Τι είναι τα Beauty DNA tests; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα “τάση” που εξελίσσεται

Η ανάλυση του ανθρώπινου γενετικού υλικού στο σπίτι, είναι μία δυνατότητα που είναι πλέον άμεσα και εύκολα διαθέσιμη στις ημέρες μας. Home DNA kits, όπως ονομάζονται, είναι εύκολο να βρει κανείς, με ένα search στο διαδίκτυο.

Η νέα τάση δεν περιορίζεται μόνο αλλά αφορά κυρίως τη βιομηχανία της ομορφιάς, καθώς παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου της υγείας των μαλλιών και του δέρματός, δίνοντάς σας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο σύντομα θα γκριζάρουν τα μαλλιά σας, θα αντιδράσει το δέρμα στις βλαβερές ακτίνες UVA / UVB, θα εμφανιστεί τελικά η γήρανση της επιδερμίδας.

Μάλιστα κάποια home kits προσφέρουν εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων με βάση τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ανάλυση.

Η πλαστικός χειρουργός, Βίλλυ Ροδοπούλου αναφέρει ότι η εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος και η δυνατότητα χρήσης εξειδικευμένων προϊόντων, που αναπτύσσονται βάση των δεδομένων που λαμβάνουμε από το DNA, είναι σίγουρα κάτι το συναρπαστικό.

Ωστόσο, οι γενετικές εξετάσεις ου γίνονται στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη ειδικού δεν έχουν τη δυνατότητα πάντα, να ανιχνεύουν ασυνήθιστες δερματικές διαταραχές με τον τρόπο που θα μπορούσε να κάνει ένας πιστοποιημένος ιατρός. Υπάρχουν ασυνήθεις δερματολογικές παθήσεις και ανάγκες για τις οποίες μπορεί να χρειαστεί πιο εξονυχιστικός έλεγχος στους γονιδιακούς δείκτες, γεγονός που αυξάνει και σημαντικά το κόστος.

Επιπλέον τα beauty DNA tests είναι έγκυρα κατά 60%. Το 40% ποσοστό δεν πρέπει να το αγνοήσουμε, σε καμία περίπτωση και γι’ αυτό είναι απαραίτητο οποιαδήποτε θεραπεία ή επέμβαση να συνοδεύεται από κλινική εξέταση σε εξειδικευμένο ιατρό.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, στο μέλλον είναι πιθανό να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό εγκυρότητας στα DNA tests, σε πολλαπλούς τομείς.

Μέχρι τότε όμως, στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής και όχι μόνο, όταν πρόκειται για την υγεία του δέρματος και της αποτελεσματικής φροντίδας του, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι καλύτερο να απευθυνόμαστε σε εξειδικευμένους ιατρούς, πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους, οι οποίοι μπορούν να ερμηνεύσουν σωστά και με ασφάλεια μια γενετική διάγνωση.