Happy b-day Dr Rodopoulou! Η Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου σε α΄ ενικό

Ελάχιστα κέντρα αισθητικής ιατρικής και χειρουργικής ταυτίζονται με πρόσωπα. Το Kosmesis είναι ένα από αυτά! Με αφορμή τα γενέθλια της συνδημιουργού του, της πλαστικού χειρουργού Δρ Βίλλυς Ροδοπούλου, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε αυτό το άρθρο όχι σε κάποια καινούρια θεραπεία προσώπου ή σώματος, αλλά στον άνθρωπο που σας τις προσφέρει με αγάπη πάνω από 12 χρόνια στην Ελλάδα. Της ζητήσαμε να μας... συστηθεί από την αρχή και της υποβάλαμε και μέρος από το κλασικό ερωτηματολόγιο του Προυστ.

ΜΕΓΑΛΩΣΑ στο λόφο του Βώκου και στην παλιά Κοκκινιά του Πειραιά πήγα σχολείο. Πέρασα πολύ ωραία παιδικά χρόνια, έπαιξα και έζησα σε μια γειτονιά με γνήσιους ανθρώπους γύρω μου, γιατί οι Πειραιώτες είναι αυθεντικοί, κάτι που διαπίστωσα όταν πήγα στο Πανεπιστήμιο και μπήκα σε έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Αξίζει να πω ότι από το σχολείο μου δεν είχε περάσει ποτέ κανείς μέχρι τότε στην ιατρική! Τις ευκαιρίες να καλλιεργηθώ τις δημιούργησε κατεξοχήν η μητέρα μου γιατί έδωσε σε εμένα και στον αδερφό μου τα κατάλληλα ερεθίσματα. Με πήγε μπαλέτο, έκανα πιάνο, τα γαλλικά μου κ.τλ. Επίσης από παιδιά μας πήγαιναν θέατρο και είχα μεγάλη έφεση σε αυτό, μου άρεσε να βλέπω. Θυμάμαι ακόμη την ιστορική παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν στην Επίδαυρο.
Από την άλλη ο πατέρας μου μου ενέπνευσε  την αγάπη για την φύση, τα ταξίδια αλλά και μου ενίσχυσε την έμφυτη τάση μου για εξερεύνηση και ρίσκα... Ωστόσο κι από τους δύο διδάχτηκα τις ηθικές αρχές που ανέκαθεν τηρώ απαράβατα και την αξία της ακατάπαυστης προσπάθειας για το καλύτερο!

Ως πρωθιέρεια στο φεστιβάλ
Ηραίων Πυθαγορείων στη Σάμο το 2018


ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ
γιατί μου αρέσει να μπορώ να βοηθώ. Ασφαλώς λειτούργησε υπέρ μου ότι ήμουν πολύ καλή στις θετικές επιστήμες, δηλαδή στη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία που ήταν αγαπημένο μάθημα. Αλλά το μεγαλύτερό μου κίνητρο ήταν να προσφέρω βοήθεια στους ανθρώπους. Η ειδικότητα που ήθελα εξαρχής να κάνω ήταν η Χειρουργική, γιατί πιστεύω ότι είναι η κορωνίδα των ιατρικών ειδικοτήτων που παρεμβαίνει άμεσα στο ανθρώπινο σώμα και ίσως γιατί η ανυπόμονη φύση μου με ωθεί να θέλω άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα που μόνο η Χειρουργική μπορεί να προσφέρει!
Ξεκινώντας την εκπαίδευση στο νοσοκομείο και βλέποντας από κοντά την κάθε ειδικότητα, απέκλεισα κάποιες από αυτές, όπως την ορθοπαιδική, την οφθαλμολογία, την ουρολογία, τη γυναικολογία και σιγά σιγά απέκλεισα και τη γενική χειρουργική. Κάποια στιγμή ο αγαπημένος μου καθηγητής, ο κορυφαίος Βασίλειος Γολεμάτης, με έστειλε σε ένα μεγάλο κέντρο στο Παρίσι, όπου κάναμε βαριά χειρουργική, μεταμοσχεύσεις ήπατος κ.ά. Για ένα διάστημα ήθελα τόσο... βαριά πράγματα, αλλά στην πορεία άρχισε να με ελκύει περισσότερο η ιδέα να κάνω κάτι που να είναι πιο... καλλιτεχνικό, κοντά στη γυναικεία φύση μου και πιο ορατό. Έτσι, προσέγγισα πολύ την πλαστική χειρουργική η οποία τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένη και με ενθουσίασε!


ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΘΗΚΑ
έπειτα από μια μακρά πορεία σπουδών. Πρώτα τελείωσα χειρουργική στην πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική στο Ιπποκράτειο με επικεφαλής τον καθηγητή Βασίλειο Γολεμάτη. Εξαιτίας της μεγάλης αναμονής για ειδικότητα, κατάφερα και πήρα υποτροφία και πήγα στην Αμερική, όπου έμεινα σχεδόν 3 χρόνια κάνοντας το πρώτο μέρος της ειδικότητάς μου στην πλαστική χειρουργική στο University of Illinois στο Σικάγο με επικεφαλής τον Dr Mimis Cohen. Μετά από αυτό ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου στην Αθήνα, πήρα και τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό τίτλο (EBOPRAS) και στη συνέχεια πήγα στην Αγγλία για να κάνω μετεκπαίδευση (fellowship). Αρχικά εργάστηκα στο NHS, δηλαδή το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας και ειδικότερα στο 2ο μεγαλύτερο κέντρο επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής έξω από το Λονδίνο, στο St Andrew’s. Μετά άσκησα την πλαστική χειρουργική ιδιωτικά στο διάσημο δρόμο με κλινικές, τη Harley street, όπου ασχολήθηκα περισσότερο με την αισθητική χειρουργική. Εκεί έμεινα μέχρι το 2007, οπότε γύρισα στην Ελλάδα γιατί με τον σύζυγό μου, επίσης πλαστικό χειρουργό Δρ Κεραμίδα, αποφασίσαμε να έχουμε βάση για την οικογένειά μας, την πατρίδα μας.

Με τον καθηγητή μου στο Illinois, τον Dr Mimis Cohen


Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ:
Είναι τόσες πολλές-δόξα τω Θεώ-οι ευτυχείς μου επαγγελματικές στιγμές που δεν ξέρω ποια να πρωτοξεχωρίσω. Όταν πήρα τον τίτλο της ευρωπαϊκής ειδικότητας; Τα πολύ απαιτητικά χειρουργεία κρανιοπροσωπικής χειρουργικής σε παιδιά και τις επανορθωτικές επεμβάσεις που έκανα στο University of Illinois στο Σικάγο; Θυμάμαι σαν τώρα όλες τις πρώτες μου επεμβάσεις που η αδρελανίνη και ο ενθουσιασμός «χτύπαγε κόκκινο»! Αξέχαστες επαγγελματικές στιγμές-και είναι πολλές-αποτελούν και όσες χειρουργησα ή περιποιήθηκα με ενέσιμες ή άλλες τεχνικές διάσημες ασθενείς που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, γιατί είναι απαιτητικό όταν χειρουργείς πρόσωπα που η καριέρα τους εξαρτάται τόσο πολύ από την εμφάνισή τους. Αλλά και όταν έκανα επανορθωτικά χειρουργεία, όπως ογκολογικά περιστατικά, καθώς και κάθε φορά που εντοπίζω μελάνωμα στην αρχή του και σώζεται έτσι ένας άνθρωπος. Δε μπορώ να μην αναφέρω την επιστημονική ικανοποίηση κι επιβράβευση που μου προσφέρουν τόσο μια επιστημονική δημοσίευση σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά της ειδικότητάς μας, όπως το PRS Global, όσο και οι επιστημονικές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια πλαστικής χειρουργικής, που συμβαίνουν επανειλημμένως. Φυσικά δεν παραλείπω και τις trademark θεραπείες που έχω κατοχυρώσει (μέθοδος αυξητικής χειλιών Φ technique, 3D-Cryolipolysis™). Με ικανοποιεί να έχω signature treatments που εφαρμόζω με δικό μου τρόπο και αυτό να αναγνωρίζεται διεθνώς. Τέλος, η καλύτερή μου στιγμή είναι να βλέπω την ευτυχία και την ικανοποίηση στο πρόσωπο κάθε ασθενούς μου. Χαίρομαι τόσο πολύ που έχω την ευλογία να ζω αυτή την εμπειρία καθημερινά και φυσικά να αντλώ δύναμη και έμπνευση από αυτά τα συναισθήματα.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ είναι να είμαι πάντα τόσο καλή όσο οφείλω να είμαι. Υπάρχει ένα μότο που μου αρέσει και είναι του θεατρικού συγγραφέα Somerset Maugham: If you don’t accept anything but the best, you very often get it, δηλαδή «Αν δεν αποδέχεσαι τίποτε πέρα από το καλύτερο, πολύ συχνά το αποκτάς».

Με την αγαπημένη ηθοποιό και
πιστό #KosmesisGirl Σμαράγδα Καρύδη


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ KOSMESIS
ήταν ένα όνειρό μου. Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε με τον Δρ Κεραμίδα να εργαζόμαστε ιδιωτικά το 2008 και το 2012 δημιουργήσαμε το δικό μας κέντρο, το Kosmesis. Στόχος μας ήταν, και παραμένει, να προσφέρουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες κορυφαίες θεραπείες αισθητικής, ιατρικής και χειρουργικής, ό,τι πιο πρωτοποριακό, αποτελεσματικό και ασφαλές υπάρχει παγκοσμίως.

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ESHOP επειδή ήθελα οι ασθενείς να μπορούν να επωφεληθούν από τα ιατρικής βαθμίδας προϊόντα που επιλέγω προσωπικά και έχω διαθέσιμα και μέσω του ιατρείου μας και μέσω του eshop μας. Πιστεύω πολύ στην αποτελεσματικότητα της ορθής καθημερινής περιποίησης του δέρματος σε συνδυασμό με τις κατά καιρούς θεραπείες στο ιατρείο.

ΔΟΥΛΕΙΑ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ συνδυάζονται, όχι εύκολα, αλλά είναι μια διαρκής πρόκληση να τα ισορροπείς και να ανταποκρίνεσαι ικανοποιητικά και στον ένα ρόλο και στον άλλο αλλά και σε τόσους άλλους που πρέπει να εκπληρώνουμε οι γυναίκες.

Εδώ με τον μονάκριβό μου γιο


ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΩ
να μην ζητούν υπερβολές. Το φυσικό αποτέλεσμα, το μη αντιληπτό είναι το ιδανικό και αποτελεί ανέκαθεν την φιλοσοφία και την απαράβατη επιδίωξή μου. Μάλιστα το τονίζω και τους το λέω προτού καν ακόμη το φυσικό γίνει της μόδας-όπως πρόσφατα- και γι’ αυτό με επιλέγουν εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε στο βίντεο την αξία της εξατομικευμένης προσέγγισης & του φυσικού αποτελέσματος (Πηγή: εκπομπή Οδηγός Καλής Ζωής)


Δείτε το βίντεο
με εμπειρία ασθενούς
που έρχεται στην Kosmesis 10 χρόνια

ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑ είναι...  να μπορέσω να διατηρήσω αυτή τη δύσκολη ισορροπία των ρόλων που έχω και να συνεχίσω να προσφέρω τις top of the top υπηρεσίες, όπως θέλω. Παρόλο που έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών-και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό-είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες η ποιότητα και η ηθική που διέπει τις επιλογές μου και ως προς τους ασθενείς μου και ως προς τη ζωή μου και θα το τηρήσω αυτό. Θέλω να μπορέσω να έχω ακόμα πιο προχωρημένες θεραπείες και από πλευράς προϊόντων να βγάλω την προσωπική μου σειρά δερμοκαλλυντικών που θα είναι διαθέσιμη σύντομα και φέρει την υπογραφή μου γιατί ό,τι περιέχει είναι επιλογές μου!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ είναι ο Νίκος Καζαντζάκης! Και ποιητής βεβαίως ο Ελύτης, με τον οποίο έχουμε την ίδια μέρα (2/11) γενέθλια. Αγαπημένο βιβλίο είναι «Τα εις εαυτόν» του Μάρκου Αυρήλιου.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: Τι να πρωτοαναφέρω; Τη Σαντορίνη; Το Σούνιο; Το Ναύπλιο; Το Πυργάκι όπου είναι η καταγωγή μου; Από το εξωτερικό ξεχωρίζω την Τοσκάνη, την Ιαπωνία... Μου αρέσουν πολύ και τα βουνά, όπως η Οίτη, η Πίνδος με τα Ζαγοροχώρια και το Νυμφαίο και τόσα άλλα... Αισθάνομαι τόσο τυχερή που ζω στην ωραιότερη χώρα του πλανήτη και στον ωραιότερο πλανήτη του σύμπαντος!!!

Από συνέντευξη για την The Guardian: