιδερμίδα και αναστέλλουν τη δράση της τυροσινάσης, ενός ενζύμου που διεγείρει τα μελανοκύτταρα να παράξουν μελανίνη. Το πίλινγκ αυτό ενδείκνυται για το δέρμα που παρουσιάζει φλεγμονώδεις υπερμελαγχρώσεις (π.χ. πανάδες αλλά και σημάδια που έχουν προκύψει από παλιά ακμή) και η θεραπεία περιλαμβάνει στοχευμένα ιατρικά πρωτόκολλα για το ιατρείο και το σπίτι. Ενδείκνυνται για αρχή, για τις πρώτες 3-4 συνεδρίες και επαναλαμβάνονται 2 φορές το μήνα ανά 15ημέρες. Η θεραπεία αντενδείκνυται για άτομα με σοβαρές παθήσεις του δέρματος και άτομα που λαμβάνουν αγωγή φωτοευαίσθητων φαρμάκων.

Φωτοανάπλαση (IPL)

Η τεχνική που χρησιμοποιεί το φως –η φωτοανάπλαση– προσφέρει μια αποτελεσματική φωτοθεραπεία, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί όποια ζημιά έχει προκληθεί από τον ήλιο και να βελτιωθεί η εικόνα του δέρματος του προσώπου και του σώματος.

Η φωτοανάπλαση είναι μια από τις ασφαλέστερες διαδικασίες με άμεσα αποτελέσματα. Ο χρόνος ανάρρωσης στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι σχεδόν μηδενικός. Οι συνεδρίες δεν είναι χρονοβόρες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του, με ένα πρόσωπο εντελώς ανανεωμένο.

Τα ιδιαιτέρως εξελιγμένα συστήματα Palomar που χρησιμοποιούνται στη φωτοανάπλαση, έχουν ειδικές κεφαλές μέσα από τις οποίες φιλτράρεται το παλμικό φως, έτσι ώστε τα αιμοφόρα αγγεία και οι μελαγχρωστικές βλάβες να είναι ο μοναδικός στόχος. Η συγκεκριμένη μέθοδος φωτοανάπλασης IPL Palomar μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλο το πρόσωπο – εκτός από την περιοχή ακριβώς κάτω από τα μάτια – το λαιμό, το στήθος, τα χέρια, την πλάτη και τα πόδια.

Η συνεδρία έχει μικρή διάρκεια. Δεν χρειάζονται περισσότερες από 3 με 4 συνεδρίες συνολικά, οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε 10-15 ημέρες. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, μετακινεί την κεφαλή Palomar, η οποία εκπέμπει το παλμικό φως, πάνω από τα σημεία που χρήζουν θεραπείας, ενώ ο ασθενής νιώθει μόνο μια μικρή αίσθηση θερμότητας.

Για κάθε απορία σας, επικοινωνείτε με τους εξειδικευμένους συνεργάτες του Kosmesis, στα: 2106810490 και 2106810616.

Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στο e-shop μας.