Φουσκωμένη κοιλίτσα: Μήπως έχετε διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών;

Η επίπεδη κοιλιά είναι ο στόχος που θέλουμε να πετύχουμε όταν έχουμε τοπικό πάχος και χαλάρωση στην περιοχή ή αντιμετωπίζουμε μετεωρισμό εξαιτίας διατροφικών επιλογών. Ωστόσο, η φουσκωμένη κοιλίτσα δεν είναι πάντα αποτέλεσμα περιττού λίπους που συσσωρεύεται στο σημείο αυτό ή κακών διατροφικών επιλογών. Μια μερίδα ανθρώπων, κυρίως γυναίκες που έχουν βιώσει κάποια εγκυμοσύνη, εμφανίζουν τη λεγόμενη διάσταση ορθών κοιλιακών μυών, μια κατάσταση ελάχιστα γνωστή στους περισσότερους, που χρειάζεται εμπειρία για να διαγνωστεί. Συχνά οι ασθενείς μένουν αδιάγνωστοι (η διάγνωση γίνεται με υπέρηχο κοιλίας) και ταλαιπωρούνται κάνοντας δίαιτα χωρίς να έχουν τέτοια ένδειξη. Τα καλά νέα είναι ότι το πρόβλημα διορθώνεται! Οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας και Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου έχουν εκπονήσει επιστημονική μελέτη σε περισσότερα από 300 περιστατικά και επίκειται η παρουσίασή της σε επιστημονικό συνέδριο. Πώς, μπορούμε, λοιπόν να απαλλαγούμε από την κατάσταση αυτή;

Οι ορθοί κοιλιακοί μύες
και η σημασία τους

Τι είναι όμως η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών που δημιουργούν αυτή την προβολή της κοιλιάς; Υπό κανονικές συνθήκες, οι ορθοί κοιλιακοί μύες βρίσκονται στο κέντρο της κοιλιάς και αποτελούνται από δύο μυϊκά στρώματα που ενώνονται μεταξύ τους στο μέσο της με έναν χαλαρό ιστό (λευκή γραμμή). Οι κοιλιακοί μύες, όπως και οι μύες του προσώπου και του σώματος, στηρίζουν το δέρμα και προστατεύουν τα οστά. Οποιαδήποτε χαλάρωση ή και μετακίνησή τους αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά μας. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες, όπως η εγκυμοσύνη, ένα μεγαλόσωμο έμβρυο, η απώλεια αρκετών κιλών κ.ά., αυξάνουν την πίεση που δέχονται οι μύες με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από την περιοχή της ένωσής τους στο μέσον της κοιλιακής χώρας. Έτσι, η μήτρα, το παχύ και το λεπτό έντερο και τα άλλα όργανα που βρίσκονται μέσα στην κοιλιά προβάλλουν προς τα έξω, καθώς δεν υπάρχουν οι ορθοί κοιλιακοί μύες ώστε να τα συγκρατήσουν. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι έντονη προβολή της κοιλιάς, πόνος στη μέση, δυσκοιλιότητα και διαφυγή ούρων, ακόμα και δύσπνοια ή δυσκολία στην κίνηση.

Η αποκατάσταση
με το χειρουργείο

Η θεραπεία είναι πάντα χειρουργική. Ο πλαστικός χειρουργός σχεδόν πάντα την εντάσσει στην κοιλιοπλαστική, διότι οι γυναίκες που έχουν διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών πάσχουν και από μεγάλη χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς. Ο πλαστικός χειρουργός επαναφέρει στη θέση τους τους ορθούς κοιλιακούς μυς συγκρατώντας τους με ειδικά ράμματα.

Τα πρώτα συμπεράσματα από την επιστημονική μελέτη των πλαστικών χειρουργών της Kosmesis δείχνουν ότι η χειρουργική διόρθωση της διάστασης των ορθών κοιλιακών μυών αποκαθιστά το πρόβλημα σχεδόν εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες υποτροπής στο μέλλον. Επομένως, το αποτέλεσμα που προσφέρει η μέθοδος είναι μόνιμο. Επιπλέον, η επέμβαση αυτή λεπταίνει τη μέση, βελτιώνοντας τους δείκτες της υγείας που σχετίζονται με κινδύνους που προκαλεί η μεγάλη περίμετρος μέσης.

Δείτε πώς φαίνεται η διάσταση των κοιλιακών μυών
& το αποτέλεσμα της επέμβασης

Ακόμα ενημερωθείτε από το βίντεο
για την επέμβαση


Και τέλος, δείτε αυτό το περιστατικό Πριν &Μετά

την επέμβαση (έγινε ένα τυπικό Mommy makeover που περιλάμβανε ανόρθωση στήθους, λιποαναρρόφηση &
διόρθωση διάστασης κοιλιακών μυών)

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μας καλέσετε στα τηλ.: 210 6810490 και 210 6810616. Ακόμα, μπορείτε να μας στείλετε στη φόρμα επικοινωνίας μας κάποια φωτογραφία σας που δείχνει το πρόβλημα και να σας καθοδηγήσουμε έως ένα βαθμό μέσω e-consulting.