Οριστικό τέλος στο διπλοσάγονο – Η Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου ενημερώνει

Λίγο καιρό πριν, η εξαφάνιση του συσσωρευμένου λίπους στο πηγούνι, βασάνιζε γυναίκες, άντρες αλλά και πλαστικούς χειρουργούς. Το διπλό σαγόνι, αποτέλεσμα χαλάρωσης των ιστών ή συσσώρευσης λίπους, έμοιαζε στο παρελθόν, να είναι σπαζοκεφαλιά για τους ειδικούς. Σήμερα όμως ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ θέλουν να έχει βρεθεί η οριστική λύση.

Ποια είναι η μέθοδος

Η μέθοδος βασίζεται στην υποδόρια εκπομπή ραδιοκυμάτων και αφορά το λαιμό και το πρόσωπο και άλλες περιοχές του σώματος, με αντίστοιχα προβλήματα. Οι αποτελεσματικές τεχνικές FaceTite και NeckTite μας προσφέρουν την ιδανική λύση για το τοπικό πάχος, τη σύσφιγξη σε περιοχές, όπως το πηγούνι και τα μάγουλα, καθώς και στη σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου. Το FaceTite και το NeckTite παρέχουν την πλέον σύγχρονη ήπια επεμβατική λύση για αποτελέσματα που θα καθυστερήσουν την λύση της ρυτιδεκτομής (facelift). Ωστόσο μπορούν να εφαρμοστούν και στις περιοχές των μπράτσων, των έσω μηρών, των γονάτων κλπ.

Η καινούργια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας;

Όλες οι τεχνικές έχουν τις ενδείξεις τους, γι αυτό και στην περίπτωση μας η ένδειξη τίθεται από τον βαθμό χαλάρωσης και εναπόθεσης λίπους στις εν λόγω περιοχές. Η ηλικία δεν είναι συγκεκριμένη και μπορεί να αφορά και νεότερους ανθρώπους που έχουν ευρήματα αλλά και μεγαλύτερους ηλικιακά, που δεν χρειάζονται κάτι επεμβατικό ακόμη.

Τι προετοιμασία οφείλει να κάνει η υποψήφια ή ο υποψήφιος πριν την επέμβαση;

Επειδή η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στους υποψηφίους, που δεν έχουν ιατρικό ιστορικό, δεν χρειάζεται εκτεταμένος εγχειρητικός έλεγχος πλήν της διακοπής σκευασμάτων που επιτείνουν την αιμορραγία όπως βιταμίνες, ασπιρίνη κλπ.

Πόσες ημέρες διαρκεί η ανάρρωση;

Η ανάρρωση διαρκεί ελάχιστα, σχετικά με τις επεμβατικές τεχνικές, και περιορίζεται στις 5-7 ημέρες στην διάρκεια των οποίων ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές δραστηριότητες του, προσωρινά με την κάλυψη makeup ή κατάλληλων αξεσουάρ (φουλάρι, κασκόλ κλπ.)

Για πόσο διαρκεί η αλλαγή; Θέλω να ξέρω, αν θα χρειαστεί επανάληψη της επέμβασης στο μέλλον.

Η διάρκεια της αλλαγής, εξαρτάται σημαντικά και από τις αλλαγές που θα συμβούν στο σώμα τού ασθενούς, στην διάρκεια των χρόνων που θα ακολουθήσουν. Αν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, πιθανόν να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της διόρθωσης της χαλάρωσης περισσότερο και λιγότερο της συσσώρευσης λίπους που είναι πιο μόνιμο. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει χρόνια.

Πόσο καθορίζει την ηλικία μας η χαλάρωση του λαιμού ή η συσσώρευση λίπους;  Ενας λαιμός που φαίνεται «βαρύς» λόγω χαλάρωσης ή και συσσώρευσης λίπους,

Σίγουρα προσδίδει χρόνια. Κυρίως, όταν έρχεται σε αντίθεση με ένα πρόσωπο που φαίνεται πιο φρέσκο λόγω των ενέσιμων παρεμβάσεων και άλλων τεχνικών που έχουμε στην διάθεση μας.

Το θεωρείτε πολυτέλεια να προχωρήσει ένας ενδιαφερόμενος σε μια τέτοια επέμβαση; Πόσο κοστίζει ;

Αν θεωρήσω αυτήν την επέμβαση πολυτέλεια, τότε πρέπει να θεωρήσω το ίδιο και όλες τις άλλες αισθητικές παρεμβάσεις που γίνονται καθημερινά σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και προσφέρουν πολλά στην βελτίωση της ψυχολογίας τους και την ποιότητα της καθημερινότητας τους. Και μόνο το ότι είναι τόσο ευρέως διαδεδομένες, αποδεικνύει ότι δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Και αυτό έχει καθοδηγήσει τις τιμές να είναι απολύτως προσιτές και όχι πια προνόμιο μόνο των πολύ εύπορων συνανθρώπων μας. Συν βεβαίως του γεγονότος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα που έχει οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση των τιμών. Η κλασική λιποαναρρόφηση σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα της χαλάρωσης, γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό το πλεονέκτημα που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνική που με την εξελιγμένη εφαρμογή των ραδιοκυμάτων προκαλεί συγχρόνως εξαφάνιση του λίπους αλλά και την πολυπόθητη σύσφιξη.

Με την καινούργια μέθοδο οι άντρες αποκτούν το περίφημο τετράγωνο πηγούνι;

Οπωσδήποτε μπορεί να τονισθεί η εμφάνιση του περιγράμματος και στα αντρικά πρόσωπα που συνήθως είναι πιο έντονο και γωνιώδες το σχήμα του. Η αφαίρεση του διπλοσάγονου αυτομάτως αναδεικνύει το περίγραμμα που αν διαθέτει και την κατάλληλη οστική διαμόρφωση, προσδίνει νεανικότητα και φρεσκάδα.