Ποιες τάσεις θα ακολουθήσουμε φέτος για να έχουμε υγιές δέρμα

Τη χρονιά που μας πέρασε, η αναβαθμισμένη περιποίηση του δέρματος απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Αρχίσαμε να περνάμε περισσότερη ώρα στο σπίτι λόγω τηλεργασίας, ενώ το πρόσωπό μας άρχισε να έχει ανάγκη περισσότερης φροντίδας εξαιτίας της πολύωρης χρήσης μάσκας. Η συνήθεια αυτή να φοράμε μάσκα επί ώρες προκάλεσε σε πολλούς μια σειρά από συμπτώματα, όπως αφυδάτωση, ακμή, έκζεμα, ένα φαινόμενο γνωστό ως maskne. Σύμφωνα με έρευνα, το 22% παραδέχτηκαν ότι η πανδημία άλλαξε τη ρουτίνα ομορφιάς τους. Έτσι, το 2021 έχουν την τιμητική τους το πρόσωπο και τα χέρια που επίσης χρειάζονται αρκετή φροντίδα. Πλέον επενδύουμε σε προϊόντα επούλωσης, αντιοξειδωτικής προστασίας και καταπράυνσης, αλλά και σε πολύτιμες δραστικές ουσίες.

1. Προσέχουμε το μικροβίωμα

Ο συγκεκριμένος όρος έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια και οι περισσότερες αναφορές που γίνονται σε αυτόν αφορούν την καλή εντερική λειτουργία χάρη στην ισορροπία οικισμών από βακτήρια. Όμως, μικροβίωμα διαθέτει και το δέρμα. Οι σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το μικροβίωμα του δέρματος απαιτεί να δώσουμε έμφαση στην ισορροπία των βακτηρίων. Για παράδειγμα, ο πολύ επεμβατικός καθαρισμός στο σπίτι με σκληρά σκραμπ και απολεπιστικά προϊόντα καταστρέφει τα φυσικά έλαια και αλλάζει το μικροβίωμα του δέρματος. Γι’ αυτό επιλέγουμε ήπια προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης. Ένα καλό μικροβίωμα περιορίζει την εμφάνιση ακμής.


Φωτό: Προϊόν απολέπισης με ένζυμα παπάγιας και ανανά Nimue exfoliating enzyme

Tips: Μην αμελείτε την ισορροπημένη διατροφή, γιατί και αυτός ο παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής και στο υγιές δέρμα. Θεραπείες προσώπου που σέβονται το μικροβίωμα και εφαρμόζουμε στο ιατρείο είναι, μεταξύ άλλων, οι ενέσιμες όπως η έγχυση βουτυλικής τοξίνης και υαλουρονικού οξέος, καθώς και το πρωτόκολλο που βασίζεται στη χρήση βιταμίνης C στο δέρμα.

2. Δερμοκαλλυντικά με

ιατρική... υπογραφή

Πόσο επιστημονική είναι η υπογραφή που φέρουν τα δερμοκαλλυντικά σας; Η πανδημία ήταν μόνο η αφορμή για να αρχίσουμε να επενδύουμε σε δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στο κέντρο μας αλλά και στο eshop μας διαθέτουμε υψηλότατου επιπέδου και δραστικότητας  δερμοκαλλυντικά αυστηρά ελεγμένα και επιλεγμένα από το επιστημονικό μας προσωπικό. Αυτό που τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα είναι η ενσωμάτωση δραστικών ουσιών σε αποτελεσματικές συγκεντρώσεις, ο συνδυασμός τους, καθώς και οι επιστημονικές μελέτες που φέρουν. Είμαστε περήφανοι που μέσα στο 2021 θα έχουμε και τη δική μας signature σειρά δερμοκαλλυντικών, που φέρουν την υπογραφή της πλαστικού χειρουργού του Kosmesis Δρ Βίλλυς Ροδοπούλου. Ξεχωρίζουν η συσφιγκτική κρέμα ματιών, η λευκαντική κρέμα καθώς και το lip plumper χειλιών που χαρίζει εντυπωσιακή αύξηση, θρέψη και φυσικό κοκκίνισμα. Ρωτήστε μας στο ιατρείο γι' αυτά. Τα έχουμε ήδη εφαρμόσει σε ασθενείς μας και η ανταπόκριση είναι εξαιρετικά θετική!

Μάθετε εδώ τι κάνουν τα δραστικά συστατικά
που περιέχει το δερμοκαλλυντικό σας

3. Προστασία από το
μπλε φως

Η τηλεργασία και η πολύωρη χρήση του υπολογιστή και του κινητού εκθέτουν το δέρμα μας στο μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Οι μελέτες δείχνουν ότι και το μπλε φως μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος και οξείδωση των κυττάρων, οδηγώντας σε βλάβες στο DNA τους. Οι πωλήσεις προϊόντων που προστατεύουν από το μπλε φως έχουν κορυφαία αύξηση και αυτή η τάση θα συνεχιστεί μέσα στο 2021.
Όπως αναφέρει η Δρ Ροδοπούλου: «Παράγοντες που γνωρίζουμε ότι μπλοκάρουν το μπλε φως και το εμποδίζουν να διεισδύσει στο δέρμα είναι τα ορυκτά φίλτρα όπως το οξείδιο του σιδήρου και του ψευδαργύρου (δείτε το αντιηλιακό με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε οξείδιο ψευδαργύρου), ενώ βοηθούν πολύ στην προστασία του δέρματος και δερμοκαλλυντικά με αντιοξειδωτικά, όπως η νιασιναμίδη (δείτε σε ποια δερμοκαλλυντικά θα τη βρείτε)». Καθόλου τυχαίο που αυτή η ουσία πλέον πρωταγωνιστεί σε πολλά δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας.

Φωτό: Αντιηλιακή κρέμα Universkin nexultra Z SPF 50

4. Φροντίζουμε περισσότερο

τα χέρια μας

Το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικών προκαλεί αφυδάτωση και ερεθίζει το δέρμα των χεριών. Το 2021 η περιποίηση των χεριών είναι εξίσου σημαντική με εκείνη του προσώπου. Προτείνουμε δερμοκαλλυντικά με μαλακτικές, ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες, καθώς και τη μάσκα χεριών που φοριέται σε δύο γάντια και την οποία μπορείτε να αφήσετε να δράσει όσο κοιμάστε.

Φωτό: Μάσκα χεριών Hands TT mask

Μάθετε πώς αλλάζει φέτος η ιεροτελεστία του homecare