Βotox: Ολα οσα θελεις να ρωτησεις λιγο πριν παρεις την αποφαση

Η θεραπεία botox, γνωστή και ως ενέσιμη νευροτοξίνη, προτείνεται για να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς ουσιαστικά καταστέλλει την έντονη σύσπαση των μυών του προσώπου.

Συνήθως προτείνεται ως θεραπεία, για να μειωθούν οι γραμμές έκφρασης στο άνω τρίτο του προσώπου, πχ στο γνωστό πόδι της χήνας στην περιοχή των ματιών, του μετώπου, του λαιμού κλπ αλλά ακόμη και για μείωση της υπερβολικής εφίδρωσης. Με την ορθή εφαρμογή του μπορούν προσωρινά να σβήσουν ή να μειωθούν οι οριζόντιες γραμμές του μετώπου, οι κατακόρυφες γραμμές στο μεσόφρυο και στο πόδι της χήνας που δίνουν μια κουρασμένη ή και θυμωμένη όψη στο πρόσωπο. Αλλά και γενικά οπουδήποτε εισχωρεί το Botox στο πρόσωπο, χαλαρώνει τους μυς κάτω από το δέρμα. Όταν ο μυς χαλαρώνει, η γραμμή μειώνεται.

Δείτε φωτογραφίες Πριν-Μετά τη συνεδρία βουτυλικής τοξίνης

Τι είναι η βουτυλική τοξίνη;

Το Botox είναι μία ενέσιμη θεραπεία που λειτουργεί για να μειώσει και την ανισορροπία που μπορεί να εμφανίζουν συχνά οι μύες, εξηγεί η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου. Με άλλα λόγια, όπου εισχωρούν τα συστατικά που περιλαμβάνονται στην ένεση του botox, αναγκάζουν τους μυς της περιοχής να υπολειτουργούν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όταν οι μύες σταματήσουν να κινούνται, οι ρυτίδες σταματούν να σχηματίζονται.

Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων, κάνει botox πριν καν εγκατασταθούν ρυτίδες και γραμμές στο πρόσωπό τους. Σε κάθε περίπτωση είναι πάντα αναγκαίο να γίνεται η σωστή έρευνα πριν επιλέξετε τη συγκεκριμένη ενέσιμη θεραπεία, τόσο για το γιατρό που θα κάνει τη θεραπεία, όσο και για την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί.

VIDEO: Μάθετε την προσέγγισή μας για να έχουμε φυσικό αποτέλεσμα
(απόσπασμα από τη συνέντευξη της κας Ροδοπούλου στην εκπομπή Οδηγός Καλής Ζωής)

Προλαμβάνει τις ρυτίδες;

Η απάντηση στο ερώτημα αν το botox προλαμβάνει τις ρυτίδες είναι "ΣΑΦΩΣ".

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Botox δεν πρέπει να απομακρύνει τις εκφράσεις του προσώπου αλλά να μαλακώσει τις γραμμές του. Το αντίθετο αποτέλεσμα προκύπτει όταν γίνονται υπερβολές με τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου σε παλαιότερό της άρθρο, έχει τονίσει την ανησυχία της σχετικά με τα «πολλά υποσχόμενα» αλλά ταυτόχρονα πολύ οικονομικά πακέτα αναζωογόνησης προσώπου ή σώματος.

"Οι νεότεροι και ενδεχομένως πιο ευάλωτοι ασθενείς με χαμηλό εισόδημα μπορεί να γοητεύονται από αυτά τα πακέτα καθώς μοιάζουν με ‘’καλή επένδυση’’. Η πλειοψηφία ωστόσο των ασθενών αυτών επενδύει σε αναξιόπιστους παρόχους για πολλαπλές συνεδρίες/επαναλήψεις, ενώ θα μπορούσε να απευθυνθεί σε έναν καταρτισμένο ιατρό, εξασφαλίζοντας ένα καλαίσθητο αλλά ταυτόχρονα ασφαλές αποτέλεσμα", αναφέρει η χαρακτηριστικά η γιατρός.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το κέντρο αισθητικής πλαστικής χειρουργικής Kosmesis και οι εξειδικευμένοι ιατροί καθώς επίσης και το άρτια ενημερωμένο προσωπικό, να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία, που ταιριάζει/καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.