Αλλαγη εποχης: Τα πιο αποτελεσματικα δερμοκαλλυντικα το καλοκαιρι

Ανανεώνουμε το νεσεσέρ του καλοκαιριού με δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας που προσφέρουν στο δέρμα ό,τι χρειάζεται περισσότερο: ενυδάτωση, αντιηλιακή και αντιοξειδωτική προστασία αλλά και πρόληψη της εμφάνισης πανάδων.

1. Ενυδάτωση

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την υγρασία στο δέρμα και να εμποδίσουμε την αφυδάτωση. Μια καλή επένδυση είναι το ενισχυμένο με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Β5, σέρουμ προσώπου Medik8 Hydr8 B5 Intense που βοηθά στην αναπλήρωση του δικού μας υαλουρονικού οξέος. Εναλλακτική επιλογή είναι η ενυδατική κρέμα ημέρας Medik8 Advanced Day Total SPF 30 με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, θεοβρωμίνη (από το κακάο) που έχει ενυδατικές, λευκαντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στο μπουντουάρ σας αξίζει να προσθέσετε αρκετές βραβευμένες Timeless Truth μάσκες, όπως των χεριών, του λαιμού και ντεκολτέ και φυσικά του προσώπου. Ξεχωρίζουμε τις σούπερ ενυδατικές Black mask hydra intense TT mask και την Triple HA TT mask (φωτό).

2. Αντιηλιακή προστασία

Μελέτες δείχνουν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των mineral αντιηλιακών με ορυκτά φίλτρα (SPF). Ενδεικτικά, το Universkin Nexultra Z SPF 50 βασίζεται στο οξείδιο του ψευδαργύρου, συστατικό που παραμένει στην επιφάνεια του δέρματος και το προστατεύει από τη UV ακτινοβολία αντανακλώντας την. Περιέχει 25% οξείδιο του ψευδαργύρου, την υψηλότερη περιεκτικότητα που έχει διαμορφωθεί ποτέ καθώς και βιταμίνη Ε. Μια εναλλακτική επιλογή με πλεονέκτημα την κάλυψη είναι το αντιηλιακό-πούδρα Universkin Nexultra UV SPF50 powder brush (φωτό), με 100 % φυσικά φίλτρα και βιομιμητικό πεπτίδιο acetyl hexapeptide-1, το οποίο εμποδίζει την υπερδραστηριότητα των μελανινοκυττάρων που οδηγούν στο σχηματισμό ανεπιθύμητων πανάδων. Πολύ αποτελεσματικό αντιηλιακό είναι και το Nimue Sun- C SPF 40 με μη λιπαρή υφή και βιταμίνη C.

3. Αντιοξειδωτική προστασία

Η Teoxane RHA repair balm απευθύνεται στο δέρμα που εμφανίζει αφυδάτωση και φωτογήρανση. Λειτουργεί ως αναπλαστική και ενυδατική μετά από ενέσιμες θεραπείες και πίλινγκ στο ιατρείο. Επιπλέον, μια καλή επιλογή είναι η κρεμομάσκα οξυγόνωσης Genosys EGF repair oxygen cream (φωτό).

4. Κατά των πανάδων

Το καλοκαίρι οι επιλογές μας είναι ελαφριές φόρμουλες λεύκανσης και λάμψης, χωρίς φωτοευαίσθητες ουσίες. Το σέρουμ προσώπου Medik8 C-Tetra που περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, γνωστή και για τη λευκαντική δράση της είναι αρκετά δραστικό στις δυσχρωμίες. Ακόμα, ένας ισχυρός λευκαντικός ορός είναι ο Jan Marini luminate face lotion (φωτό).