Τα οφελη της φωτοαναπλασης

Φωτοανάπλαση είναι η τεχνική κατά την οποία πραγματοποιούνται θεραπείες με βάση το φως, που βελτιώνουν την εμφάνιση πολλαπλών δερματικών παθήσεων, την υφή του δέρματος, τα σημάδια γήρανσης. Επιπλέον η συγκεκριμένη θεραπεία διορθώνει ήπιες ουλές ακμής, μειώνει τους μεγάλους πόρους, διορθώνει τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια και μειώνει τις λεπτές γραμμές. Θεωρείται και είναι αποτελεσματική για την αποτρίχωση, ενώ επιπλέον χρησιμοποιείται για να σφίξει το δέρμα που έχει χάσει την ελαστικότητά του.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά της φωτοανάπλασης είναι ο μικρός ή σχεδόν μηδενικός χρόνος ανάκαμψης. Όποιος την επιλέγει μπορεί να συνεχίσει κανονικά και αμέσως τις δραστηριότητές του.

Συγκεντρώνοντας λοιπόν τα οφέλη της φωτοανάπλασης έχουμε τα εξής:
-Βελτιώνει τις ηλιακές κηλίδες, τα σημάδια γήρανσης, τις θαμπές επιδερμίδες, την ανομοιογενή χρώση, τους μεγάλους πόρους, το δέρμα που έχει υποστεί βλάβες από τον ήλιο και τα πρώιμα σημάδια γήρανσης.
-Επιπλέον διορθώνει την ερυθρότητα του δέρματος, τη ροδόχρου ακμή και τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία.
-Χαρίζει απαλό δέρμα με ομοιόμορφο τόνο.
Ο ασθενής αισθάνεται την ελάχιστη δυσφορία κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητες.

Στο κέντρο Kosmesis χρησιμοποιούνται τα ιδιαιτέρως εξελιγμένα συστήματα Palomar στη φωτοανάπλαση, τα οποία διαθέτουν ειδικές κεφαλές μέσα από τις οποίες φιλτράρεται το παλμικό φως, έτσι ώστε τα αιμοφόρα αγγεία και οι μελαγχρωστικές βλάβες να είναι ο μοναδικός στόχος. Η κεφαλή φωτοανάπλασης Palomar εκπέμπει παλμούς φωτός στο δέρμα. Το παλμικό φως απορροφάται από τη μελανίνη των κηλίδων και από το αίμα των ορατών φλεβών. Έτσι, μετά από κάποιες συνεδρίες, τα προβλήματα του δέρματος «σβήνουν» σταδιακά μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων. Η συγκεκριμένη μέθοδος φωτοανάπλασης IPL Palomar μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλο το πρόσωπο – εκτός από την περιοχή ακριβώς κάτω από τα μάτια – το λαιμό, το στήθος, τα χέρια, την πλάτη και τα πόδια.

Το σύστημα αισθητικής Palomar είναι η επόμενη γενιά της εξέλιξης της τεχνολογίας, το οποίο με την ισχύ και την ενσωματωμένη ψύξη που διαθέτει επιτρέπει την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων.
Το σύστημα εικονιδίων Palomar παρέχει γρήγορες θεραπείες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η ρυθμιζόμενη τεχνολογία ψύξης διατηρεί τη θερμοκρασία του δέρματος χαμηλότερη για να μειώσει τη δυσφορία της θεραπείας και ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο βλάβης του δέρματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.