Μη Χειρουργική Βλεφαροπλαστική: Επαναφορά του Όγκου χρησιμοποιώντας Ενέσιμα Εμφυτεύματα

Τα μάτια μας αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ελκυστικότητας και μη λεκτικής επικοινωνίας, και φυσικά συχνά αντανακλούν την ηλικία μας. Παραδοσιακά, η αναζωογόνηση της περιοχής των ματιών σήμαινε την ανάγκη για επεμβατικές χειρουργικές θεραπείες, αλλά τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα και μη επεμβατικές διαδικασίες έχουν γίνει ολοένα και περισσότερο η πρώτη επιλογή θεραπείας και έτσι η ανάγκη για χειρουργική επέμβαση μπορεί να καθυστερήσει. Γενικά, οι μη χειρουργικές διαδικασίες περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται στη χρήση των νευροτοξινών (Botox, Dysport) στα ενέσιμα εμφυτεύματα(υαλουρονικό οξύ), λέιζερ, μικροδερμοαπόξεση, φωτοανάπλαση και PRP μεσοθεραπεία.

Καθώς γερνάμε, τα οστά μας υφίστανται αλλοιώσεις της δομής τους, κυρίως στις κογχικές και περικογχικές περιοχές καθώς επίσης και στην άνω και κάτω γνάθο. Στις περιοχές αυτές επίσης μειώνεται το φυσικό επίπεδο υαλουρονικού οξέος του δέρματος . Η θεραπεία αυτής της περιοχής γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με την περίπλοκη ανατομία και τους υποκείμενους μιμικούς μύες του προσώπου.
Επιπρόσθετα, τα διαμερίσματα λίπους στα εν τω βάθει στρώματα, βαθμιαία χάνουν τον όγκο τους κυρίως στις κεντρικές περιοχές του προσώπου: κάτωθεν του οφθαλμικού κόγχου, στις παρειές και στο περίγραμμα. Στο επιφανειακό υποδόριο στρώμα, η απώλεια όγκου εμφανίζεται κυρίως στις πλάγιες περιοχές του προσώπου: στο περίγραμμα του προσώπου και σε μικρότερο βαθμό στις κεντρικές περιοχές του προσώπου. Παράλληλα μπορεί να προβληθούν οι υπάρχουσες λιπώδεις μάζες (3 στο κάτω βλέφαρο και 1 στο άνω έσω) δημιουργώντας έτσι τις γνωστές ‘’σακούλες’’.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr Villy Rodopoulou (@drvillyrodopoulou) στις

Διόρθωση παραμορφώσεων στην περιοχή των ματιών
Είναι γνωστό ότι η διαδικασία γήρανσης οστών και λίπους προχωράει κατά ένα μάλλον προβλέψιμο τρόπο, και επομένως η αποκατάσταση του όγκου στις περιοχές προσώπου και του οφθαλμού αναμένεται να ακολουθήσει μια αρκετά τυποποιημένη πορεία; καθιστώντας έτσι χρήσιμη τη στοχοθέτηση των διαφορετικών περιοχών της εξελισσόμενης ατροφίας ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη ογκομετρική ανανέωση, ειδικά όταν αντιμετωπίζονται παραμορφώσεις που αφορούν στην περιοχή των ματιών.

Παρά τις πολλές τεχνικές και μεθόδους που είναι διαθέσιμες για τη διόρθωση των παραμορφώσεων στην περιοχή των ματιών, η χρήση των νευροτοξινών (Botox, Dysport) και υαλουρονικού οξέος είναι από τις πιο κοινές προσεγγίσεις που προσφέρονται στους ασθενείς ως μια γρήγορη και μη επεμβατική επιλογή για την αναζωογόνηση των ματιών.

Ενώ διάφορες μελέτες υποστηρίζουν την χρήση μπότοξ για τη βελτίωση των δυναμικών ρυτίδων(έκφρασης) σε νεότερους ασθενείς ως επιπλέον εναλλακτική τεχνική, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε και τις στατικές αλλαγές που προκαλούνται από την απώλεια όγκου στο χόριο και στους υποκείμενους μαλακούς ιστούς. Ως εκ τούτου, η χρήση των νευροτοξινών (Botox, Dysport) σε συνδυασμό με δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού είναι και υπήρξε μια πιο βιώσιμη επιλογή για μη επεμβατική αναζωογόνηση σε ασθενείς με βαθιές στατικές(μόνιμες) ρυτίδες και σακούλες. Όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό, οι νευροτοξίνες έχουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της αύξησης της μακροβιότητας των εμφυτευμάτων.

Εκτός από τη χρήση των σωστών υλικών και εργαλείων, η διόρθωση των παραμορφώσεων στην περιοχή των ματιών απαιτεί από έναν πλαστικό χειρουργό να επιλέξει με ακρίβεια την περιοχή της έγχυσης σύμφωνα με την ανατομία καθώς και με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών έγχυσης- μόνο τότε, μπορεί ο θεράπων να προσφέρει πραγματικά αποτελέσματα στους ασθενείς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr Villy Rodopoulou (@drvillyrodopoulou) στις

Μη χειρουργικές διαδικασίες για την αναζωογόνηση των ματιών - Πλεονεκτήματα των ενέσιμων εμφυτευμάτων (υαλουρονικό οξύ)

Τα δερματικά εμφυτεύματα έχουν φέρει επανάσταση στον τομέα της αισθητικής και έχουν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά στην περικογχική περιοχή για αρκετά χρόνια. Τα δερματικά εμφυτεύματα έχουν γίνει μια από τις πιο περιζήτητες διαδικασίες αναζωογόνησης του προσώπου καθώς προσφέρουν μια νεανική, τρισδιάστατη όψη με ελάχιστο χρόνο αποθεραπέιας. Η αυξανόμενη ζήτηση του μπορεί να αποδοθεί στην εστίαση τόσο των μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο και στην ύπαρξη μιας πληθώρας διαθέσιμων σκευασμάτων σε τιμές πιο προσιτές συγκριτικά με το παρελθόν. Ωστόσο, η χρήση εμφυτευμάτων για αποκατάσταση του όγκου του προσώπου συνδυαστικά με τη χρήση μποτοξ έχει αποτελέσει έμπνευση για εμάς και από ετών έχουμε εισάγει την προσωπική μας τεχνική sfumato που ασφαλώς έχει εξέχουσα θέση και στην βελτίωση της περιοφθαλμικής περιοχής με εξαιρετικά αποτελέσματα στην μη χειρουργική αναζωογόνηση των ματιών.

Για την αποκατάσταση της πληρότητας και του όγκου, ειδικά για την περικογχική αλλά και για άλλες περιοχές του προσώπου, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο κοινά χρησιμοποιούμενα υλικά πλήρωσης, και αποτελεί σαφώς το αγαπημένο μας. Όσον αφορά την προέλευση του, είναι ενας πολυσακχαρίτης που βρίσκεται στον συνδετικό ιστό όλων των ζωντανών οργανισμών, είναι ασφαλές στη χορήγηση και η δυνατότητα αναστροφής ενός ανεπιθύμητου αποτελέσματος με τη χρήση υαλουρονιδάσης το καθιστά μία από τις πλέον προτιμώμενες επιλογές εμφυτευμάτων τόσο από τους ασθενείς όσο και από τους γιατρούς.

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να αποκαθιστά και να προσθέτει όγκο σε βυθισμένες / κοίλες περιοχές, όταν εγχύεται στοχευμένα και μπορεί με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων των ματιών, ενυδατώντας την περιοχή και ‘γεμίζοντας’ το δέρμα. Τα εμφυτεύματα που εγχύονται κάτω από τα μάτια μπορούν επίσης να συμβάλουν στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στη μείωση των λεπτών γραμμών.
Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι με επαναλαμβανόμενες ενέσεις υαλουρονικού οξέος μπορούμε να συμβάλλουμε στην τόνωση της φυσικής παραγωγής του κολλαγόνου, η οποία με τη σειρά της μειώνει τον αριθμό των ρυτίδων στην εγχυόμενη περιοχή. Μαζί με τα παραπάνω, άλλα οφέλη από τη χρήση ενέσιμων θεραπειών για μη χειρουργική αναζωογόνηση των ματιών είναι τα εξής:

Μειωμένοι μαύροι κύκλοι ματιών

Κάλυψη/Μείωση στις σακούλες των ματιών

Βελτιώση στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες

Πιο φωτεινά και πιο νεανικά μάτια

Βέβαια, με τα ενέσιμα εμφυτεύματα να γίνονται όλο και πιο κοινά ως θεραπεία για πολλά αισθητικά προβλήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζει ο θεράπων ιατρός τις διαφορετικές τεχνικές χορήγησης και τις πιθανές παρενέργειες τους, πόσο μάλλον όταν εφαρμόζονται σε αυτήν την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Γι’ αυτό και είναι ύψιστης σημασίας η προσεκτική επιλογή του θεράποντος ιατρού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kosmesis Plastic Surgery (@kosmesisplasticsurgery) στις

Μη Χειρουργική Βλεφαροπλαστική: Επαναφορά του Όγκου χρησιμοποιώντας Ενέσιμα Εμφυτεύματα

Η διόρθωση της απώλειας όγκου στις βυθισμένες / κοίλες περιοχές είναι μία από τις πιο συχνά αναζητούμενες μη χειρουργικές επεμβάσεις όταν πρόκειται για αναζωογόνηση των ματιών. Λόγω της ανατομίας και της δυναμικής της περικογχικής περιοχής, η θεραπεία αυτής της περιοχής είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Οι νευροτοξίνες (Botox, Dysport) και το υαλουρονικό οξύ, και ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό, μπορούν να προσφέρουν μια εξαιρετική λύση στην ελάχιστα επεμβατική αναζωογόνηση αυτής της περιοχής, αλλά αυτό που είναι ακόμη σημαντικότερο είναι να εξεταστεί η χρήση τους στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης για την αποκατάσταση της αισθητικής του προσώπου.

Στο παρελθόν, τα ενέσιμα εμφυτευμάτα χρησιμοποιούνταν για επιφανειακές θεραπείες που βασίζονταν σε δερματολογική προσέγγιση και απέφεραν μόνο βραχύβια αποτελέσματα. Σήμερα, όμως, δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την αντιμετώπιση επιφανειακών προβλημάτων αλλά και για την αποκατάσταση όγκου με χειρουργική προσέγγιση και στόχο τη μακροχρόνια διατήρηση των αποτελεσμάτων. Με την αποκατάσταση του όγκου μπορεί επιπλέον να περιοριστεί η χαλάρωση με συνοδά κάποια πρόσθετα αποτελέσματα ‘ανύψωσης’. Άλλες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της μεσοθεραπέιας PRP και της φωτοανάπλασης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενή και συχνά συνιστάται συνδυασμένη προσέγγιση για βέλτιστα αποτελέσματα.
Όπως και με οποιαδήποτε ιατρική διαδικασία, η διεξοδική κατανόηση της υποκείμενης ανατομίας, των τεχνικών έγχυσης και της γνώσης στη διαχείριση των επιπλοκών σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και την ικανότητα έγκαιρης αναγνώρισης και αντιμετώπισης αυτών, είναι ουσιώδους σημασίας για την ελαχιστοποίηση των δυσμενών επιπτώσεων, ώστε να επιτευχθούν βέλτιστα αποτελέσματα.