Κωδικός κυτταρίτιδα: Τα… σοφά κορίτσια ξεκινούν τώρα τη θεραπεία που τη νικά

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι θερμοκρασίες αυτές τις μέρες να θυμίζουν βόρεια Ευρώπη, αλλά το μυαλό πολλών από εμάς ταξιδεύει νοερά στην... ελευθερία που θα απολαμβάνουμε μετά από κάποιους μήνες. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το καλοκαίρι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ίσως είναι προστατευμένο από τον Covid-19.
Τώρα οι περισσότεροι που έρχονται στο ιατρείο έχουν ζητήματα με το πρόσωπό τους, οι δε προνοητικοί αρχίζουν ήδη να κάνουν έρευνα για το σώμα τους και ειδικότερα για το "θέμα κυτταρίτιδα". Θεωρούμε προνοητικές τις γυναίκες αυτές, γιατί η κυτταρίτιδα δεν λύνεται και δεν υποχωρεί σε μία συνεδρία. Απαιτεί εξατομικευμένη προσέγγιση, καθώς δεν είναι όλες οι κυτταρίτιδες ίδιες. Επιπλέον οι γυναίκες αυτές έχουν το πλεονέκτημα όλο αυτό το διάστημα να πάρουν το χρόνο τους και να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, να εφαρμόσουν δραστικά δερμοκαλλυντικά πιατρικής βαθμίδας που προτείνουμε και συνδυαστικά με την κατάλληλη θεραπεία να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα αρκετά νωρίτερα από το καλοκαίρι. Σας παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά στοιχεία που καλό είναι να ξέρετε ώστε να αποφασίσουμε από κοινού τον τρόπο αντιμετώπισης και το καλοκαίρι το δέρμα σας να είναι λείο και cellulite-free!

Κάνω κάτι λάθος κι έχω κυτταρίτιδα;

Είναι μύθος ότι όλες οι γυναίκες που έχουν κυτταρίτιδα δεν ασκούνται, τρέφονται ανθυγιεινά, καπνίζουν και πίνουν. Ασφαλώς όλοι οι παραπάνω αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες για τον μεταβολισμό, την κυκλοφορία του αίματος, το λεμφικό σύστημα, όμως υπάρχουν και γυναίκες με φυσιολογικό βάρος που ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής και εντούτοις εμφανίζουν τον περίφημο φλοιό πορτοκαλιού. Στο 90% των γυναικών, λοιπόν, που έχουν κυτταρίτιδα παίζουν σημαντικό ρόλο και οι εξής παράγοντες:
Τα λιποκύτταρα μπορεί να μεγαλώσουν. Γυναίκες με τοπικό πάχος αλλά και περιττά λιποκύτταρα στους μηρούς και την κοιλιά είναι πιο ευάλωτες στην εμφάνισή της.
Το δέρμα χαλαρώνει, καθώς ωριμάζουμε, ενώ τα λιποκύτταρα συνήθως μεγαλώνουν. Αυθό καθιστά πιο εμφανή την κυτταρίτιδα. Η χαλάρωση έρχεται με την ηλικία, την αφυδάτωση, την κακή διατροφή, την κακή ποιότητα κολλαγόνου, τις ορμονικές αλλαγές, την απώλεια βάρους κ.ά.
Γίνονται πιο παχιά τα ινώδη διαφραγμάτια που τραβούν το δέρμα προς τα κάτω δημιουργώντας αυτήν την ανομοιογενή επιφάνεια με τα λακάκια.
Ποιες είναι, όμως, οι μέθοδοι που λειαίνουν την κυτταρίτιδα;

1. Η LPG Endermologie

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει δοκιμαστεί όσο καμία άλλη στο θέμα της κυτταρίτιδας. Η LPG Endermologie βασίζεται σε μια κεφαλή που διενεργεί αναρρόφηση και με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων εφαρμόζει μηχανικό μασάζ στο δέρμα. Προϋποθέτει ότι η γυναίκα φορά μια ειδική φόρμα (εφαρμοστή), ατομική για καθεμία, που επιτρέπει στην κεφαλή να αναρροφά το δέρμα. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται ποικίλει, ανάλογα με το είδος και το βάθος της κυτταρίτιδας. Αν έχετε τοπικό πάχος, η συσκευή διαθέτει ειδικό πρόγραμμα και για απώλεια λίπους, ενώ αν έχετε οιδηματώδη κυτταρίτιδα, προβλέπει πρωτόκολλο και για την κατακράτηση.

Δείτε εδώ το βίντεο

Δείτε φωτό Πριν-Μετά τη θεραπεία

2. Οι ραδιοσυχνότητες Morpheus8™

Η τεχνολογία νέας γενιάς αποκαλείται fractional ραδιοσυχνότητες Morpheus8 και προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα στο ιατρείο μας. Είναι πολύ δημοφιλής θεραπεία στην Αμερική γιατί το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι ανάμεσα σε εκείνο που δίνει το fractional laser και η χειρουργική επέμβαση στο θέμα της χαλάρωσης. Επιπλέον, η μέθοδος είναι ιδανική γιατί προκαλεί κολλαγονογένεση χάρη στην κεφαλή του Morpheus8™. Η τελευταία διαθέτει πολύ λεπτές βελόνες που εισχωρούν σε βάθος άνω των 4 χλστ. στο σώμα, υπό τοπική αναισθησία. Μπορεί να χρειαστούν 2-4 συνεδρίες.

Δείτε εδώ πώς γίνεται η συνεδρία

3. Η κρυολιπόλυση-3D™

Αν εκτός από κυτταρίτιδα έχετε και τοπικό πάχος, η θεραπεία που θα επιλεγεί συνδυάζεται πολύ καλά με την τεχνολογία κρυολιπόλυση-3D™ που προσφέρουμε κατ’ αποκλειστικότητα στο Kosmesis. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, αναίμακτη και ψύχει τα λιποκύτταρα που στη συνέχεια καταστρέφονται. Οι πλαστικοί χειρουργοί Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας είναι πολύ έμπειροι διεθνώς στη θεραπεία κρυολιπόλυσης -3D, ενώ εχουν εκπονήσει κλινική μελέτη που έχει δημοσιευτεί στην διεθνή επιστημονική έκδοση πλαστικής χειρουργικής PRS Global One, ως καινοτόμα τεχνική.

Αποτέλεσμα μετά από 1 συνεδρία

4. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία

Οι πλαστικοί χειρουργοί εισάγουν στην προβληματική περιοχή ένα ενέσιμο κοκτέιλ λιποδιαλυτικών και συσφιγκτικών ουσιών (π.χ. δεσοξυχολικό οξύ, καφεϊνη) που στοχεύουν στην κυτταρίτιδα και στη βελτίωση της υφής του δέρματος. Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Δείτε εδώ πώς γίνεται η συνεδρία

5. Η λιποαναρρόφηση

Τη δραστική λύση απώλειας του τοπικού πάχους σε μία συνεδρία προσφέρει η λιποαναρρόφηση BodyTite με την τεχνολογία RFAL™ (ραδιοσυχνότητες υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης). Η μέθοδος είναι επεμβατική. Με ειδική κεφαλή, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να λειάνει την κυτταρίτιδα, κατευθύνοντάς την επιφανειακά. Η διαδικασία προσφέρει και σύσφιγξη στο δέρμα.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μας καλέσετε στα τηλ.: 210 6810616 και 210 6810490.